Egyéb

Nemzetközi gyűjtőtalálkozó Katona Andrással

2013. szeptember 25. 12:18

A Syma-csarnokban szombaton rendezik meg a XV. Nemzetközi Gyűjtőtalálkozót az olimpiai mozgalom jegyében.

A Magyar Olimpiai Bizottság Hagyományőrző Bizottsága és a Magyar Olimpiai Akadémia közösen szervezi a találkozót, az olimpiai gyűjtők számára, szeptember 28-án. Hét ország kiállítói (több mint hatvanan) lesznek jelen, a rendezvény ingyenes, több ezer relikviát lehet majd megtekinteni.

A kiállított tárgyak közt az olimpiai mozgalommal kapcsolatos ötkarikás jelvények, érmek, könyvek, zászlók, kitüntetések, képeslapok, plakettek, bélyegek, kártyanaptárak, emlékívek szerepelnek; az érdeklődők autogramokat, alkalmi bélyegzéseket is megcsodálhatnak.

Az eseményen – a rajongók, fotósok és aláírásgyűjtők örömére – olimpiai érmesek is részt vesznek: az aranyérmes birkózó Varga János, az 1960-as olimpia bronzérmes vízilabdázója, a kétszeres Európa-bajnok Katona András, az ezüstérmes vívó Bóbis Ildikó és a bronzérmes kajak-kenus, Mohácsi Ferenc már jelezte részvételét.

A XV. Nemzetközi Gyűjtőtalálkozó szeptember 28-án, a Syma csarnok 3. emeleti Melbourne, Róma és Tokió termeiben, a reggel fél tíztől kezdődő regisztráció után kezdődik, 10 órakor pedig felcsendül az Olimpiai Himnusz. A találkozón a Magyar Sportmúzeum olimpiatörténeti kiállítása is megtekinthető lesz, 11 és 14 óra között börzét rendeznek a szervezők.
A látogatók számára kihelyezett postahivatal áll majd a rendelkezésre, az olimpikonokkal pedig rövid beszélgetéseket hallgathatnak meg a jelenlévők.
Vízilabda hírek