cover image
Egyéb

Horkai György: bizonyítottuk, hogy a négyben a helyünk!

2017. augusztus 11. 23:25

A belgrádi U20-as világbajnokságon Montenegró 12-8-as legyőzésével elődöntős a magyar válogatott. Csapatunk szombaton 19:20-től Horvátország ellen játszik a fináléba jutásért. Mint a kapitány mondta, meg akarják mászni innentől a hegyet! Burián Gergő és Csacsovszky Erik is egyetértett.

Mint beszámoltunk róla, az U20-as világbajnokság negyeddöntőjében a 3-1-es kezdés után ugyan elveszítette a magyar válogatott 4-3-ra az első negyedet, de ezt követően egy parádés 6-1-es etappal kézbe vette újra az irányítást, és a hatgólos Manhercz Krisztián vezérletével , nagyszerű csapatjátékkal 12-8-ra legyőzte Montenegrót! Fontos információ, hogy a szervezők felcserélték az elődöntő (amelyeket a jósolt vihar miatt a fedett uszodában rendeznek majd!) időpontjait: 19:20-től rendezik a Horvátország-Magyarország elődöntőt. A másik ágon a Görögország-Szerbia összecsapást 20:40-től tartják.

Horkai György kapitány így értékelt a siker után: „Végig bíztam benne, hogy jobban bírjuk majd fizikálisan - így is lett. Tudtunk, hogy ha hátrányba kerülnek, akkor mindent bevetnek, ha kell, provokálnak - fontos volt, hogy ne veszítsük el egy pillanatra sem a fejünket. Le a kalappal a srácok előtt, minden tekintetben profin viselkedtek. Fontos volt, hogy a két balkezesüket, és a nagy lövőiket igyekezzünk semlegesíteni, megoldottuk. Soma megint remekül védett, Manó pedig igazi vezér volt, de ezért van itt, tudom, mire képes. Bedaráltuk őket, lefordultunk, kézben tartottuk a meccset. A végén annyira akartunk, hogy nem lassítottuk le a játékot, pedig azt kellett volna, erre figyelni kell, mert a szoros meccseken ezek a hibák nem férnek bele. Az első lépés, a csoportgyőzelem megszerzése után hoztuk a második lépést, ott vagyunk a négy között. Bebizonyítottunk magunknak, amit tavaly, a hetedik hely után mondtam: ennek a csapatnak játéktudásban a négy között a helye! Most, hogy ott vagyunk, meg akarjuk mászni a hegyet! Nem félünk senkitől, így a horvátoktól sem. Jól ismerjük őket, de ők is bennünket - játszottunk Szombathelyen, illetve három napig közösen készültünk Zágrábban. Erősek, jól lőnek, a 98-as vb-csapatuk nagy része van a keretükben. Ne tévesszem meg senkit, hogy az amerikaiakat csak egy góllal győzték le, mert az amerikaiak is nagyon jók, biztos nagy csata lesz. De bízunk magunkban, addig akarjuk ütni a vasat, amíg meleg!"
 
Balázs Miklós videoelemző segítségével Burián Gergő és Csacsovszky Erik nyilatkozott honlapunknak.
 
Burián Gergő: „Jól kezdtük a mérkőzés, elmentünk 3-1-re, és ott történt valami, egy-két butaságot csináltunk, kicsit kihagytunk, és máris megfordították az eredményt, és 4-3-ra megnyerték az első negyedet. Ott átbeszéltük, hogy miket kell javítani, átbeszéltük a védekezést, utána a második és a harmadik negyed nagyon jól sikerült. Az emberelőny-kihasználással nem vagyok elégedett, holnap sokkal jobban kell kihasználnunk, hogy jó eredményt tudjunk elérni. Gratulálok a csapatnak, jól odaálltunk a mérkőzéshez, a tavalyi fiaskó után nagyon be akartunk kerülni a négybe, és megmutatni, hogy mi igen is, jó csapat vagyunk, ott a helyünk! Ezt bebizonyítottuk. Most kicsit örülünk, de már készülünk a horvátok ellen."
 
Csacsovszky Erik: „Először is szeretnék gratulálni a csapatnak a győzelemhez! Jól kezdtünk az elején, rögtön lőttünk akciógólokat, emberelőny gólt, de utána kicsit elaludtunk a védekezésben, így Montenegró felkapaszkodott, sőt át is tudta venni a vezetést. A szünetben kicsit helyreraktuk a dolgokat, és a második negyedben sikerült megfordítani a meccset a mi javunkra, amelyet a végéig nem is engedtük ki. Az emberelőny kihasználását van hova javítani. Készülünk a holnapi, horvátok elleni meccsre, hála istennek játszottunk velük a nyáron nem egyszer, nem kétszer, tudjuk, hogy milyenek, így könnyebb rájuk készülni."

U20-as férfi világbajnokság, Belgrád
Negyeddöntő

Magyarország-Montenegró 12-8 (3-4, 6-1, 1-1, 2-2)
Gólszerzők:
Manhercz 6, Burián 2, Szatmári 2, Vadovics, Sélley-Rauscher, ill. Gardasevic 3, Vujasevic, Ukropina, Moskov, Spaic, Grgurevic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények:
Görögország-Spanyolország 8-7
Szerbia-Olaszország 17-9
Horvátország-Egyesült Államok 5-4
 
A szombati elődöntő párosítása:
Horvátország-Magyarország 19:20
Görögország-Szerbia 20:40

A férfi U20-as válogatott vb-csapata
Kapusok: Csiszár
Boldizsár (Eger), Vogel Soma (Ferencváros)
Mezőnyjátékosok: Burián Gergely (Vasas), Csacsovszky Erik (Pécs), Lukács Dorian (Miskolc), Nagy Ádám (OSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Simon Henrik (Vasas), Sélley-Rauscher Domonkos (UVSE), Szatmári Kristóf (Szolnok), Teleki András (KSI), Vadovics Viktor (Miskolc), Zerinváry Lóránd (KSI)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
Vízilabda hírek
junior-válogatott
horkai györgy
vb
belgrád