cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Leány ifi Eb: hibátlan mérleg, már a nyolc között a csapat

2017. augusztus 22. 13:57

Harmadik meccsét is megnyerte az ifjúsági válogatott az újvidéki Európa-bajnokságon, így az együttes csoportelsőként már a legjobb nyolc közé jutott.

Ezt várta a szakvezetés, no meg ezt ígérte a papírforma is: a magyar ifjúsági válogatott habkönnyű győzelemmel zárta a csoportkört az Európa-bajnokságon, miután kedden 31–3-ra nyert Bulgária ellen.

Az oroszokkal szemben hétfőn csoportrangadót nyerő gárda bizonyította, hogy klassziskülönbség van a magyar és a bolgár válogatott között, a szünetben 14–3-re vezető gárda a második félidőben már gólt sem kapott, végül 31-ig jutott, ennél többet eddig csak az orosz válogatott szerzett, amikor 37–3-re verte Bulgáriát.

A magyar válogatott csoportgyőztes lett, ami azt is jelenti, hogy egyből a nyolc közé került, így legközelebb a csütörtöki negyeddöntőben száll vízbe.

Faragó Tamás: „Edzésjellege volt a mérkőzésnek, pontosan tudtuk, hogy milyen különbség van a két csapat között. Megpróbáltunk bizonyos taktikai feladatokat gyakorolni, illetve fontos volt, hogy továbbra is meglegyen a közös gondolkodás és az egység.”

LEÁNY IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÚJVIDÉK
C-csoport, 3. (utolsó) forduló
Magyarország–Bulgária 31–3 (7–1, 7–2, 9–0, 8–0)
Gólszerzők:
Kékesi 5, Szellák 4, Petőváry L. 4, Muzsnay 4, Pap Mónika 3, Utassy 3, Kudella 3, Faragó B. 2, Dömsödi 2, Tátrai, ill. Dimitrova 2, Hristova
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Leány ifjúsági válogatott