cover image
Egyéb

Universiade: nem volt kérdés, jöhetnek újra a szerbek

2017. augusztus 23. 7:49

18–2-re győzött a Koreai Köztársaság csapata ellen a magyar férfiválogatott a tajvani universiade nyolcaddöntőjében.

Egri gólokkal kezdődött a mieink nyolcaddöntője, hiszen Angyal Dániel találatát Lőrincz Bálint duplája fogta közre ráadásul Lőrincz góljai előtt a szintén egri Kovács Gergő szerzett kétszer is labdát, míg Angyalnak Lőrincz adta a gólpasszt. Ennek köszönhetően a negyedik percben már 3–0-ra vezetett a magyar válogatott, amely egy első koreai gólra újabb hárommal felelt.

Az ázsiai ellenfél 8–1-nél talált be még egyszer, a hátralevő két és fél negyedben pedig már egyetlen gólt sem kapott a magyar csapat, miközben még tízet szerzett. Három játékosunk is négy gólig jutott, Illés Sándor, Lőrincz Bálint és Angyal Dániel, s a tizenegy mezőnyjátékos közül nyolcan is betaláltak.

Szintén örömteli, hogy ha csak öt percet is, de játszhatott Kovács Péter, aki két nappal korábban szenvedett ujjsérülést, viszont szerencsére javul az állapota.
 
Märcz Tamás: „Ezen a mérkőzésen sem az volt a kérdés, hogy győzünk-e, vagy sem, hanem, hogy milyen gólkülönbséggel, és mennyire tudjuk felhasználni arra a meccset, hogy a következő találkozóra készüljünk. Próbáltunk volna különböző taktikai elemeket gyakorolni, de a koreaiak állandó beindulásai nem igazán adtak erre lehetőséget. Így azt játszottuk, amit lehetett, sok labdaszerzés után sok lefordulásos helyzetet alakítottunk ki. Kovács Pétert is teszteltük, akinek ugyan el van törve az ujja, de ennek ellenére harcra kész, az orvosok engedélyezték a játékát és a negyeddöntőben is vízben lehet majd. Ma este még lesz egy edzésünk, aztán csütörtökön is tréningezünk, pénteken pedig jöhet a szerbek elleni negyeddöntő.”

A magyar válogatott a negyeddöntőben a Tajvant 32–1-re legyőző Szerbiával mérkőzik.

UNIVERSIADE 2017, TAJVAN
Férfiak
Nyolcaddöntő: Koreai Köztársaság–Magyarország 2–18 (1–6, 1–4, 0–4, 0–4)
Gólszerzők:
Illés S. 4, Lőrincz 4, Angyal 4, Német T. 2, Gyárfás, Jansik Sz., Bundschuh, Kovács P., ill. Youn Younggwan, Jang Deok
Vízilabda hírek
universiade ferfiak magyarorszag