cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Túl vagyunk rajta, előre nézünk

2017. augusztus 8. 13:47

Az Egyiptom elleni 22-5 után (a cikkben az összes gólunk) Horkai György kapitány és játékosai is előretekintenek, edzenek, és készülnek a majdani negyeddöntőre. Persze előtt még szerdán Kanadával mérkőznek (19:20).

Mint beszámoltunk róla, a belgrádi U20-as világbajnokságon válogatottunk reggel ugrott vízbe, s Egyiptom ellen győzött 22-5-re. A mérkőzés után Horkai György kapitány a helyzetkihasználással nem volt teljesen elégedett, mindazonáltal kihangsúlyozta, játékos korából is tudja, mennyire nehéz egy ilyem meccsen végig koncentrálni: „Le kell játszani ezeket a meccseket is, bár nem könnyű. Az ilyen gyenge csapatok játékosai sokszor koordinálatlan, kiszámíthatatlan mozgásukkal okoznak nehézségeket, ilyenkor mindig cél, hogy sérülés nélkül megússzuk. Megúsztuk. Sőt nálunk volt egy végleges kiállítás, Burián Gergő csapott oda, és találta el teljesen véletlen az egyik egyiptomi fejét, benne van a pakliban. Követtünk el hibákat, figyelmetlenek voltunk, különösen a helyzetek értékesítésében volt sok hiba, amit sajnálok - no, nem azért, mert még több gólban bíztam, hanem megbeszéltük, erre jobban odafigyelünk. Mégsem kárhoztatom a fiúkat, tényleg nehéz egy ilyen meccsen játszani - túl vagyunk rajta. Este edzünk még egyet, majd megnézzük a Montenegró-Spanyolország mérkőzést, amely után minden bizonnyal megtudjuk, kivel játsszuk majd a negyeddöntőt - hiszen szinte biztos, hogy bármelyikük legyőzi a nyolcaddöntőben Ausztráliát."
 
A mérkőzés után Balázs Miklós videoelemző segítségével a négygólos Szatmári Kristóf és a két gólt jegyző Sélley-Rauscher Domonkos nyilatkozott honlapunknak.
 
Szatmári Kristóf: „Az elején sajnos nagyon nehezen tudtunk felpörögnünk, mert valamilyen szinten félvállról vettük Egyiptom csapatát, kaptunk is gólokat. Utána aránylag összeállt a védekezésünk kijött a fizikális különbség, le tudtunk fordulni róluk. Sajnos még mindig vannak pontatlanságok a helyzetkihasználásban. Örülök, hogy Boldizsár jól védett, magabiztos lehet a továbbiakban."
 
Sélley-Rauscher Domonkos: „Ez a korai meccs a csapatnak annyira nem jött be, nem nagyon tudtunk felpörögni az elején, ettől kicsit erőre kaptak, lefordulás gólokat kaptunk. Rengeteg ziccert, helyzetet hagytunk ki, ezeket le kell szűkíteni, mert később problémán lehet belőle. A 22 lőtt góllal amúgy elégedett vagyok, Csiszi és Soma is jól védett, az öt kapott gól rendben van, amelyből három lefordulás volt. Elégedett vagyok."
 
dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a Masters világbajnokság alatt is  figyelemmel követi természetesen a  csapatot: „Természetesen néztem a juniorválogatott olaszok elleni meccsét - streamen -, ebből a győzelemből erőt kell meríteni, mert hosszú a világbajnokság, és nem szabad úgy lefagyni, ahogy az olaszok lefagytak ellenünk. Hiába közel húszévesek, gyerekekről van szó, bármi előfordulhat, de szerencsére a csapat mellett dolgozó szakemberek tudják, hogy a nehezebb szituációkra is fel kell készülni. Azért is megyek ki Belgrádba, hogy érezze a csapat, hogy nekem - s rajtam keresztül a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségének - mennyire fontos a junior vb. Két szabadnapunk van a masters vb-n, a játékosok elvárják, hogy velük is törődjek, de ezt a két szabadnapot arra használom, hogy kiutazzak Belgrádba, majd vissza, mert tényleg fontos nekünk a juniorválogatott."

U20-as férfi világbajnokság, Belgrád, 4. játéknap
D-csoport
Magyarország-Egyiptom 22-5 (5-1, 5-2, 5-2, 7-0)
Gólszerzők: Szatmári 4, Manhercz 4, Nagy Á. 3, Burián 3, Vadovics 2, Sélley-Rauscher 2, Simon H. 2, Zerinváry, Csacsovszky E., ill. Elsapagh 2, Nabil, Nesham, Essmat
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Olaszország-Kanada 15-5
 
Még nem közölt eredmények a 3. játéknapról:
A-csoport: Puerto Rico-Irán 8-9, Görögország-Egyesült Államok 7-6
B-csoport: Japán-Horvátország 10-14, Spanyolország-Hollandia 13-5
C-csoport: Argentína-Új-Zéland 9-5, Szerbia-Kína 27-4
D-csoport: Kanada-Dél-Afrika 15-7, Egyiptom-Olaszország 2-18

4. játéknap
A-csoport:
Egyesült Államok-Puerto Rico 18-7, Oroszország-Görögország 10-10
B-csoport: Hollandia-Japán 14-12, Montenegró-Spanyolország 12-17
C-csoport: Új-Zéland-Szerbia 5-25, Ausztrália-Argentína 14-5
 
A férfi U20-as válogatott vb-csapata
Kapusok: Csiszár Boldizsár (Eger), Vogel Soma (Ferencváros)
Mezőnyjátékosok: Burián Gergely (Vasas), Csacsovszky Erik (Pécs), Lukács Dorian (Miskolc), Nagy Ádám (OSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Simon Henrik (Vasas), Sélley-Rauscher Domonkos (UVSE), Szatmári Kristóf (Szolnok), Teleki András (KSI), Vadovics Viktor (Miskolc), Zerinváry Lóránd (KSI)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 
Vízilabda hírek
Utánpótlás - Férfi junior válogatott
junior-válogatott
horkai györgy
vb
belgrád