cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

VB 2017: 5000 nézővel együtt sikerült!

2017. július 26. 15:54

Női válogatottunkon az első két negyedben még érezhető volt a kanadai sokk, ám a közönség olyan erőt adott, amellyel sikerült a nagy fordítás, és végül 10–9-re legyőzte Görögországot. Pénteken így az 5. helyért küzdhet Olaszország ellen.

Eső ide vagy oda, hozzávetőlegesen 5000 szurkoló állt ki a helyszínen női válogatottunk mellett, olyan intenzitással szólt a „Ria, Ria, Hungária!” rigmus, mint eddig – vagy talán ennél is fajsúlyosabban. Hiába, no, a kanadaiak elleni vereség fájó, ugyanakkor olyan kicsit a különbségek a csapatok között – lásd a mieink előtti másik alsóházi helyosztó, amelyen ötméteresek döntöttek az olaszok javára –, hogy tulajdonképpen bármi megtörténhet.

Igyekezett bizonyítani a csapat, feledtetni a negyeddöntőt, ám az első negyedben jobb volt Görögország. Bujka Barbara kiharcolt egy ötöst, belőtte, és egy remek akciógólt is jegyzet, ám egyrészt mások nem jártak sikerrel, másrészt a görögök – akik nyerő helyzetből végül ötösökkel kaptak ki a spanyoloktól a negyeddöntőben – támadásai pontosak voltak, négyszer is megzörgették a Kasó Orsolya által őrzött kapu hálóját.

A második negyedre kisütött a nap, de sok minden a medencében nem változott sajnos. Pillanatnyi fellángolásaink voltak csupán, ám a görögök növelni tudták előnyüket. Bíró Attila 2–5-nél lecserélte Kasó Orsolyát, beküldte Gangl Edinát, aki védett egy nagyot, de Xenaki centergóljára (amit három emberrel a nyakán vitt véghez!) ő sem tudott reagálni. Keszthelyi Rita belőtt középről egy fórt, de más elől nem sikerült – igaz legalább egy Tóth Ildikó által kiharcolt fórt áthoztunk a harmadik menetre.

hungre3mti.jpgSzilágyi Dorottya aztán elhozta a labdát, de nem lőttük be a helyzetet – más kérdés, Bujka hozott egy újabb esélyt, amely után jó volt a labda megjáratása, és Takács Orsolya szépített. A közönség tombolt, szó szerint erőt adott a lányoknak, akik magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak. Vagy „csak” összejött végre, aminek össze kellett jönnie. Szilágyi lőtt gólt fórból, majd egy labdaszerzést követően Gurisatti Gréta száguldott végig, s harcolt ki egy ötöst. Keszthelyi bevarrta, majd Gurisatti remek gólja után már 7–6 állt a táblán! Gangl védett hátrányban, Szücs Gabriella lőtt távoli bombagólt – hát így is tudnak játszani ezek a hölgyek, na!

A parádés 5–0-s negyednek hála 8–6-tal kezdhettük a záró menetet, amelyben Szilágyi növelte az előnyt. Keszthelyi blokkja is nagyon kellett hátul, de mindenki összeszorított fogakkal küzdött. A görög persze jó csapat, pillanatok alatt zárkózott fel 9–7-re, de Keszthelyi kitett magáért – harmadik találata nyugtatóan hatott. Avramidou fórból ismét egy gólra hozta fel csapatát, ám egyenlítenie nem sikerült. Válogatottunk 10–9-re nyert, így pénteken 13:30-kor Olaszország ellen az 5. helyért játszhat.

17. FINA Világbajnokság, vízilabda, nők
Az 5–8. helyért

MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 10–9 (2–4, 1–2, 5–0, 2–3)
Vezette:
Franulovic (horvát), Mercier (francia)

MAGYARORSZÁG: Kasó – Czigány, Szücs G. 1, Keszthelyi 3, Bujka 2, Csabai, Szilágyi 2. Csere: Antal D., Gurisatti, Takács O. 1, Illés, Tóth I., Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila

GÖRÖGORSZÁG: C. Diamantopoulou – Tsoukala 3, V. Diamantopoulou, Avramidou 2, Asimaki 1, Manolioudaki, E. Plevritou 1. Csere: Eleftheriadou, M. Plevritou, Chydirioti, Kotsia, Xenaki 2. Szövetségi kapitány: Georgios Morfesis

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények: itt

A vízilabdatorna 11. napjának minden történése: itt
Vízilabda hírek
Női válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
Bíró Attila
vb
magyarország-görögország