cover image
Egyéb

VB 2017, 11. NAP: MINDEN EGY HELYEN – ÉLŐ HÍRFOLYAM!

2017. július 26. 8:55

A 17. FINA Világbajnokság vízilabda küzdelmeinek tizenegyedik napján történtek egy helyen - így semmiről sem maradhatnak le. Női válogatottunk ma Görögországot verte kora délután (10-9), férfiválogatottunk sajtótájékoztatót tartott. Kialakult a női finálé párosítása: Egyesült Államok-Spanyolország aranycsatát rendeznek majd pénteken este.

2017. július 26, szerda

8:55

A világbajnokság teljes eredménysorát itt találja: http://waterpolo.hu/hir/7410/vb-2017--az-eredmenyek---elo/hun

09:00
Íme, a mai női program:
A 11. helyért:

10:30: Új-Zéland-Franciaország
A 9. helyért:
12:00: Hollandia-Kína
Az 5–8. helyért:
13:30: Olaszország-Ausztrália
15:00: Magyarország-Görögország
Elődöntő:
20:30: Oroszország-Egyesült Államok
22:00: Kanada-Spanyolország
 
9:12
VB_Noi_sajtotajekoztato_20170725_Madar_David_019.jpg A női válogatott keddi sajtótájékoztatóján a lányok és Bíró Attila mellett Dr. Csernus Imrét is faggatták az újságírók, aki elmondta, ő hogyan látta a Kanada elleni fájdalmas vereséget.

10:46
szivosgratorosz.jpgA 2013-as világbajnoki döntő utolsó, győztes góljának szerzője, Szivós Márton gratulációja a csapatnak.

10:55
VB_HUN_RUS_ffi_20170725_Madar_David_018.jpgElkészült az oroszok elleni diadal képgalériája – itt nézhető meg!
 
11:01
manokenderesei0726.jpg Manhercz Krisztián tegnapi bejegyzése az instagramon: A mai napon csak jó dolgok történtek! Azon kívül, hogy bejutottunk az elődöntőbe, Tomi is hatalmasakat úszott!!! Egy kalappal holnapra!!!

11:36
Franciaország a női mezőny 11. helyén végzett, miután a helyosztón 9–7-re legyőzte Új-Zélandot.

12:00
jatek.jpgNyereményjáték a Facebook-oldalunkon!

13:12
Hollandia 14–7-re verte Kínát, így a 9. helyen végzett.

13:45
Arno Havenga,
Hollandia szövetségi kapitánya így értékelte csapata szerpelését: „Passzívan játszottunk ma. Ennek ellenére, az elejétől a végéig a kezünkben tartottuk a mérkőzést és megőriztük a nyugalmunkat. Ebben a pillanatban, nem tehettünk nagyon mást. Nyertünk, de a világbajnoki szereplésünkkel egyáltalán nem vagyok elégedett. Elismerem, hogy sok jó csapat volt itt, de azért nekünk a kilencediknél jobb helyen kellett volna végeznünk.”
 
14:21
elodontosajtaj0726.jpg
Sajtótájékoztatót tartott a Görögország elleni elődöntőre készülő férfiválogatott, amelyen Märcz Tamás szövetségi kapitány elmondta, nagyon jó csapat a rivális, de legyőzhető. "Stabil játékra lesz szükség, de ha úgy játszunk, mint az oroszok ellen, márpedig úgy fogunk játszani, akkor nyerni tudunk" – hangsúlyozta a szakvezető. A lányok mérkőzése után bővebben is beszámolunk a sajtótájékoztatón elhangzottakról.

14:41
A Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem bejelentette érkezőit a következő szezonra. Esélye van az ausztrál Zoe Arancini megszerzésére is.

14:46
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Akár elődöntőnek is beillő csatát vívott egymással az 5–8. helyért első meccsén az olasz és az ausztrál válogatott: a 11–11-es döntetlent követen ötméteresek következtek, amely 7–6-os olasz vezetésénél úgy ért véget, hogy az utolsó lövő, Halligan Bronte kiejtette a kezéből a labdát…

15:10
Fabio Conti,
Olaszország szövetségi kapitánya elégedett: „Nagyszerűen küzdött a csapatom a győzelemért, amit nagyon jó kezdetnek tartok az olimpiai ciklus elején, ami biztató jövőt sejtet. A győzelmet Valeria Palmierinek szeretném ajánlani, akinek sérülés miatt a szállodában kellett maradnia.”

15:14
Athansios Kechagias,
az ausztrálok görög kapitánya sem volt csalódott: „Nagyon sportszerű meccs volt, a játékosaim nagyon jól játszottak. Elsősorban azért jöttünk, hogy tapasztalatot gyűjtsünk, amit majd a jövőben kamatoztathatunk. Összességében elégedett vagyok az eredménnyel.”

