cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

VB 2017: "Nyerni akarunk!" – jöhetnek a horvátok!

2017. július 27. 22:58

Vámos Márton jól jósolt, Manhercz Krisztián a végén a drukkereket éltette, Gór-Nagy Miklós pedig már most játszana a fináléban.

Manhercz Krisztián: „A világbajnoki elődöntő második felében két negyed alatt kaptunk egy gólt, és az is három másodperccel a vége előtt eset, amikor már a kispad nagy része velem együtt a közönséget éltette. Nagy Viktor lehúzta a rolót, mi pedig blokkokkal segítettük. Mindegy, hogy kivel kerülünk össze a döntőben, száz százalékot adunk ki magunkból, hogy megnyerjük. Hajrá, magyarok!"
 
Vámos Márton: „Az oroszok elleni meccs után azt mondtam, két-három góllal megverhetjük a görögöket. Sokáig úgy tűnt, végül hárommal múljuk őket felül, de az utolsó másodpercekben kapott gól miatt végül csak kettővel nyertünk. Sebaj, ennél nagyobb problémánk sose legyen. Ami a döntőt illeti, egy mérkőzésen bármi megtörténhet, hazai közönség előtt mindent megteszünk a győzelemért. Ha úgy pólózunk, és olyan stabilan védekezünk, ahogy az elődöntőben tettük, miénk lesz az aranyérem."
 
Hárai Balázs: „Nyertünk, de nem gondoltam volna, hogy fizikailag ennyire megterhelő mérkőzés lesz.  Van tudásbeli különbség a két válogatott között, de a görögök felvették a kesztyűt. De a lényegen ez nem változtat, örülök, hogy nyertünk és kiszolgáltuk azt a több ezer embert, aki kilátogatott. Köszönjük a közönségnek."
 
 
Gór-Nagy Miklós: „Nagyon boldogok vagyunk, nagyon akarunk nyerni, már most játszanám a döntőt. De előbb pihenni kell természetesen. Nem rossz, amikor a közönség velünk van, de azt is szeretem, amikor a szünetben éneklik a slágereket. Naumovnak egyre jobb a statisztikája velünk, örülök, hogy a közönség nem fütyülte ki rutinból, így ő is nyugodtan tudta elkezdeni a mérkőzést. De nem foglalkozunk a játékvezetéssel, korrekt módon fújtak, de igazából nem számít, milyen a bíráskodás, nyerni akarunk!"
 
Mezei Tamás: „A görögök ugyanazt csinálták, amit régóta, s bár nem voltam eredményes támadásban, megcsináltam azt, amit kértek tőlem, a végén volt egy szép blokkom, és örülök, mert az a lényeg, hogy jól játszon a csapat. Addig nincs gond."
 
Thodorisz Vlahosz: „Megérdemelten nyert a magyar válogatott, mert jobban játszott nálunk, támadásban különösen. Ennek ellenére a védekezésünkkel elégedett vagyok, hét kapott gól a házigazda ellen nem rossz teljesítmény, de támadásban nem voltunk elég hatékonyak ahhoz, hogy szorossá tegyük a végjátékot. Az utolsó negyedben több emberelőnyös lehetőséget is elhibáztunk, Nagy Viktor is remekül védett, így kiestünk."
 
17. FINA Világbajnokság, vízilabda, férfiak
Elődöntő


GÖRÖGORSZÁG-MAGYARORSZÁG 5-7 (1-2, 3-3, 0-1, 1-1) 
Vezette: 
Naumov (orosz), Buch (spanyol)

GÖRÖGORSZÁG: Flegkas - Genidounias 3, Delekas, Fountoulis 2, Kolomvos, Gounas, Vlachopoulos. Csere: Dervisis, Kapotsis, Pontikeas, Argyropouloos, Mourikis. Szövetségi kapitány: Theodoros Vlachos

MAGYARORSZÁG: Nagy V. - Vámos 2, Hosnyánszky 2, Gór-Nagy 1, Erdélyi 1, Varga Dénes, Hárai 1. Csere: Török, Manhercz, Zalánki, Decker Á., Mezei. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények: itt nézhetőek meg

A vízilabdatorna 12. napjának minden történése:
 itt található
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
ferfiak ferfivalogatott magyarorszag gorogorszag j