cover image
Egyéb
Utánpótlás

A legfontosabb az egészség

2017. augusztus 14. 20:33

Több mint balszerencsésen alakult az U15-ös válogatott délszláv túrája, mivel a montenegrói megméretés után a belgrádi Darko Csukics-tornán már nem tudott vízbe szállni a betegségektől sújtott együttes.

Pedig jól kezdődött. A montenegrói torna nyitó napján négy góllal verte a német válogatottat a magyar U15-ös együttes, majd 20–5-re győzte le Ausztráliát, igaz, az utóbbi találkozón már kezdődtek a bajok.

A center Lantos István kapott egy nagy ütést, felszakadt a szemöldöke, sérült a szeme, így neki véget is ért ezzel a nyár. Még aznap este három srácnál jelentkezett egy hasmenéses vírus, majd a harmadik napon újabb három beteg dőltek ki a sorból, ketten a már említett vírus okán, míg egy játékos láz miatt.

A Kovács Róbert, Nádor Zsombor edzőpáros úgy jutott el az utolsó, Olaszország elleni mérkőzésre, hogy mindkét kapus lázas beteg volt, így érthető, de egyúttal sajnálatos módon nem tudott kiállni a magyar válogatott a találkozóra.

„Konzultáltunk az orvosokkal, és úgy döntöttünk, hogy hazahozzuk a gyerekeket, ezért lemondtuk a részvételt a belgrádi Darko Csukics tornán, amely kedden kezdődött volna – mondta a korosztályt vezető Székely Bulcsú. – Nagyon készültünk a tornára, az egész fél évet ennek szenteltük, óriási csalódás, hogy nem tudtuk megméretni magunkat. Azonban mindenki számára egyértelmű volt, hogy a gyereke egészségénél nincs fontosabb, ezt semmi sem írhatja felül. A srácok nagyon akartak, játszottak volna Belgrádban is, de első az egészség. Le a kalappal a két edző előtt, aki orvosi, szülői feladatokat is elláttak, és köszönjük a szövetség, Kemény Dénes és Szivós István támogatását is.”

Székely Bulcsú hozzátette, azt mondta a srácoknak, hogy amint elkezdődik a szezon, megpróbálnak minél hamarabb újra válogatott edzést szervezni a csapatnak, s bízik benne, hogy rövid időn belül lesz olyan nemzetközi torna, ahol lehetőséget kap a gárda. És megmutathatja, ami most nem jött össze a betegségek miatt.
Vízilabda hírek
Utánpótlás
u15 szekely bulcsu