cover image
Egyéb

OSC, FTC, Miskolc: sorsolás!

2017. augusztus 18. 18:10

26 csapat, köztük 3 magyar várja a Bajnokok Ligája és az Euro kupa 1. selejtezőkörének sorsolását.

Noha csak vasárnap kezdődik Újvidéken a leány ifjúsági Európa-bajnokság, már szombaton is érdemes a vajdasági városra figyelni. Ott tartják ugyanis a Bajnokok Ligája és az Euro kupa első selejtezőkörének sorsolását, amelyen három magyar csapat érdekelt.

A Bajnokok Ligájában az OSC-nek kell Újvidékre figyelnie, hiszen a BL-ben és a bajnokságban is címvédő Szolnok a főtáblán várja a selejtezők végét, míg az ezüstérmes Eger a következő körben kapcsolódik be. Az már biztos, hogy az OSC utazik, mivel a három csoport házigazdája Banja Luka, Tel-Aviv és Starsbourg lesz. A 13 gárdát két négyes és egy ötös csoportba sorolják, s az első két helyen végzők jutnak tovább a második selejtezőkörbe.

A tizenhat csapatot, két nyolcas csoportban felvonultató főtábláig három körön kell átverekedniük magukat az együtteseknek, viszont a főtábla 16 helye közül 12 fixen a szabadkártyát megvásároló csapatoké, így a maradék négy helyért megy a háromkörös küzdelem.

Az Euro-kupában a címvédő, az ob I-ben legutóbb negyedig FTC és az ötödik Miskolc érdekelt. Ebben a sorozatban a 13 csapatot egy hatos és egy hetes csoportba sorsolják, amelyből majd az első négy helyezettek jutnak tovább. A második selejtezőkörben két négyes csoport lesz, onnan négyen jutnak tovább, s majd a BL harmadik selejtezőköréből búcsúzó négy gárdával alakul ki a negyeddöntő mezőnye.


BAJNOKOK LIGÁJA
Az 1. selejtezőkörben szereplő csapatok:
Banja Luka (bosnyák), Mornar Split (horvát), CN Terrassa (spanyol), Strasbourg ASTT (francia), ANC Glyfada (görög), A-HÍD-OSC-ÚJBUDA, ASA Tel-Aviv (izraeli), Canottieri Napoli (olasz), Jadran Herceg Novi (montenegrói), CF Portuense (portugál), Sintez Kazan (orosz), Galatasaray (török), Enka Sport (török)

EURO KUPA
Az 1. selejtezőkörben szereplő csapatok:
Jadran Split (horvát), CN Mataro (spanyol), Montpellier (francia), Paix d’Aix (francia), Potsdam (német), Hannover (német), FTC-PQS, PANNERGY-MVLC, Verona (olasz), Primorarc Kotor (montenegrói), Amersfoort (holland), Strum Csehov (orosz), Hornets Kosice (szlovák)
Vízilabda hírek
bl bajnokok ligaja euro kupa sorsolas osc ftc misk