Szeretetcunami 5.0 – világbajnok a Millennium!

2017. augusztus 13. 21:04

A negyedik magyar aranyérmet szerezte a Millennium a masters-világbajnokságon, a legendás aranycsapat a döntőben az orosz S.Petersburg együttesét győzte le 16–3-ra.

fotó: Balogh Máté

Ezt nem lehet megunni! A közönség legalábbis képtelen megunni, hogy újra meg újra vízben láthatja a régi kedvenceket. Vasárnap estére már 25 ezer boldog szurkolónál járt a Millennium, amely ötödször is telt ház előtt csobbant vízbe a masters-világbajnokságon.
 
És természetesen ötödször is győzött, mi több gálázva győzött, bár a mérkőzés előtt sem volt kétségünk, hogy fölényes diadal lesz a vége. Még akkor sem, ha a S.Petersburg keretében ott volt Irek Zinnurov és Sergei Garbuzov, aki játszott a mieinkkel szemben elveszített 2000-es olimpiai döntőben.
 
Sydneyben 13–6-ra, míg most Budapesten 16–3-ra nyert a magyar válogatott. A legendák első gólját Biros Péter szerezte, aki másfél negyed alatt triplázott, míg az oroszok 5–0 után találtak be először. A gálahangulat persze most sem maradt el, a 16 gól mellett Hajdú B. István is fűtötte a közönséget, amely hallhatóan remekül szórakozott. A nézők talán bele sem gondoltak, hogy jelen állás szerint most látták így együtt utoljára a legendás csapatot. (Hacsak nem lesz valahol még egy búcsúmeccs, vagy még egy masters-vb, amin elindulnak a hősök.)
 
Mindenesetre az aranycsapat hét nap alatt öt győzelmet aratott, ötször töltötte meg a Hajós uszodát, s ha kicsit lassabban is pörögtek az események, meggyőződhettünk róla, a szurkolók nem felejtették el a legendáikat. Még mindig imádják őket. Ők pedig imádják, hogy imádják őket.
 
Szép volt, fiúk, köszönjük!
 
Vári Attila: „Ez egy csoda. Fantasztikus érzés volt az egész hét. Amikor felnéztem a lelátóra és láttam, hogy ennyi ember szurkol nekünk, ennyi ember szeretett minket, akkor egyszerűen újra megéltem mindent, amit profi játékosként. Az volt számomra igazán felemelő, hogy a gyermekeim láthatták ezt a csapatot együtt játszani, mert nagyon picit voltak, amikor én abbahagytam, szerintem annyira sok mindent nem tudtak felfogni egy-egy mérkőzésből. Megmutattuk a közönségnek, hogy amikor játszunk – és ez ebben a döntőben is így volt –, amikor elkezdjük az igazi játékunkat, akkor nem találunk ellenfélre. Ami annak köszönhető, hogy gyerekkorunk óta ismerjük egymást és olyan képzést kaptunk, amit ebben a szentélyben mindig meg tudunk mutatni, s ekkora szeretetben tudjuk előhozni magunkból. Köszönöm mindenkinek, hogy ilyen sokat szeretnek és buzdítanak minket, ennél szebb dolog nincs a világon.”
 
MASTERS-VILÁGBAJNOKSÁG
Férfiak
40+
Döntő:
Millennium–S.Petersburg (orosz) 16–3

fotó: bp2017

 U20-as férfi vb, elődöntő: CRO-HUN 6-4 - Fotók: Madar Dávid
Millennium, 3. meccs - 2017. 08.12. - Fotók: Madar Dávid
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok