cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

VB 2017, 14. NAP: MINDEN EGY HELYEN – ÉLŐ HÍRFOLYAM!

2017. július 29. 8:55

A 17. FINA Világbajnokság vízilabda küzdelmeinek tizennegyedik napján történtek egy helyen - így semmiről sem maradhatnak le. A vb utolsó pólós napján rendezték a vb-döntőt, amelyben Horvátország 8-6-ra legyőzte válogatottunkat, amelynek így az ezüst jutott. A szép ezüst, tegyük hozzá!

2017. július 29, szombat

8:55
A világbajnokság teljes eredménysorát itt találja:
http://waterpolo.hu/hir/7410/vb-2017--az-eredmenyek---elo/hun

09:00
Íme, a mai férfiprogram:
A 7. helyért:

12:00: Oroszország-Ausztrália
Az 5.. helyért:
13:30: Montenegró-Olaszország
A 3. helyért:
15:00: Görögország-Szerbia
Döntő:
20:30: Magyarország-Horvátország


10:27
vb_gre_hun_ffi_20180727_madar_david_038.jpg Vámos Márton és Hárai Balázs is szívesen vágott volna vissza a szerbeknek a 2014-es budapesti Eb-döntőért, de ha már a címvédő kiesett, akkor a horvátokat akarja legyőzni csapat.
 
11:06
Molnár Tamás berült a FINA vizilabda szakmai bizottságába, míg Kemény Dénes a jövőben az edzőbizottság alelnöke lesz. Erről itt olvashat.

11:55
VB_FRA_HUN_ffi_20170721_Madar_David_028.jpgMärcz Tamás
, a horvátok elleni 20:30-tól finálét vívó szövetségi kapitánya elárulta, a vb előtti megbeszélés során olyan erőt látott csapatán, amely után tudta, semmi sem lehetetlen. Beszélt az érzéseiről, a csapatáról, a horvátokról, a tanulási folyamatról, a nyugodtságról, a mértéktartásról és a Margitsziget varázsáról - minderről itt olvashat.

12:01
gornaygdöntpelpőtt.jpgGór-Nagy Miklós
és a relax. Világbajnok bekkünk a délelőtti laza, átmozgató edzésen.

12:10
huncroedzok.jpgEgy kép, ami jelzi, este nagy meccs lesz ugyan, de a horvát csapat ellenfél, nem ellenség! Märcz Tamás és Ivica Tucak, a két szövetségi kapitány állt össze egy közös fotóra. Mert a sport összeköt!

13:21
Ausztrália 10–7-re legyőzte Oroszországot a 7. helyért zajló mérkőzésen.

13:24
Elvis Fatovich
, Ausztrália szövetségi kapitánya: „Nagyon örülünk, hogy győzelemmel zártuk a tornát. Ez az első alkalom húsz év után, hogy Ausztrália megszerezte a hetedik helyet, ami ennek a csapatnak hatalmas siker. Tudjuk, hogy előrébb is juthattunk volna, az elkövetkező években keményen fogunk dolgozni, hogy felzárkózzunk az előttünk lévő csapatokhoz. Nem gondolom, hogy ez egy lehetetlen cél, minden mérkőzéssel közelebb jutottunk ehhez. Az utolsó kettőn kétségtelenül a legjobb teljesítményünket nyújtottuk.”

13:29
A Szolnok klasszisa, Aaron Younger így értékelt: „Jó játék volt, bár egy kicsit csalódottak vagyunk, hogy számunkra itt ért véget a verseny. A győzelemnek örülünk, a hetedik helyezés nagyon jó a csapatunk számára, hisz fiatalok vagyunk még. Ez egy jó kezdet, a következő állomás Tokió. A világbajnokság fantasztikus volt, az egyik legjobb. Innentől már csak fejlődni fogunk.”

13:33
A román Adrian Alexandrescu és az olasz Alessandro Severo vezeti majd a magyar-horvát döntőt!

14:41
Az 5. helyért zajló meccsen Montenegró 5–4-re legyőzte Olaszországot.

