cover image
Egyéb

A Budakalász is világbajnok lett!

2017. augusztus 13. 18:59

A női 30+ kategóriában szereplő Budakalász együttese 13-10-re nyert az utolsó fordulóban az amerikai Olympic Club ellen, így megszerezte az aranyérmet.

Egyszerű volt a képlet a Budakalász (30+) számára az amerikai The Olympic Club elleni mérkőzés előtt: ha a női válogatott hajdani klasszisait felvonultató gárda győz, akkor világbajnok, döntetlennel második, vereséggel harmadik lesz.
 
A lányok ennek megfelelően pólóztak, 2-2 után már rendre náluk volt az előny, az első félidőben Brávik Fruzsina triplázott, míg Pelle Anikó duplázott, így 6-3-nál cseréltek térfelek a csapatok. A második félidőben Drávucz Rita is meglőtte második, majd harmadik gólját, 8-4-nél pedig már nem nagyon kellett aggódunk az aranyérem miatt.
 
A lányok az utolsó negyedben sem engedték nagyon közelebb a riválist, s végül 13-10-es győzelmet arattak, és veretlenül szerezték meg az aranyat.
fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

 
Drávucz Rita:Az egész világbajnokság fénypontja volt a meccs, jól védekeztünk, M-zónáztunk, Orsi jól védett, boldog vagyok. Hasonló volt, mint régen. Hálás vagyok a közönségnek, hogy ilyen sokan vannak itt, csodálatos érzés körülnézni. Ez a siker mehet a többi mellé, hiszen a mi korosztályunkban ugyanolyan elismerés, mint amit a fiatalok közt nyertünk. Még itt vagyunk, ugyanúgy megharcolunk a helyzetekért, ha lassabban is, de úszunk és ugyanúgy gólra kell váltani a passzokat. A férjem mondta először, hogy mi történik, ha a gyengébb amerikai csapat legyőzi az erősebbet, én erre nem gondoltam, aztán viszont ezért szurkoltam. Majd írtak a csoportban a lányok, hogy megvalósult és visszajött az esély az aranyra, akkor nagyon megörültem. Nem lesz olyan buli, mint régen, családdal vagyunk, de azért tartunk valami ünneplést."
 
MASTERS-VILÁGBAJNOKSÁG
A magyarok eredményei
Nők (30+)
Bánki VSE-Bay Area Masters (amerikai) 4-9. Budakalászi SC-The Olmypic Club (amerikai) 13-10. A végeredmény: 1. Budakalász 11, 2. Bay Area (amerikai) 10, 3. Kirisi (orosz) 8, ...6. Bánki VSE 2
fotó: bp2017

fotó: bp2017

 
Vízilabda hírek
masters fina vb budakalasz