cover image
Egyéb

Két magyar arany a délutáni termés

2017. augusztus 13. 17:58

Az Ybl-Octopus (45+) és a Bull's Blood (35+) is aranyérmet szerzett a masters-világbajnokságon, s még csak most következnek a hajdani klasszisok.

Reggeltől estig a magyarokat ünnepelték a Margitszigeten, ahol már a nap elején is éremért szálltak vízbe a csapatok, sőt háromnegyed tízkor már egy magyar bronzéremnek örülhettünk: az olimpiai bajnok Sudár Attilát is felvonultató MC Walrus (55+) legyőzte olasz riválisát (10-8 az Europa Sporting ellen), így megszerezte az első magyar érmet. A Walrus után a MAFC (30+) is felállhatott a dobogóra, miután 15-7-re nyert az orosz Kazannyal szemben.
 
Két bronzéremmel a tarsolyban jöhetett tehát az első magyar döntő, amelyet a két éve Kazanyban aranyérmes Happy Hippos vívott, az 50+ korosztály végjátéka azonban nem kedvezett a mieinknek. A Sunday Boys a bronzmeccset bukta el, a Happy Hippos pedig a döntőt követően szomorkodhatott, nyert az orosz Dynamo Masters (8-7).
 
Igaz, az első vesztes döntő ellenére bizakodhattunk, hiszen további négy magyaros fináléra került még sor, a következőben ráadásul már nem is hibáztak a mieink, a Tóth Frankkal felálló Ybl-Ocptous 8-7-re nyert a horvát Club Veterani ellen, a győztes gólt Csányi Róbert lőtte 4 (!) másodperccel a lefújás előtt.
 
Az Ybl aranyérme után újabb ezüst következett, a 30+ korosztályban az amerikai Olympic Club 10-9-re nyert a Neptun ellen, majd jött az a döntő, ahol biztosak lehettünk a sikerben. A 35+ kategóriában ugyanis a magyar ESE 80 a szintén magyar Bull's Blood ellen csobbant vízbe. Az eddig hibátlan bikák ezúttal sem kegyelmeztek 14-6-ra győztek.
bullsmasters0813.jpg  
Tóth Frank: „Két fronton is igyekeztem helytállni, hiszen dolgoztam egész héten és küzdöttem a csapatért is, amellyel tavaly Eb-t, most pedig vb-t nyertünk. Szeretném kiemelni, hogy a kislányom második lett az U16-os kosárlabda Európa-bajnokságon a válogatottal, neki szeretném ajánlani a sikert, a mi győzelmünk másodlagos, a gyerek a fontos. Jó kis csapat jött össze, jól éreztük magunkat, ezzel a sikerrel megkoronáztuk az egész vb-t, hétvégenként egymást püföljük, most meg együtt sikerülni nyerni. A vb visszahozott egy kis örömöt, egy kis nosztalgiát, találkoztunk a régi ellenfelekkel, ez tart minket fiatalon. Van még ennek kifutása, a +75-ös korosztályig abba se hagyjuk! A torna után persze jöhet egy közös sörözés, hiszen ez a lényege az egésznek, hogy együtt van a vízilabdacsalád."
 
Bárány Attila: „Azért lett sima a döntő, mert az elejétől fogva koncentráltunk, tudtuk, hogy az Eger nem érdemtelenül van ott a fináléban, és azt is tudtuk, hogy ha odafigyelünk, akkor jobbak vagyunk. Ez ki is jött az elején. Talán nincs is ekkora különbség a két csapat között, gratulálok az ellenfélnek is. Azért volt nagyon jó érzés a torna, mert azokkal játszottam együtt, akikkel gyerekkorom óta, nagyon jó társaság vagyunk, öröm volt együtt lenni. S mint akkor is, most is szerettünk volna nyerni, a győzelemmel volt kerek a világbajnokság, és azt is szeretném kiemelni, hogy nagyon jó rendezést láttunk, ahol mind a szurkolók, mind a hozzátartozók, mind a játékosok jól érezték magukat."
 
A magyar csapatok mellett érdemes volt odafigyelni a legidősebb közt induló Blue Thunder Masters együttesére, hiszen ott játszik a világbajnok Kásás Zoltán. Az amerikai gárda a fináléban 6–5-ös vereséget szenvedett az ausztrál Perth Cockatoos ellen, így ezüstérmet szerzett.
 
MASTERS-VILÁGBAJNOKSÁG
A magyarok eredményei
 
Férfiak
30+
Döntő: The Olympic Club (amerikai)-Neptun VSC 10-9. A 3. helyért: WPC Kazan (orosz)-MAFC Masters 7-15
 
35+
Döntő: ESE 80-Bull's Eye 6-14
 
40+
A 3. helyért: SC Brentag (moldovai)-Oázis SC 12-8
 
45+
Döntő: Ybl-Otopus-Club Veteran 70 (horvát) 8-7
 
50+
Döntő: Dynamo Masters (orosz)-Happy Hippos 8-7. A 3. helyért: The Olympic Club (amerikai)-Sunday Boys 10-4
 
55+
A 3. helyért: MC Walrus-Europa Sporting (olasz) 10-8. Az 5. helyért: Masters Rio WC (brazil)-Sunday Boys 4-7

Vízilabda hírek
masters fina vb