cover image
Egyéb

Megvan az elődöntő - jöhet Horvátország!

2017. augusztus 11. 21:40

A belgrádi U20-as világbajnokság negyeddöntőjében Horkai György csapata az hatgólos Manhercz Krisztián vezérletével 12-8-ra nyert Montenegró ellen, így szombaton 19:20-tól a döntőbe jutásért játszhat a horvátok ellen. A másik ágon Görögország-Szerbia csatát rendeznek.

„Csapatként jobbak vagyunk, csapatként jobbnak kell lennünk!"
 
Horkai György optimistán várta a kezdést, majd boldogan konstatálhatta, hogy csapata valóban jobb. Legalábbis az elején ez nem volt kérdés. Manhercz Krisztián egy remek távolival kezdett, majd Burián Gergő tett be egy kettős fórt (Sélley-Rauscher Domonkos és Simon Henrik harcolta ki), és igaz ugyan, hogy Moskov fórból szépített, de aztán válaszul Manhercz ejtett lélegzetelállítóan a kapuba. Vogel Soma és a védekezés rendben volt, minden szépnek tűnt.
 
Igen ám, de a montenegróiak nem törtek meg, zsinórban lőttek három gólt, és fordítottak. Így történhetett meg, hogy a világbajnokságon először hátrányba kerültünk. Kérdés volt, ezt miként dolgozza fel a társaság - mi tagadás, feldolgozta. De hogy! Speciel a 3-4-re egy 6-1-es negyeddel válaszolt! Mert miközben hátul ismét összeálltak a dolgok, jöttek a blokkok és a védések, elől csodásabbnál csodásabb magyar góloknak tapsolhattak a kint lévő honfitársaink. Különösen Manhercz villogott, aki fórból, majd akcióbók is beköszönt, s fordított ezzel, de Vadovics Vikktor is remekelt, hiszen villant egyet a balkeze, majd ötöst harcolt ki utána. De szólhatunk Szatmári Kristófról is, aki a hetedik és a kilencedik gólunkat jegyezte.
 
A harmadik negyedre így megnyugtató előnnyel, 9-5-tel mentek a mieink, akik a folytatásban újfent a védekezéssel nehezítették meg riválisuk dolgát. Egy, csak egy gólt volt képes a harmadik periódusban Montenegró szerezni, így pedig esélye sem lehetett. Nem, mert remekül állt a lábán a fal és Vogel, hátrányban is áttörhetetlennek tűnt. Ráadásul Burián megúszás után 10-6-ra alakított az állást, így az utolsó menetre fordulva abszolút kézben volt a parti.  Ott is maradt, főleg úgy, hogy Sélley-Rauscher, majd a hatodik gólját jegyző vezér, Manhercz is betalált, és már 12-6 állt a táblán. A végén aztán 12–8-ra nyertünk, bejutottunk a négy közé!
 
Fontos információ, hogy a szervezők felcserélték az elődöntő (amelyeket a jósolt vihar miatt a fedett uszodában rendeznek majd!) időpontjait: 19:20-től rendezik a Horvátország-Magyarország elődöntőt. A másik ágon a Görögország-Szerbia összecsapást 20:40-től tartják.
 
U20-as férfi világbajnokság, Belgrád
Negyeddöntő

Magyarország-Montenegró 12–8 (3–4, 6–1, 1–1, 2–2)
Gólszerzők:
Manhercz 6, Burián 2, Szatmári 2, Vadovics, Sélley-Rauscher, ill. Gardasevic 3, Vujasevic, Ukropina, Moskov, Spaic, Grgurevic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)


További eredmények:
Görögország-Spanyolország 8-7
Szerbia-Olaszország 17-9
Horvátország-Egyesült Államok 5-4
 
A szombati elődöntő párosítása:
Horvátország-Magyarország 19:20
Görögország-Szerbia 20:40

A férfi U20-as válogatott vb-csapata
Kapusok: Csiszár
Boldizsár (Eger), Vogel Soma (Ferencváros)
Mezőnyjátékosok: Burián Gergely (Vasas), Csacsovszky Erik (Pécs), Lukács Dorian (Miskolc), Nagy Ádám (OSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Simon Henrik (Vasas), Sélley-Rauscher Domonkos (UVSE), Szatmári Kristóf (Szolnok), Teleki András (KSI), Vadovics Viktor (Miskolc), Zerinváry Lóránd (KSI)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
Vízilabda hírek
junior-válogatott
horkai györgy
vb
belgrád