cover image
Egyéb

Universiade: elszenvedte első vereségét a női válogatott

2017. augusztus 22. 8:11

Az első negyed közepén már három nullára vezetett Kanada a magyar női válogatott ellen az universiadén, s ugyan felzárkózott, egyenlített a nemzeti együttes, végül 8–5-re kikapott.


huncanuni0822.JPGNem kezdődött jól az első igazán nehéz mérkőzése a magyar női válogatottnak az universiadén. Bíró Attila együttese a két bemelegítőmeccs után Kanada ellen szállt vízbe, a rivális pedig már 3–0-ra vezetett az első negyed derekán. A magyar gólcsendet Szilágyi Dorottya törte meg a hatodik percben, sőt a nagyszünetben már csak egy volt a mieink hátránya: előbb Máté Zsuzsanna, majd Gurisatti Gréta talált be, utóbbi a második negyed lefújásának pillanatában értékesített egy emberelőnyt.

A második félidő magyar egyenlítéssel kezdődött, utána viszont ismét a kanadaiak percei következtek, 4–4 után 4–7 lett az állás, Menczinger Kata és Garda Krisztina gólja között majd egynegyednyi idő telt el, hogy aztán a rivális harmadszor is három góllal növelje az előnyét. Bő két perccel a lefújás előtt Bíró Attila még időt kért, volt egy emberelőnye is a csapatnak, de már nem sikerült feljebb zárkózni, a női válogatott elszenvedte az első vereségét az universiadén.

Bíró Attila: „Egy szabályos, de meg nem adott góllal és két ellenünk ítélt kontrával kezdtük a mérkőzést, egy megfogta a csapatot, de visszajöttünk, nem volt gond, persze sokat kivett a csapatból a felzárkózás. A védekezés rendben volt, az emberelőnyös játékunk döcögött, itt látszik, hogy az elmúlt időszakban kialakult egy jó csapat, és azt a két játékost, aki velem együtt később érkezett, még nem sikerült beilleszteni ebbe a rendszerbe. Ez látszott az emberelőnyös játékunkon is, hiszen nem volt időnk együtt dolgozni. Nincs különösebb gond, tudtuk, hogy ez nem lesz zökkenőmentes, az oroszok ellen javítani kell, és ellenük, illetve Új-Zélanddal szemben lehet tovább csiszolni a csapat játékát. Az a fontos, hogy a negyeddöntőre összeálljon minden, illetve remélhetőleg az elődöntőre is, hiszen bízom a jó szereplésben.”

A magyar válogatott csütörtökön játssza a következő csoportmeccsét, az ellenfél Oroszország lesz.

UNIVERSIADE 2017, TAJVAN
Nők
A-csoport, 3. forduló
Magyarország–Kanada 5–8 (1–3, 2–1, 1–2, 1–2)
Gólszerzők:
Menczinger K., Gurisatti, Szilágyi D., Máté, Garda, ill. Crevier 3, Fournier 2, Wright, Sohi, Matthews
huncanuniered0822.JPG
Vízilabda hírek
universiade nok noi valogatott