cover image
Egyéb

Fokozódó izgalmak

2017. augusztus 10. 20:58

Több korosztályban is már az egyenes kiesés szakasz küzdelmeire került sor a masters-világbajnokság vízilabdatornáján, ahol csütörtökön is több magyar sikernek örülhettünk.

Őrzi veretlenségét a női mezőnyben a Budakalászi SC, amely csütörtökön kiélezett mérkőzésen győzte le az addig hibátlan orosz Kirisit, így továbbra is vezeti a tabellát, s jó eséllyel pályázik a tornagyőzelemre. Ezt a pénteki pihenőnap után szombaton és vasárnap tehetik biztossá Stieber Mercedes és társai.
 
A férfiaknál a 30+ korosztályban mindkét magyar csapat bejutott a négy közé, sőt a MAFC és a Neptun egymás ellen vívja a pénteki elődöntőt. 35-ben továbbra is hibátlan a Bull's Blood, de az ESE 80 is veretlen még, szóval itt is szép magyar sikerekre készülhetünk.
 
A 40+ kategóriában a Millennium közvetlenül a negyeddöntőbe jutott, az Oázis pedig brazil riválisa legyőzésével csatlakozott a legjobb nyolc mezőnyéhez, s ha pénteken mindkét csapat nyer, akkor jöhet a Millennium-Oázis elődöntő. Ugyanebben a korcsoportban az OSC befejezte a szereplését, s a 14. helyen végzett.
 
45+-ban a Tungsram és a Budai LTP is az alsóházban folytathatja, eggyel feljebb viszont a nyolc közé jutott a Sunday Boys, és a Happy Hippos is negyeddöntős, míg az 55+ korosztályban tovább menetel az MC Walrus, de a Sunday Boys is veretlen.
 
MASTERS-VILÁGBAJNOKSÁG, VÍZILABDA
A magyar csapatok eredményei
Férfiak
 
30+
Negyeddöntő: MAFC Masters-Bay Area Masters (amerikai) 13-8, Neptun VSC-WC Somovi (szerb) 14-9
 
35+
A-csoport: WPC Uzhgorod (ukrán)-Bull's Blood 4-16. B-csoport: Real Canoe NC-ESE 80 6-6
 
40+
A negyeddöntőbe jutásért: Masters Rio WC-Oázis SC 4-7. A 13. helyért: OSC Senior-WPC Dynamo Kyiv 12-14
 
45+
A negyeddöntőbe jutásért: Tungsram SC-CSN Imperial (moldovai) 6-11. A 13-16. helyért: Budai LTD-Waterpolo Stadio (chilei) 5-21
 
50+
A negyeddöntőbe jutásért: Sunday Boys-WPC Stara Sava (horvát) 8-5
 
55+
A-csoport: St. Barbara MST (amerikai)-MC Walrus 5-8. B-csoport: Perth Cockatoos (ausztrál)-Sunday Boys 4-15
 
Nők
30+
Budakálászi SC-Kinef Kirisi (orosz) 10-9, Bánki VSE-Eimsbuetteler 2-13
 
Vízilabda hírek
masters fina vb