cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

VB 2017: „Le tudjuk győzni a görögöket"

2017. július 26. 19:33

Kellő önbizalommal, optimistán és eltökélten várja a férfiválogatott a csütürtöki Görögország elleni világbajnoki elődöntőt.

Elmaradhatatlan kelléke a magyar pólós megszólalásoknak a közönség méltatása, hiszen tényleg különleges helyzetben van a férfi és a női csapat. Ötezernél kevesebben még nem voltak kíváncsiak a mérkőzéseikre, a hangulat remek, a szurkolók biztatása, az üzenetek, a szeretet hatalmas erőt ad a csapat. Ezzel kezdte Märcz Tamás is a férfiválogatott sajtótájékoztatóját, aztán rátért a szakmai részre is.
 
„Nagyon fontos ponton vagyunk túl - kezdte a negyeddöntő kapcsán a szövetségi kapitány. - Biztos voltam benne, hogy előbb-utóbb eljön a negyeddöntő, bár azt nem lehetett tudni, hogy milyen ágon. Reméltem, hogy csoportelsők leszünk, sikerült, és a 14-5-ös eredmény csalóka, egy jó orosz csapattal játszottunk. Ahhoz, hogy ilyen nagy különbséggel nyerjünk, megfelelő koncentráció kellett, így korán el tudtuk dönteni a meccset."
 
A kapitány hangsúlyozta szerda reggel óta már nem számít a negyeddöntő, csakis a görögök elleni elődöntőre koncentrál a csapat. Az együttes a szokásos metódus szerint készül, azaz délelőtt regeneráló edzés az Oxygen Wellnesben, és majd este jön a vizes gyakorlás.
 
„Nagyon jó csapat a görög válogatott, de legyőzhető. Stabil játékra lesz szükség, ha úgy teljesítünk, ahogy az oroszok ellen, márpedig úgy fogunk, akkor le tudjuk győzni a görögöket is" - tette hozzá Märcz Tamás, aki után a játékosok is megosztották érzéseiket a sajtó munkatársaival.
 
Varga Dénes: „A szerdai ébredéssel lezártnak tekintem a negyeddöntőt, inkább a görögökről beszélnék. A görög válogatott azon kevés csapatok egyike, akik csapatként igazán erősek. Nem emelnék ki egy-két olyan pontot, amit ha megfékezünk, akkor biztosak lehet a sikerben. A görögök célja az ellenfél játékának lelassítása, míg mi arra készülünk, hogy ez fordítva történjen, mi diktáljuk a tempót, leforduljunk róluk. Semmiképp sem álmosodhatunk bele a meccsbe. Nagyon jól játszák az emberelőnyöket, amennyire szeretik lassítani a hat a hat elleni játékot, annyira szeretnek fórban tempót váltani, gyors, kiszámíthatatlan passzokkal kisakkozni az üres embert. Idén nyáron is volt alkalmunk találkozni velük, felkészült a csapat, képesek vagyunk megverni őket."
 
Erdélyi Balázs: „Tudjuk, hogy a görögöknél van egy pár ember, akikre külön kell figyelni. Sok kiállítást hozó mecsre számítok, ilyeneket szoktak játszani. Jó centereik vannak és inkább felvállalják az emberhátrányt, mint azt, hogy hagyják az ellenfél centereit akciózni. Javarészt mi jöttünk ki jobban az utóbbi időben az egymás elleni meccsekből, győzelemre számítok. Nagyon örülök, hogy ennyien vannak a meccseken, az oroszokon éreztem is a bemutatásnál, hogy meg vannak illetődve."
 
Török Béla: „Én is elengedtem már a negyeddöntőt, örülök a győzelemnek, de kár már ezzel foglalkozni. Kifogástalan az uszoda hangulat, nagy élmény, soha nem játszottam még ilyen hangulatban, ennyi ember előtt. Foglalkoztam már a görögökkel, felelevenítettem azokat a dolgokat, amit a Szamarcidisz-kupán láttam tőlük. Őket biztosan nem nyomja le a közönség, mint az történt az oroszok esetében, erre nem számítunk, de nem szeretnék másfajta forgatókönyvet, mint győzelmet."
 
Mezei Tamás: „Mindenképpen döntőt szeretnék játszani. Be kell menni és megmutatni, hogy mi vagyunk a jobbak. Ha jól megy, akkor a játék minden elemében föléjük tudunk kerekedni. A válogatott gerincét az Olympiakosz adja, az edzőjük is onnan érkezik, és az elmúlt időszakban többször is meg tudtuk őket verni. Ez remélem, okoz egy kis frusztrációt bennük."
 
Élő hírfolyam a 11. napról: ITT!

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
ferfiak valogatott ferfivalogatott sajtaj marcz va