cover image
Egyéb

Nyitott kapuk: mindenkihez közelebb a vízilabda!

2017. augusztus 10. 17:44

A Magyar Vízilabda Szövetség nyári programjai meghozták a várt sikert, sokan próbálták már eddigi is ki a sportágat a strandokon, a Balatonon, a Velencei-tóban vagy a Tiszában – és hol van még a nyár vége. Mert a személyes élmény fontos, említette Nemcsik Balázs ügyvezető. S valóban.

A kép idilli: a strandokon, a tavainkban labdázik gyermek és felnőtt, élvezi a napsütést, a szórakozást. Mondhatnánk, élvezik a vízilabdát, ami valahol igaz, ám érezzük, így kicsit sántít a történet. A Magyar Vízilabda Szövetség az elmúlt időben sokat gondolkodott azon, hogy miként segíthetne abban, hogy ezek a játékok némiképpen közelítsenek magához a pólóhoz, ezáltal is lehetőséget adva bárkinek, hogy kipróbálhassa a sportágat. A fejtörést aztán megvalósítás követte: országszerte találkozhattak a nyaralók, vagy találkozhatnak még a hónap végéig azokkal a kapukkal, amelyek rögvest közelebb hozzák a vízilabdát a vízben lévőkhöz. Van mire dobni, még élménydúsabb a szórakozás, van tét, van lehetőség felmérni, mi is valójában az igazi póló.

polonyar_1.jpg„A társasági adókedvezmény programunk segítségével vettünk 160 darab felfújható kaput, és országszerte 80 helyre ki tudtuk küldeni – avatta honlapunkat a részletekbe Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség ügyvezetője. – Miután a vízilabda Magyarországon nemzeti sportág, a célunk egyértelmű: lehetőséget adni bárkinek, hogy kipróbálhassa. Az átlagembernek többnyire nincs konkrét, személyes tapasztalata, a strandokon maximum passzolgat a labdával, vagy két bot között fejelget, ezen akartunk változtatni, megadni az esélyt. Az OMV-nek tetszett az ötlet, így az utánpótlás támogatása mellett ebben az ügyben is a partnerünk. A minap egyik délelőttjén a Velencei-tónál jártam, és örömmel láttam, hogy a kitett kapuknál zajlott a játék, maximum addig volt szabad egy-egy kapu, míg valaki befejezte a dobálást, hiszen máris jött egy újabb, várakozó társaság. Úgy tűnik, és ezt a visszajelzések alapján is bátran állíthatom, meghozta a várt sikert a program, a Balatonon, a Velencei-tavon, a Tiszában mind többen ismerkedtem már meg eddigi is közelebbről a vízilabdával.”

polonyar_3.jpgÉs ha ehhez hozzávesszük azt, amit Nemcsik Balázs is szóba hozott, nevezetesen a nyári, a szövetség által támogatott ingyenes (!) vízilabda-táborokat, amelyek keretein belül országszerte 2400 gyermek (!!!) ismerkedett meg a sportág alapjaival, nyugodtan kijelenthetjük: ez a nyár minden szempontból a vízilabdáról szól!

polonyar_4.jpg„A programok üzenet egyértelmű: mindenkinek legyen esélye kipróbálni, mindenkinek legyen direkt élménye, egyfajta kötődése a sportághoz. Nem feltétlen azért, hogy valakiből pólós legyen, de egyáltalán nem kizárt, sőt, hogy sok-sok gyermek kedvet kap hozzá, és a nyári szünet után valamely egyesületben találja magát” – tette hozzá Nemcsik Balázs, aki még megemlítette azt is, hogy a 17. FINA világbajnokságok miatt az uszodából kiszorult egyesületek, így a KSI és az UVSE is kapott az említett kapukból, ezzel segítve a fiatalok edzéseit.

polonyar_5.jpg„Három hétig a Balatonon voltunk kénytelenek edzeni, valóban nagy segítséget jelentettek a szövetségtől kapott felfújható kapuk. Több feladat elvégzésére adott lehetőséget, mi tagadás, kihasználtuk rendesen őket” – ecsetelte Horváth János, aki a KSI növendékeivel használta a kapukat.

polonyar_8.jpgA programmal kapcsolatban megkérdeztük dr. Horváthné Labát Mártát, a szövetséggel együttműködő Balatoni Integrációs Kft. projektmenedzserét, mik a tapasztalatok: „Rendkívül kedvező volt a fogadtatása, a fiatalok további sportággal ismerkedhettek meg közelebbről, további sporttevékenységet végezhettek a vízben. A „Mozdulj, Balaton!” programunk 14 esztendeje nagy sikerrel működik, ebben integráltuk bele a Magyar Vízilabda Szövetség kezdeményezését, amellyel 37 balatoni strandon tudtuk a sportágat elterjeszteni. A program jó, a program látható, működik, augusztus végéig bárki láthatja, bárki részt vehet benne.”

polonyar_7.jpgMert a vízilabdát tényleg ki kell próbálni! És most már mindenkinek ki is lehet.
Vízilabda hírek
póló nyár
pólónyár
nemcsik balázs
kapu
kapuk
omv
balaton