cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Egyiptom kiütve – háromból három!

2017. augusztus 8. 11:18

Az U20-as belgrádi világbajnokság 4. játéknapján 22–5-re nyert Egyiptom ellen Horkai György csapata (a cikkben az összes gólunk), így 6 ponttal vezeti csoportját. Szerdán a Kanada elleni mérkőzés következik 19:20-tól.

Nem titok, csapatunk már a pénteki negyeddöntőre készül, Egyiptom és Kanada ellen kvázi edzésből áll oda a meccsre. Teheti, mert vitathatatlanul nagy a különbség a felek között, s teheti, mert nyolcaadöntőt nem kell majd vívnia, lévén az olaszok elleni rangadót magabiztosan, remek játékkal nyerte meg 7–2-re.

A kedd reggeli találkozón – amelyen ezúttal Csiszár Boldizsár kezdett a kapuban – a világbajnoki ezüstérmes Manhercz Krisztián kezdte meg a gólgyártás, majd jöttek szép sorban a többiek: Nagy Ádám (egyre jobb a válla a jelentések szerint!), Simon Henrik, Zerinváry Lóránd, Burián Gergő – így lett az első negyed 5–1.

A második, majd a harmadik negyedben is néha be-becsúszott némi figyelmetlenség, előfordult, hogy lefordultak az egyiptomiak, ám miután elől voltaképpen tetszés szerint lőtték a mieink a gólokat, a Dél-Afrikaiak elleni partihoz hasonlóan edzőmeccs jelleget öltött a parti. A vége aztán 22–5 lett, így három meccs után 6 ponttal, hibátlan mérleggel vezeti a D-csoportot Horkai György együttese, amely szerdán 19:20-tól Kanada ellen mérkőzik. És várja az esti Montenegró–Spanyolország találkozót (19:20), amelyen kiderül, melyik csapat (a vesztes) kerül az águnkra, és lehet majd a negyeddöntőben jó eséllyel az ellenfele.
 
U20-as férfi világbajnokság, Belgrád, 4. játéknap
D-csoport
Magyarország-Egyiptom 22-5 (5-1, 5-2, 5-2, 7-0)
Gólszerzők: Szatmári 4, Manhercz 4, Nagy Á. 3, Burián 3, Vadovics 2, Sélley-Rauscher 2, Simon H. 2, Zerinváry, Csacsovszky E., ill. Elsapagh 2, Nabil, Nesham, Essmat
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Olaszország-Kanada 15-5
 
Még nem közölt eredmények a 3. játéknapról:
A-csoport: Puerto Rico-Irán 8-9, Görögország-Egyesült Államok 7-6
B-csoport: Japán-Horvátország 10-14, Spanyolország-Hollandia 13-5
C-csoport: Argentína-Új-Zéland 9-5, Szerbia-Kína 27-4
D-csoport: Kanada-Dél-Afrika 15-7, Egyiptom-Olaszország 2-18

4. játéknap
A-csoport:
Egyesült Államok-Puerto Rico 18-7, Oroszország-Görögország 10-10
B-csoport: Hollandia-Japán 14-12, Montenegró-Spanyolország 12-17
C-csoport: Új-Zéland-Szerbia 5-25, Ausztrália-Argentína 14-5

A férfi U20-as válogatott vb-csapata
Kapusok: Csiszár Boldizsár (Eger), Vogel Soma (Ferencváros)
Mezőnyjátékosok: Burián Gergely (Vasas), Csacsovszky Erik (Pécs), Lukács Dorian (Miskolc), Nagy Ádám (OSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Simon Henrik (Vasas), Sélley-Rauscher Domonkos (UVSE), Szatmári Kristóf (Szolnok), Teleki András (KSI), Vadovics Viktor (Miskolc), Zerinváry Lóránd (KSI)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 

Vízilabda hírek
Utánpótlás - Férfi junior válogatott
junior-válogatott
horkai györgy
vb
belgrád