cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

VB 2017: Érzelmekkel teli búcsú

2017. július 28. 16:15

Utolsó válogatott mérkőzését játszotta Takács Orsolya, aki az olaszok elleni sikerrel búcsúzott a nemzeti csapattól.

Takács Orsolya: „Ez volt az utolsó válogatott meccsem. Megmondtam előtte is. Mondjuk ha jövőre itt lenne újra a világbajnokság, akkor elgondolkoznék a folytatáson, de nem itt lesz és így döntöttem. A meccs előtt képek villantak be, azonban annyira jó volt  az olasz csapat, hogy utána már a mérkőzésre kellett fókuszálni. A vége érzelmekkel teli volt, nem is tudtam végigpörgetni ezt a tizenhárom évet, idővel biztos eljön majd. Úgy kellett ez a győzelem, mint egy falat kenyér, s örülök, hogy sikerrel búcsúztunk, de azért vannak bennem tüskék. Az a rossz, hogy egy meccsnyi rövidzárlat miatt itt kellett játszanunk, viszont az is látszott, hogy a második négy csapat is nagyon erős. Sok munka vár még a lányokra, én nagyon fogok nekik drukkolni."
 
Keszthelyi Rita: „Jobb ötödiknek lenni, mint nyolcadiknak, a kanadaiak elleni botlás után a legtöbbet hoztuk ki a világbajnokságból. Ami engem illet, hullámzó volt a játékom, a negyeddöntőben sajnos túlságosan a többiekre figyeltem, nem pedig magamra, és arra, hogy jobban vízilabdázzak. Azon a meccsen nem a felelősséget akartam másra hárítani, hanem a társaimnak akartam még jobb helyzetet teremteni, ebből tanulnom kell. Összességében fantasztikus világbajnokságot rendeztünk, remélem, három év múlva, a hazai Eb-n szintén több ezren szorítanak majd nekünk."
 
Antal Dóra: „Végig mi irányítottunk, betartottuk a taktikát, és felkészültünk az olaszok egyedi zónavédekezéséből. Voltak érdekes játékvezetői ítéletek, centerben nem kaptunk kiállítást, de ennek ellenére megszereztük az ötödik helyet. Tanulni kell a hibákból, elvégre egyetlen találkozót vesztettünk el, akkor is magunkat vertük meg, és öt győzelem ellenére az ötödik helyen végeztünk. Nagy pozitívum viszont, hogy a Kanada elleni negyeddöntős vereség után felálltunk a padlóról, a szurkolóknak is megmutattuk, hogy igazi csapat vagyunk."
 
Fabio Conti: „Az egyik centerünkre, Valeria Palmierire nem számíthattam, így nagyon nehéz volt a házigazda magyarok ellen, ráadásul ez már a hatodik meccsünk volt a tornán. Büszke vagyok a csapatomra, mert az utolsó meccs eredményétől függetlenül bebizonyítottuk, hogy játékban egy szinten vagyunk a világ élvonalába tartozó válogatottakkal. Az eredmény viszont csalódás, a jövőre rendezendő Európa-bajnokságig több új játékost is kipróbálunk majd."
 
17. FINA Világbajnokság, vízilabda, nők
Az 5. helyért
 
OLASZORSZÁG-MAGYARORSZÁG  8-10 (2-3, 2-3, 2-2, 2-2) 
Vezette: Rotsart (amerikai), Buch (spanyol)
 
OLASZORSZÁG:  Gorlero - Garibotti 4, Queirolo, Radicchi, Aiello, Bianconi 4, Emmolo. Csere: Tabani, Picozzi, Palmieri, Cotti, Dario. Szövetségi kapitányFabio Conti
 
MAGYARORSZÁG: Gangl - Czigány 1, Szücs G., Keszthelyi 3, Bujka 1, Csabai 1, Szilágyi 2. Csere: Antal D. 1, Gurisatti 1, Takács O., Illés, Tóth I. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmények: itt
 
A vízilabdatorna 13. napjának minden történése: itt
Vízilabda hírek
Női válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
nok noi valogatott takacs nyilatkozat keszthelyi a