cover image
Egyéb

A vasárnapi ebéd után irány a Margitsziget, hajrá, magyarok!

2017. augusztus 12. 17:27

A Millennium mellett - amelynek megelőlegezzük a döntőbe jutást - további öt korosztály hat csapata száll vízbe azért vasárnap, hogy aranyérmet szerezzen a masters-világbajnokságon.

Ez lesz, ez lehet az idei nyár aranyvasárnapja!
 
A Millennium várható világbajnoki címe mellett további magyar aranyérmek születhetnek a masters-vb záró napján. Sőt, már most biztos, hogy a férfiak 35+ kategóriájában itthon marad a vb-cím, mivel az eddig hibátlan Bull's Eye a veretlen ESE 80 ellen száll vízbe. A felek ráadásul nemcsak magyar, hanem félig-meddig egri házidöntőt vívnak, hiszen mindkét gárdában több egri, vagy egri kötődésű pólós játszik.
 
A Bull's Eye-ESE 80 finálé után száll vízbe a női aranycsapatunk, a Budakalászi SC, amely egy nem várt fordulatnak köszönhetően maradt versenyben a végső győzelemért. A világ- és Európa-bajnokokkal felálló gárda legyőzte a Bujka Viktóriát a csapatban tudó német riválisát, s mivel a következő meccsen a két amerikai együttes ikszelt, visszajött az esély az aranyéremre! (A hírek szerint a Bay Area kicsit túlzásba vitte a pénteki siker esti ünneplését, de ez legyen az ő bajuk!) A Budakalász akkor lesz világbajnok, ha vasárnap legyőzi az olimpiai bajnok Brenda Villával felálló The Olympic Clubot, különben a Bay Area Masters ünnepelhet.
 
De térjünk vissza még egy kicsit a férfiakhoz, hiszen ott a 35+ és a 40+ kategória mellett a 30+, a 45+ és az 50+ korcsoportban is lesz magyar finalista: az eddig egyaránt száz százalékos mérleggel álló Neptun, az Ybl-Octopus, illetve a Happy Hippos.
 
Szóval jelentős magyar sikerek vezethetik majd fel a Millennium esti mérkőzését, a délutáni programra ráadásul még vannak szabad jegyek, a belépés pedig ingyenes!
 
A magyar aranymeccsek vasárnap délután
Férfiak
50+, 13:00: Happy Hippos-Dynamo Masters (orosz)
45+, 14:15: Ybl-Octopus–Club Veteran 70 (horvát)
30+, 15:30: Neptun VSC-The Olympic Club (amerikai)
35+, 16:45: Bull's Eye-ESE 80

Nők
30+, 17:45: Budakalászi SC-The Olympic Club (amerikai)
 
 
MASTERS-VILÁGBAJNOKSÁG, VÍZILABDA
A magyar csapatok eredményei
 
Férfiak
35+
Elődöntő: The Olympic Club (amerikai)-ESE 80 8-9. Bull's Blood-Jadran Veterani (montenegrói) 9-4
 
45+
Elődöntő: AMPA ECP (brazil)-Ybl Octopus 4-10. A 9. helyért: Tungsram SC-Real Canoe (spanyol) 11-7
 
50+
Elődöntő: Sunday Boys-Happy Hippos 3-11
 
55+
Elődöntő: MC Walrus-SV Canstatt (német) 8-8 - ötméteresekkel 3-4. Az 5-8. helyért: Sunday Boys-Old Boys Prague (cseh) 7-6
 
Nők
30+
Kinef Kiris (orosz)-Bánki VSE 15-7. Budakalászi SC-Eimsbuetteler (német) 11-6
Vízilabda hírek
masters fina vb