cover image
Egyéb

Rendhagyó tornaóra Nagy Viktorral

2013. szeptember 21. 14:18

A SPORTCSEMEGÉZZ! elnevezésű kampány egyik védnöke lett a magyar válogatottal Barcelonában világbajnoki címet szerző kapus.

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon volt jelenése Nagy Viktornak. Hogy miért? Rövid előzmény: szeptemberben ismét elindult az Iskolagyümölcs-program. Az Európai Unió által támogatott programban a hazai iskolák 75 százaléka vesz részt. Hetente több mint félmillió kisiskolás jut friss gyümölcshöz, zöldséghez.

A programot azonban ki kell egészíteni nevelő elemekkel, hogy a gyerekek tudatosan formálják később életmódjukat, beleértve a rendszeres testmozgást is. Ezért jött létre a SPORTCSEMEGÉZZ! című kampány, amelynek egyik partnere a FruitVeB Magyar Zöldség- Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a másik pedig a Turner Broadcasting tulajdonában álló Boomerang televíziós csatorna.

Ennek egyik népszerű produkciója a LazyTown című gyermekfilm-sorozat. A mintegy 3000 iskolában meghirdetett egyedülálló kezdeményezéshez Nagy Viktor és az Iskolagyümölcs-program legnagyobb beszállítója, a Matesz-Fruct Kft., valamint a DIGI Kft. is csatlakozott. A program két fő elemből áll: egy osztályok közötti versenyből, amely a legtöbb zöldséget-gyümölcsöt fogyasztó osztály címért folyik, illetve egy kiegészítő oktató csomagból (poszter, matrica, foglalkoztató füzet, DVD, online tornagyakorlatsor) amelyet a szervezők minden, a versenyben résztvevő osztálynak eljuttatnak.

Az országos kampány indítóeseményén, pénteken egy szakmai konferencia mellett a LazyTown főszereplője, Sportakusz és Nagy Viktor rendkívüli edzést tartottak a résztvevő kisiskolásoknak.

Nagy Viktor így nyilatkozott a programról: „Mint kétgyermekes családapa, nekem is nagyon fontos a gyermekeim egészsége, hogy a mozgás szeretetére és egészséges táplálkozásra neveljem őket. A SPORTCSEMEGÉZZ! kampányban tevőlegesen is részt veszek: a nyertes osztálynak – ezúttal szárazföldön - rendhagyó tornaórát tartok, remélem fergeteges hangulatban.”

Iskolák figyelem: a programra egyébként itt lehet jelentkezni: www.boommerang-tv.hu!
Vízilabda hírek
Nagy Viktor