cover image
Egyéb

Universiade: megvan a lányok második sikere

2017. augusztus 20. 9:24

Újabb magabiztos győzelmet aratott a női válogatott az universiadén, miután 28–3-ra nyert a britek ellen.

Mindössze 65 másodpercet kellett várni az első magyar gólra, másfél perc után pedig már kettőnél járt Bíró Attila csapata Nagy-Britannia ellen. Mindkétszer Szilágyi Dorottya volt eredményes, aki úgy szerzett hét gólt, hogy egyetlen lövést sem rontott el, ráadásul mind a négy ráúszást is megnyerte, s még egy labdaszerzése is volt.

A magyar válogatott egyébként is kimagasló hátékonysággal lőtt, 36 lövésből 31 eltalálta a kaput, s ebből 28 gól született, Szilágyi Dorotta mellett Menczinger Kata, Leimeter Dóra és Vályi Fanni is hibátlanul célzott.
 
Bíró Attila: „Szakmailag értékelhetetlen volt a meccs, csináltunk persze jó dolgokat, lőttünk szép gólokat, de gyakorolni is nehéz ilyenkor, igaz, ezzel együtt igyekeztünk egy-két elemet tökéletesíteni, aztán majd komoly ellenféllel szemben dől el, hogy mennyire működik jól, vagy sem. A mérkőzés után a lányokra várt még egy konditermi edzés, aztán megyünk az uszodába, lesz még egy vizes tréning is. Örülök, hogy majdnem mindenki szerzett gólt, mindenki sokat játszott, ezt a mecset le kellett tudni, két nap múlva fele ilyen lövőszázalékkal is elégedett lennék. A meccsünk után az edzői stábbal megnéztük a Kanada–Oroszország meccset, az oroszok meggyőzően játszottak, szétúszták Kanadát, szóval fel kell kötnünk azt a bizonyost. Kanada erős, az oroszok meg pláne, de bízom a csapatban, hogy mi is ott vagyunk ezen a szinten.”

A női válogatott a következő meccsét két nap múlva Kanada ellen játssza.

brithunutan0820.JPGUNIVERSIADE 2017, TAJVAN
NŐK
A-csoport, 2. forduló
Nagy-Britannia–Magyarország 3–28 (1–8, 1–6, 1–6, 0–8)
Gólszerzők:
Howe, Hesketh, Fowler, ill. Szilágyi D. 7, Parkes 4, Menczinger K. 4, Leimeter 4, Garda 3, Kövesdi 2, Gurisatti 2, Máté, Vályi F.
gbrhun0820.JPG
Vízilabda hírek
universiade nok noi valogatott brit