cover image
Egyéb

Boszniába utazik az OSC

2017. augusztus 19. 20:46

A Bajnokok Ligája mellett a férfi Euro kupában és a női Euroligában is sorsoltak: Miskolc és Dunaújváros is rendező lesz.

Az újvidéki leány ifjúsági Európa-bajnokság technikai értekezlete után a LEN kisorsolta a következő szezon nemzetközi kupáinak első selejtezőkörét, amelyben hat magyar csapat volt érdekelt – előtte pedig Marco Birri a LEN menedzsere, illetve Gianni Lonzi a FINA vízilabda technikai bizottságának elnöke dicsérte hosszasan a budapesti világbajnokság, illetve a BL hatos döntő rendezését!

A sorsoláson aztán kiderült, hogy a Bajnokok Ligájában az A-Híd-OSC-Újbuda a boszniai Banja Lukában száll vízbe, ahol a házigazda mellett spanyol, orosz és portugál riválissal szemben kell az első két hely valamelyikén végezni, hogy bejusson a második selejtezőkörbe. Ott már az Eger is érdekelt lesz, míg a Szolnok a főtáblán várja a három selejtezőkör eredményét. Amely végén remélhetőleg a négy főtáblára jutó gárda között ott lesz az Eger és az OSC is.

Az Euro kupában a klubtörténelem során először nemzetközi porondon szereplő Miskolc rögtön rendező is lehet, s öt csapatot lát vendégül, míg a sorozat címvédője, az FTC az olaszországi Veronába utazik, itt hét együttes szerepel. Mindkét csoportból négyen-négyen juthatnak tovább, erre a Fradinak, illetve a Miskolcnak is jó esélye van.

A női Euroliga ugyan csak decemberben rajtol, de ebben a sorozatban is sorsoltak. Itt három magyar csapat volt érdekelt, a LEN-kupa-győztes UVSE Hollandiában szerepel, a Dunaújváros ismét rendezőként küzdhet meg a továbbjutásért, míg a BVSC Olaszországban játszik. A négyes csoportokból az első három-három gárda jut tovább.

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK
1. selejtezőkör. Szeptember 15–17
A-csoport, Banja Luka:
A-HÍD-OSC-ÚJBUDA, CN Terrassa (spanyol), Sintez Kazan (orosz), VK Banja Luka (bosnyák), CF Portuense (portugál)
B-csoport, Strasbourg: Canottieri Napoli (olasz), Strasbourg ASPTT (francia), ENKA Sport (török), Jadran Herceg Novi (montenegrói)
C-csoport, Tel-Aviv: Mornar Split (horvát), ANC Glyfada (görög), Galatasaray (török), ASA Tel-Aviv (izraeli)

bl1selkor0819.jpgEURO KUPA, FÉRFIAK
1. selejtezőkör. Szeptember 29–október 1.
A-csoport, Miskolc:
Primorac Kotor (montenegrói), CN Mataro (spanyol), Sturm Csehov (orosz), Hornets Kosice (szlovák), PANNERGY-MVLC, White Sharks Hannover (német)
B-csoport, Verona: FTC-PQS, Sport Management Verona (olasz), Jadran Split (horvát), Montpellier (francia), OSC Potsdam (német), Pays d’Aix Natation (francia), ZPC Amersfoort (hollandi)

eurocup1selkor0819.jpgEUROLIGA, NŐK
Selejtező, december 1–3.
A-csoport, Messina:
Ugra Hanti-Manszijszk (orosz), CN Saint Andreu (spanyol), Despar Messina (olasz), SV Nikar Hiedelberg (német)
B-csoport, Dunaújváros: NC Vuliagmeni (görög), ANC Glyfada (görög), Lille UC (francia), DUNAÚJVÁROS
C-csoport, Utrecht: UVSE, Uralocska (orosz), UZSC (holland), Widex Donk Gouda (holland)
D-csoport, Padova: Plebiscito Padova (olasz), Orizzonte (olasz), BVSC-ZUGLÓ, ZVL Leiden (holland)
euroliganok0819.jpg  

Vízilabda hírek
sorsolas ujvidek bl bajnokok ligaja euro kupa euro