cover image
Egyéb

Universiade: győzelemmel kezdett a női válogatott

2017. augusztus 18. 7:51

A Japán elleni 17–6-os győzelemmel kezdte meg szereplését a tajvani universiadén a női válogatott.

Ahogy a budapesti világbajnokságon, úgy a tajvani universiadén sem okozott gondot a női válogatott számára Japán legyőzése. Bíró Attila együttese Kövesdi Vivien révén már egy perc elteltével előnyben volt, a második negyedben gólt sem kapott, így a nagyszünetben már 10–2-re vezettek a lányok.

Szilágyi Dorottya és Kövesdi Vivien is hibátlanul célzott, előbbi öt, míg utóbbi három góllal vette ki a részét a győzelemből, amelynek megszerzését semmi sem veszélyeztette, acsapat folyamatosan növelte az előnyét, s végül 11 góllal nyert. Az utolsó negyedben Kiss Alexandra is lehetőséget kapott, így minden játékosunk vízben lehetett az első mérkőzésen.
 
„Jól álltunk a mérkőzéshez, a kezdéshez és minden negyedet megnyertünk – mondta Bíró Attila szövetségi kapitány. – Azért van nagy értéke a magabiztos sikernek, mert csak két játékos hiányzik a világbajnokságon szereplő japán csapatból. Jó volt a védekezés, három negyed után 13–3-re vezettünk, csak az utolsó negyedben kaptunk picivel könnyebb gólokat. Jó felkészülés volt ez a találkozó a Kanada ellenire későbbi mérkőzésre. A következő ellenfelünkre, az angolokra nem készülünk külön, ma még konditerembe megyünk, szombaton két edzésünk lesz, szeretnénk a második hétre olyan állapotba kerülni, hogy bárki is jön a negyeddöntőben, ne okozhasson gondot. Örülök, hogy mind a két kapust tudtam védetni, mindenki elég sokat tett hozzá a győzelemhez. Csapatként működtünk, szeretném, ha ez a folytatásban is így lenne.” 

A szakvezető hozzátette, a körülmények megfelelőek, tágas szobákban vannak, az étkezés jobb, mint a riói olimpián volt, jó a konditerem, s ugyan általában egy órát kell utazni az edzésekre, meccsekre, de máshol is találkoztak már nagy forgalommal, illetve hosszabb utakkal, ez nem jelent különösebb nehézséget. A víz volt meleg az uszodában – kint 40 fok van –, de a szervezők jeget hordanak a medencébe, ezzel is próbálják hűteni azt.

A női válogatott legközelebb augusztus 20-án Nagy Britannia ellen játszik.

UNIVERSIADE 2017, TAJVAN
A-csoport
Magyarország–Japán 17–6 (5–2, 5–0, 3–1, 4–3)
Gólszerzők:
Szilágyi D. 5, Parkes 3, Kövesdi 3, Gurisatti 2, Horváth B. 2, Leimeter, Garda, ill. Arima 4, Suzuki, Hosoya
 
A keret
Kapusok: Bolonyai Flóra (BVSC), Kiss Alexandra (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta(Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Kövesdi Vivien (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Menczinger Kata (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros),Vályi Fanni (Dunaújváros), Ziegler Diána (Dunaújváros)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 
A csoportbeosztás
A-csoport: Kanada, Oroszország, Magyarország, Japán, Nagy-Britannia, Új-Zéland
B-csoport: Ausztrália, Olaszország, Egyesült Államok, Franciaország, Argentína, Görögország
Vízilabda hírek
universiade nok magyarorszag japan