15:01
A montenegróiak mestere, Vladimir Gojkovics így fogalmazott: „Bárcsak a Görögország elleni mérkőzésen is így játszottunk volna... Az a játék, ami egész évben vitt minket előre, az erős védelemre alapuló, ma ismét jól működött. Büszke vagyok fiatal csapatomra, mert teljes erővel küzdöttek az ötödik helyért is, és szerettük volna megmutatni, hogy sportnemzet vagyunk, és ma is tudunk motiváltak lenni.”

15:04
Az olaszok kapusa, Goran Volarevic is nyilatkozott: „Próbáltuk a legjobb formánkat hozni a mérkőzésen, de még mindig eléggé frusztrált bennünket a horvátoktól elszenvedett vereség. Sok lehetőséget kihagytunk és az ellenfél kapusa hihetetlenül ügyes volt. Nagyszerűen játszott. Azt sem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy három játékos nem jöhetett velünk, ami pár nappal a torna előtt derült ki. Szeretnék megköszönni a csapatnak mindent, amit elértünk. Remélem, innentől csak jobbak leszünk.”

15:07
Alessandro Campagna
, az olaszok kapitánya így értékelt: „Őszintén szólva rosszul játszottunk. Hiába próbáltam felkészíteni a csapatot, nem sikerült. A mai vereség az én hibám. A hatodik helyezésünk ellenére úgy gondolom, nagyon jól játszottunk a csoportmeccseken Magyarország és Ausztrália ellen, nem maradtunk le sokkal az előttünk végzett csapatoktól. Most elkezdhetünk készülni a következő mérkőzéseinkre.”

15:24
Theodoros Vlachos
, a görögök szövetségi kapitánya így nyilatkozott az elveszített bronzmeccs után: „Vegyesek az érzelmeim. Örülök, hogy bejutottunk a legjobb négy közé, de nem vagyok elégedett az elmúlt két mérkőzésen nyújtott teljesítményünkkel. A hibáink miatt nem jutottunk a döntőbe és az éremről is lecsúsztunk. Remélem, fogunk tanulni a tapasztaltakból és tudunk fejlődni a jövőbeli mérkőzésekre.”

15:59
VB_20170727_Madar_David_031.jpgDöntőbeli ellenfelünk hazájában a két csapatot összehasonlító írás érthetően elfogult – íme!

16:07
Szerbia megszerezte a bronzérmet, miután Görögországot 11–8-ra győzte le. Savics mester játékosai örültek a bronznak, avagy az olimpiai-, világ- és Európa-bajnokok most is bizonyították, remek sportemberek.
 
16:21
nsostathuncro0729.jpg A statisztikák szerelmeseinek ajánljuk a Nemzeti Sportban megjelent grafikát, amelyet érdemes alaposan végigböngészni.

17:52
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A 17. FINA Világbajnokság újabb magyar érme! Hosszú Katinka 200 méter háton lett ezüstérmes. A pólótársadalom nevében szívből gratulálunk!

18:00
Milan Alekszics,
a Szolnok BL-győztes szerb pólósa csapata meccse után honlapunknak ennyit mondott: „ Nagyon szurkolok a magyaroknak, azt szeretném, hogy nyerjenek! Nehéz megmondani, hogy mi lehet a győzelem kulcsa számukra, de talán ha Viktor hozza a formáját, akkor meglehet a világbajnoki cím a magyar csapatnak."

18:03
A Ferencvárosba igazoló Nikola Jaksics így értékelt: „Megérdemelten nyertük meg a bronzérmet, ugyanolyan jól játszottunk, mint a csoportmérkőzések során. Mit is mondhatnék, büszke vagyok a csapatomra. A maximumot adtuk a mérkőzés elejétől kezdve, nem volt kérdéses a győzelmünk.”

18:07
Ioannis Fountoulis ezt mondta: „Elértük a célunkat, bejutottunk a legjobb négy közé, természetesen minél jobb helyezést szerettünk volna. Kicsit elégedetlenek vagyunk az elmúlt két meccsen nyújtott teljesítményünkkel, mert tudjuk, hogy több van a csapatban. A világbajnokság nagyszerű tapasztalat volt számunkra. Biztos vagyok benne, hogy sokat tudtunk fejlődni.”

