cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Reményteljes korosztály - jön az U17-es leány Eb!

2017. augusztus 18. 11:24

dr. Faragó Tamás és Petőváry Zsolt irányításával Újvidék felé vette az irányt a csapat, amely vasárnap Portugália ellen kezdi meg szereplését. A csoportban az oroszok elleni meccs lesz a sorsdöntő.

Edzés, ebéd Kásás Tamás éttermében, majd indulás Újvidékre - U17-es leány csapatunk mozgalmas péntek délelőtti programja, avagy a célegyenesbe érkezett az Európa-bajnokságra való felkészülés. Olyannyira, hogy vasárnap 13:30-kor Portugália ellen megkezdi szereplését a csapat.
 
„Reményteljes korosztályról beszélünk - ecsetelte dr. Faragó Tamás, a női szakág utánpótlás vezetője, aki Petőváry Zsolttal irányítja ezt a társaságot. - A többségük 2001-es születésű, van bennük potenciál. Már a keretszűkítés sem volt egyszerű feladat, olyan szintén tehetséges játékosok maradnak itthon, mint Peresztegi Kinga, Szabó Krisztina például, de a sérülés miatt kimaradó Huszti Vandát is említhetem. A feladat először is az, hogy megnyerjük a csoportot, ami - csak úgy, mint tavaly - az oroszok elleni meccsen dől majd el. Ismerjük a stílusukat, afféle orosz rulettet játszanak, amit elsősorban agyilag kell bírni. Amelyik csapat nyer, könnyebb ágra kerül, a vesztesnek nehezebb lesz a folytatása. Természetesen mondani sem kell, a negyeddöntő ezúttal is a fő vízválasztó, de még nem gondolunk erre, legyünk túl sikeresen az oroszok elleni mérkőzésen."
 
Az oroszokkal hétfőn 18 órától játszunk, a záró csoportmeccs keddem 10:30-kor következik Bulgária ellen. A csapat névsorát vizsgálva láthatjuk, nem csak Petőváry Zsolt, hanem Faragó Tamás lánya is ott van a keretben - adja magát a kérdés az érzelmeit legtöbb esetben magában tartó montreali bajnokunkhoz: meghatott?
 
„Büszkeséggel tölti el az embert, ha a gyermeke is ott van a csapatban, persze, ugyanakkor a legnagyobb büszkeség, ha azt látom, hogy Berta a szó klasszikus értelmében jól vízilabdázik, hiszen ez az, ami elsősorban hiánycikk a mezőnyben."
 
A várható eredménybe nem ment bele a kapitány, inkább így fogalmazott: „Az egyetemes magyar vízilabda azt kívánja, hogy az utánpótlás-korosztályokból minél több tehetség tudjon felkerülni idővel a felnőtt válogatottba, ettől függetlenül az edzőt az eredmény minősíti, nincs mese, ergo jól kell szerepelni!"
 
Az újvidéki U17-es leány Európa-bajnokságról mindent megtudhat: itt
 
ujvidekeb.jpg Az U17-es leány magyar válogatott
Kapusok:
Magyari
Alda- POLO SC
Pápai Barbara - UVSE
Mezőnyjátékosok:

Muzsnay Fanni - POLO SC
Petőváry Luca - POLO SC
Ármai Zita - POLO SC
Faragó Berta - BVSC
Utassy Kata - BVSC
Szellák Csenge - Tatabánya
Tátrai Szonja - Tatabánya
Pap Mónika - UVSE
Dömsödi Dalma - Szentes
Kudella Panna Szentes
Kékesi Borbála - Eger

Vízilabda hírek
Utánpótlás - Leány ifjúsági válogatott
Leány ifjúsági válogatott
faragó tamás