cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Női juniorválogatott: működő rendszer

2017. augusztus 22. 13:25

A martfűi OMV-kupán végezheti az utolsó simításokat a voloszi korosztályos világbajnokságra készülő női juniorválogatott.

A női junior-válogatott tagjai már Martfűn edzőtáboroznak, ahol szerdától péntekig felkészülési tornán, az 1. OMV-kupán vesznek részt a lányok, akik majd jövő pénteken utaznak Voloszba a korosztályos világbajnokságra.

„Faragó Tamás kérésére januárban szálltam be a csapathoz, amellyel azóta eljutottunk egy szintre, s ez a torna lesz az 1997-es korosztály utolsó világversenye – kezdte Petrovics Mátyás, a csapat edzője. – Érdekes a helyzet, mert a keretben csak három 1997-es születésű játékos van, szerepel viszont hat 1998-as és négy 1999-es. Sokan azzal is küzdenek, hogy az ob I-ben beférjenek a csapatukba, míg a világbajnokságon láthattuk, szinte minden riválisunknál voltak ilyen korú játékosok. Ezzel együtt nagyon hiszek a csapatban, jól dolgoznak a lányok, kitaláltunk egy olyan rendszert, ami működhet és eredményesek lehetünk.”

A szakvezető hozzátette, jó néhány válogatottal is egyeztettek, azonban végül többen visszamondták a szereplést, így az ausztrálok elleni találkozó lesz az igazi fokmérő. De hasznos lehet az egyre jobb erőt képviselő horvátokkal szembeni mérkőzés is, míg a negyedik résztvevő, a mostani U18-as magyar csapatnak, amely jövőre az U19-es Eb-n vesz majd részt.

1. OMV-KUPA, NEMZETKÖZI NŐI JUNIORTORNA
Augusztus 23., szerda
17:00:
Ausztrália U20–Magyarország U18
18:45: Magyarország U20–Horvátország
Augusztus 24., csütörtök
17:00:
Ausztrália U20–Horvátország
18:45: Magyarország U20–Magyarország U18
Augusztus 25., péntek
9:00:
Magyarország U20–Ausztrália U20
10:45: Magyarország U18–Horvátország
 
A magyar válogatott kerete
Kapusok: Lekrinszki Gina (Szentes), Maczkó Lilla (UVSE). Mezőnyjátékosok: Brezovszki Gerda (Dunaújváros), Farkas Tamara (Szentes), Hertzka Orsolya (UVSE), Huszti Dóra (Dunaújváros), Kiss Eszter Lara (UVSE), Koncz Hanna (BVSC), Kuna Szonja (UVSE), Mchunu Hlengiwe (Dunaújváros), Tóth Csenge (Szentes), Varga Viktória (BVSC), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Női junior válogatott
martfu omv kupa petrovics junior juniorvalogatott