cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Fölényes győzelem - bemelegítettek az olaszok elleni csatára

2017. augusztus 5. 22:01

Az U20-as belgrádi világbajnokság 1. fordulójában Dél-Afrika együttesét 26-2-re győzte le a Horkai György vezette válogatott. Vasárnap Olaszország ellen játszik a csoportelsőségért.

Ahogy vártuk, könnyedén, magabiztosan, különösebb megerőltetés nélkül fölényes győzelemmel kezdte csapatunk a belgrádi világbajnokságot. A dél-afrikai játékosok és a mieink közötti különbség pillanatok alatt kidomborodott, hiszen az ellenfél képtelen volt támadásiban bármiféle veszélyt kialakítani, Horkai György fiai pedig a határozott védekezésre építve úszták szét ellenfelüket.
 
Azt első két gólunkat a vb-ezüstérmes Manhercz Krisztián szerezte, aki egyértelműen vezére lehet a társaságnak. Amúgy jöttek sorra a gólok, mindenki élvezhette a játékot, minden mezőnyjátékos szerzett gólt - persze mindezt úgy, hogy a meccset szorgosan figyelő olaszok előtt semmi olyat ne mutassanak, ami a vasárnapi rangadón (18:00) döntő lehet.

„A mérkőzés, mondjuk úgy, a célnak megfelelt. Mindenki megismerkedhetett a körülményekkel, minden mezőnyjátékos lőtt gólt – erre különösen figyeltek a játékosok, addig iparkodtak, míg az utolsó társuk is megszerzi első találatát. A víz meleg, 30 fokos, azt ígérték a szervezők, hogy lehűtik majd – Lonzi mondta, hozzanak jeget a jéggyárból, erre azt mondták, ilyen nincs, marad a hideg víz. De senki sem panaszkodhat, a víz hőmérséklete mindenki számára egyforma, ezen nem múlhat az olaszok legyőzése. Mert mondanom sem kell, erre készülünk!” – értékelt a meccs után Horkai György.
 
U20-as férfi világbajnokság, Belgrád, 1. forduló
D-csoport
Magyarország-Dél-Afrika 26-2 (4-0, 5-0, 7-2, 8-0)
Gólszerzők: Manhercz 6, Vadovics 3, Csacsovszky E. 3, Teleki 3, Sélley-Rauscher 2, Szatmári 2, Burián 2, Simon H. 2, Zerinváry, Lukács D., Nagy Á., ill. van Zyl, Evezard
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Egyiptom-Kanada 7-11
 
A-csoport: Görögország-Puerto Rico 26-1, Oroszország-Irán 19-2
B-csoport: Spanyolország-Japán 20-11, Montenegró-Horvátország 6-9
C-csoport: Ausztrália-Kína 14-4, Argentína-Szerbia 6-25
 
A férfi U20-as válogatott vb-csapata
Kapusok: Csiszár Boldizsár (Eger), Vogel Soma (Ferencváros)
Mezőnyjátékosok: Burián Gergely (Vasas), Csacsovszky Erik (Pécs), Lukács Dorian (Miskolc), Nagy Ádám (OSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Simon Henrik (Vasas), Sélley-Rauscher Domonkos (UVSE), Szatmári Kristóf (Szolnok), Teleki András (KSI), Vadovics Viktor (Miskolc), Zerinváry Lóránd (KSI)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 
Vízilabda hírek
Utánpótlás - Férfi junior válogatott
junior-válogatott
horkai györgy
vb
belgrád