cover image
Egyéb

Universiade: Kovács-nap Dél-Afrika ellen

2017. augusztus 21. 10:02

Kovács Gergő és Kovács Péter is 5-5 gólt szerzett a férfiválogatott Dél-Afrika elleni universiademeccsén, amely végül 24–5-re nyert meg Märcz Tamás együttese.

Miután a mieink által 17–3-re legyőzött Kanada is nyert Dél-Afrika ellen, különösebb izgalmakat nem tartogatott a férfiválogatott utolsó csoportmérkőzése a tajvani universiadén. Ennek megfelelően is alakult a találkozó, amelyen ezúttal Kovács Gergő és Kovács Péter vitte a prímet: az egri szélső és a BVSC-s center fejenként annyi gólt szerzett, mint az ellenfél összesen.

Az első két gólt is ők jegyezték, előbb Péter, majd Gergő volt eredményes, aztán csatlakoztak a társak is, így az első negyedet követően már 8–1-re vezetett a magyar csapat. A folytatás hasonlóan alakult, a mieink pontosan lőttek és kilenc mezőnyjátékosunk is eredményes volt. Kovács Péter például kevesebb, mint 13 perc alatt hozta össze az öt gólját (öt lövésből!), de az ötöt szerző Kovács Gergő és a négyszer betaláló Sedlmayer Tamás is csak egyszer-egyszer célzott pontatlanul a nekik jutó bő két negyedben.
 
Märcz Tamás: „Ahogyan az várható volt, nagy gólkülönbséggel győztük le ellenfelünket. A meccs első felében gyakoroltunk olyan jatekelemeket is, amik esetleg használható taktikai fegyverek lehetnek a negyeddöntőben. Lendületesen, magabiztosan játszottunk. Egy sajnálatos esemény volt a mérkőzésen, amikor egy centerakció közben Kovács Péter ujja megsérült, a délután folyamán már várhatóan tudni fogjuk hogy mekkora a baj.”

A magyar válogatott ezzel a sikerrel a C-csoport második helyén végzett, legközelebb augusztus 23-án Dél-Korea ellen játszik a nyolc közé jutásért.

UNIVERSIADE 2017, TAJVAN
Férfiak
C-csoport, 3. (utolsó) forduló
Magyarország–Dél-Afrika 24–5 (8–1, 4–2, 7–1, 5–1)
Gólszerzők:
Kovács P. 5, Kovács Gergő 5, Sedlmayer 4, Gyárfás T. 2, Lőrincz 2, Német T. 2, Bundschuh 2, Pohl, Jansik Sz., ill. Evezard 2, Haralambous, Simpson, Neill
A C-csoport végeredménye: 1. Szerbia 6, 2. Magyarország 4, 3. Kanada 2, 4. Dél-Afrika 0

Vízilabda hírek
universiade ferfiak magyarorszag