cover image
Egyéb

Kemény Dénes: meghívó 2014-re Tarics Sándornak (és 2021-re is)

2013. szeptember 23. 23:28

Impozáns társaság ünnepelte 100. születésnapján Tarics Sándort San Franciscóban: az MVLSZ elnöke, Kemény Dénes is felköszöntötte a legidősebb olimpiai bajnokot, de ott volt egy világhírű teniszező, Brad Gilbert is.

Az MVLSZ nevében Kemény Dénes, a Magyar Olimpiai Bizottság részéről Szabó Bence főtitkár is jelen volt azon az összejövetelen, amelyen a 100. születésnapját ünneplő Tarics Sándort köszöntötték. Szintén eljött az amerikaiak egykori teniszsztárja, a 20 ATP-tornát megnyerő Brad Gilbert, aki igazán azzal szerzett nevet magának, hogy nyolc éven át edzette Andre Agassit.

tarics_s_100.jpgKemény Dénes egy, a kilenc olimpiai bajnok gárda csapatképével, valamint az ifjú Tarics Sándor fotójával illusztrált tablót nyújtott át ajándékként az ünnepeltnek – ami egyszersmind egy meghívó is volt, mégpedig a 2014-es budapesti Európa-bajnokságra. Sőt, ha már a helyzet így hozta, a 2021-es világbajnokságra is – alig nyolc esztendő, a megélt száz évhez, és Sanyi bácsi kifogástalan szellemi és fizikai állapotához mérten valóban semmiség. És ebben tényleg semmi irónia nincs!

„Sokak számára talán meglepetés, hogy egy olyan kis nemzet, mint a magyar tudhatja magáénak a legidősebb olimpiai bajnokot a földön. Az már kevésbé meglepő, hogy vízilabdázó, mert minden negyedik magyar olimpiai bajnok pólós”- olvashatók Kemény Dénes gondolatai a mob.hu oldalon. A szövetség elnöke szerint Tarics Sándor az igazi megtestesítője a tipikus magyar pólósnak, aki a sport mellett a tanulást is kiemelten fontosnak tartja és orvosként, jogászként, vagy épp építészként legalább annyira sikeres lesz, mint vízilabdázóként.
Vízilabda hírek
tarics sándor
születésnap
100
köszöntés