18:15
Dusan Mandics
így fogalmazott: „Nagyon elégedett vagyok a bronzéremmel, kijavítottuk az elődöntőben elkövetett hibáinkat. A mai győzelemmel a saját, személyes célunkat is teljesítettük, nem engedhettünk meg magunknak két egymás utáni vereséget. Ez egy jó csapat, ugyanaz, amelyik az elmúlt években játszott, semmi nem változott. Nem történt tragédia, megbotlottunk az elődöntőben, elégedettek vagyunk a szerzett éremmel.”

18:18
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI/Illyés Tibor

MICSODA NAP! Milák Kristóf ezüstérmes 100 pillangón! A pólótársadalom nevében szívből gratulálunk neki is!
 
18:43
VB_Ferfi_dajtotajekoztato_20170728_Madar_David_004.jpg Hosnyánszky Norbert a csavargólról, a saját szerepéről, a nézőkről, no meg a nagy lehetőségről is beszél a vele készített interjúban.

19:30
kasa.jpg„10-9-re nyerünk! Nehéz lesz, de nyerünk! Megleptek ugyan a horvátok, nem gondoltam volna, hogy legyőzik az elődöntőben a szerbeket, mégis azt mondom: itt, most, ezen az estén csak mi nyerhetünk. HAJRÁ, SRÁCOK!”. Avagy Kásás Tamás is megérkezett.
 
20:01
VB_HUN_CAN_noi_20170724_Madar_David_008.jpg „Írjátok még azt is meg, hogy az egész csapat szurkol, hogy fiúk világbajnokok legyenek” – mondta Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya még tegnap az interjúzónában, miután értékelte az olaszok ellen meccset. Megírtuk, hajrá, magyarok!
20:51
Nem indult jól a finálé: az első negyedet 4–0-ra nyerték a horvátok. A másodikban elkezdte e felkapaszkodás csapatunk, így nagyszünetben 4–2 oda.

21:36
Férfiválogatottunk a fináléban rossz kezdés után talpra állt, négygólos hátrányát kiegyenlítette, de végül az olimpiai ezüstérmes 8–6-ra megnyerte a csatát. Világbajnok tehát Horvátország, ezüstérmes Magyarország. „Szép volt fiúk!”, skandálja a közönség. Tudósításunkat itt olvashatják.

21:45
A média vb-álomcsapata így néz ki: Nagy Viktor, Luka Loncar (horvát), Francesco di Fulvio (olasz), Ioannis Fountoulis (görög), Andrija Prlainovics (szerb), Sandro Sukno (horvát), Vámos Márton. A legértékesebb játékos: Vámos Márton

22:00
Kihirdették a különdíjakat. Gólkirály: Ioannis Fountoulis (görög). Legjobb kapus: Nagy Viktor.

22:08
A szerbek átvették a bronzérmeket, utána szólították a mieinket. A közönség ünnepelt, a játékosok átvették az ezüstérmeket.

22:12
Horvátország átvette az aranyérmeket, Sandro Sukno csapatkapitány a győztesnek járó üvegtrófeát. A teltházas uszoda a horvát szurkolókkal együtt meghallgatta a győztes ország himnuszát.
 
23:33
VB_20170729_Madar_David_013.jpg Märcz Tamás szövetségi kapitány szerint nem szabad szomorkodni, a magyar válogatott nagy utat tett meg, s az egész ország büszke lehet a csapatra.

23:55
dr. Kemény Dénes elnök a szövetség teraszán állfogadás keretében megköszönte a csapatnak, a stábnak, mindenkinek, akinek része volt az ezüstéremben a szép napokat, gratulált az eredményhez. Märcz Tamás szövetségi kapitány is köszönetet mondott játékosainak, a stábnak, a szövetségnek.

23:59
… és ezzel bezár a bazár. Az uszoda kiürült, a 14 napig reggeltől zárásig élő vb-hírfolyamunk búcsúzik, köszönjük olvasóinknak a figyelmet. Holnaptól a szokott mederben jelentkezünk írásainkkal, mert van még mit írni erről a vb-ről.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
vb
hírfolyam
14. nap