cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

VB 2017: 6000 torokból szólt: „Szép volt, csajok!”

2017. július 28. 14:39

Női válogatottunk remek hangulatban, becsületből is jelesre vizsgázva 10–8-ra legyőzte az olimpiai ezüstérmes Olaszországot, így az 5. helyen végzett.

 
Őrület!
 
Női válogatottunk 5. helyéért rajtoló meccséhez 6000 szurkoló előtt vonultak fel a csapatok. Hétköznap, 13:30-kor! Ebben az adatban minden benne van: a sportág imádata itthon, a szeretet, a lányok felé áradó bizalom.
 
„Magunkért, a szurkolókért!" - szólt az ukáz. Ennek megfelelő intenzitással kezdett neki a csatának az olimpiai ezüstérmes ellen Bíró Attila együttese. Bujka Barbara, Szilágyi Dorottya és Antal Dóra is gólt jegyzett, a lelátó tapsolt, olyan volt az egész, mintha a finálé lenne. Persze a felek erejét ismerve akár lehetett is volna...
 
Az első negyedben persze Roberta Bianconi is megmutatta, miért a női mezőny egyik kiemelkedő klasszisa, miiért is vezeti a vb góllövőlistáját - két góljával tartotta versenyben csapatát.
 
VB_20170728_Madar_David_101.jpg A második negyedben Arianni Garibotti próbálta meg mindezt, ő lőtt kettőt - ám a mieink ezúttal is eggyel többre voltak képesek: Keszthelyi Rita állta a versenyt, illetve egy gyönyörű kombináció után Gurisatti Gréta tette be a fórt. A védekezés rendben volt, Gangl Edina magabiztosan állt a lábán, joggal szólt a taps. Keszthelyi csavart ezúttal is egyet, a lécen csattant a labda, avagy volt minden, ami egy remek partihoz dukál.
 
Nagyszünet után Szilágyi növelte háromra az előnyt, ám az olaszok nem adták fel, komolyan vették ők is a találkozót, így igazi presztízscsata zajlott a medencében. Bianconi, majd Garibotti gólja után kellett, nagyon kellett Keszthelyi villanása, így 8-6-tal zárult ez a periódus.
 
A negyedikben is ott folytattuk, ahol abbahagytuk, avagy minden blokkolási kísérleten, minden blokkon látszott, nagyon akarják ezt a győzelmet a mieink. Csabai Dóra pontos átlövése után 9-6 állt a táblán. Garibotti igyekezett nagyon, ám Czigány Dóra sem tétlenkedett, tartottuk az előnyt!
 
Egészen a végéig. Igaz ugyan, hogy Bianconi értékesített még egy ötöst, de nem osztott, nem szorzott, 10-8-ra nyertünk. A közönség „Szép volt, csajok"-kal búcsúzott a csapattól. Válogatottunk így egy öt győzelemmel és egy vereséggel az 5. helyen zárta a világbajnokságot.
 
VB_20170728_Madar_David_103.jpg 17. FINA Világbajnokság, vízilabda, nők
Az 5. helyért
 
OLASZORSZÁG-MAGYARORSZÁG  8-10 (2-3, 2-3, 2-2, 2-2)
Vezette: Rotsart (amerikai), Buch (spanyol)
 
OLASZORSZÁG:  Gorlero - Garibotti 4, Queirolo, Radicchi, Aiello, Bianconi 4, Emmolo. Csere: Tabani, Picozzi, Palmieri, Cotti, Dario. Szövetségi kapitány: Fabio Conti
 
MAGYARORSZÁG: Gangl - Czigány 1, Szücs G., Keszthelyi 3, Bujka 1, Csabai 1, Szilágyi 2. Csere: Antal D. 1, Gurisatti 1, Takács O., Illés, Tóth I. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmények: itt
 
A vízilabdatorna 13. napjának minden történése: itt

Vízilabda hírek
Női válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
Bíró Attila
vb
magyarország-olaszország