15:23
Elisa Queirolo,
az olaszok egyik legjobbja a jövőbe tekintett: „Nem volt könnyű meccs, és még mindig az oroszok elleni eredményt sajnáljuk, ahol nyerhettünk volna, de nem volt szerencsénk. Ma nagyon gyorsan kezdtünk és a végén is jól játszottunk. A következő meccstől már a jövőbeli kihívásokra fogunk koncentrálni. Biztos vagyok benne, minden képességünk és lehetőségünk megvan arra, hogy a legközelebbi nemzetközi megmérettetés során bizonyíthassuk a tudásunkat.”

15:37
Rowie Webster,
az ausztrálok klasszisa Magyarországot is kiemelte: „Büszke vagyok a teljesítményünkre, végig nyílt küzdelem volt. Egy meccsünk még hátra van, azon megpróbáljuk a tőlünk telhető legjobbat adni, és még ha nem is éremért játszunk, szeretnénk győzelemmel befejezni a sorozatot. A lányok remekül harcoltak, kár, hogy nem tudtunk nyerni, gratulálok az olasz csapatnak. Fantasztikusan éreztük magunkat itt Budapesten, a vízilabda hazájában, nagyszerű érzés volt ilyen csodálatos közönség előtt játszani. Külön öröm, hogy ausztrál drukkerek is voltak a lelátón. Ez az az érzés, amiért edzünk, amiért élünk, amiért szeretjük a sportot, és amiért öröm egy világbajnokságon részt venni, különösen egy olyan országban, ahol ilyen nagyra becsülik ezt a sportágat.”

16:08
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Női válogatottunkon az első két negyedben még érezhető volt a kanadai sokk, ám a közönség olyan erőt adott, amellyel sikerült a nagy fordítás, és végül 10–9-re legyőzte Görögországot. Pénteken így az 5. helyért küzdhet Olaszország ellen. Tudósításunkat itt olvashatják.
 
17:00
VB_NED_HUN_noi_20170720_Madar_David_030.jpg „Akármi volt, lehettünk háromgólos hátrányban, ez a csapat megmutatta, hogy milyen tartás van benne”mondta Bíró Attila.

18:10
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Cseh László ezüstérmet szerzett 200 pillangón! A pólótársadalom nevében szívből gratulálunk!

18:14
dunaarenaban.jpgNői válogatottunk a helyszínen szurkolt úszóinknak – majd afféle csapatnyilatkozatban fejezték ki elismerésüket Cseh Lászlónak az ezüstje után: „Szép volt, Laci!” A képen Gangl Edina örül.

18:17
fotó: MTI/Czagány Balázs

fotó: MTI/Czagány Balázs

A női válogatott tagjai megmutatták, hogy igazi sportemberek, a görögök legyőzése után pedig így értékelték a találkozót.
 
19:36
Mint arról már írtunk, sajtótájékoztatót tartott a férfiválogatott, amelyről itt számolunk be bővebben.

21:42
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Esőben rendezték az első elődöntőt, ennek ellenére mintegy ezren megtekintették a partit. Jól kezdtek az oroszok, vezettek 2–0-ra, ám utána az amerikaiak alaposan Fattal és Musselmann vezérletével kilyukasztották a zónájukat, már két negyed után 11 lőtt gólnál jártak, és csak ötöt kaptak. A folytatásra védekezést váltott Gaidukov mester csapata, képes volt tartani a lépést, így „csak” öt góllal kapott ki. Tehát Oroszország–Egyesült Államok az elődöntőben 9–14.

21:51
Fotó: MTI/Czagány Balázs

Fotó: MTI/Czagány Balázs

„Nem volt minden tökéletes, a védekezésben akadtak problémáink. A lényeg persze a győzelem, s hogy ott vagyunk a döntőben. Tudjuk, hogy mi vagyunk az esélyesek, megszoktuk, minden azon múlik, menyire tudunk csak magunkkal foglalkozni” – nyilatkozta magabiztosan az oroszok elleni elődöntőben 5/6-os lövésmutatóval záró klasszis, Rachel Fattal.

22:00
Adam Krikorian
, az amerikaiak szövetségi kapitánya így értékelt: „Fizikálisan erősek voltunk, úgy vélem, ez az oka, hogy ennyire összeszedetten tudtunk játszani. Nagyon büszke vagyok, hogy többször is remekül kezeltük a nehéz helyzeteket. Ez a mai is egy olyan este volt, amikor egy idő után minden jól ment, a játék, a lövések. Nem mintha én is lőttem volna, minden a lányok érdeme. Minél több helyzetet tudtunk értékesíteni, annál magabiztosabbak voltunk a játék során. Annak azért örültem volna, ha meccs végét kicsit jobban zárjuk, de egy edző mindig többet vár a játékosaitól.”

22:03
Alexander Gaidukov
, orosz szövetségi kapitány előre tekintett: „Nagyon jól kezdtük az első negyedet, de később összeesett a védekezésünk. A csapat mindent megtett, amit tudott, de természetesen voltak hibák. Nagyon fontos a következő meccs számunkra, fel kell készülnünk rá.”

23:08
Fotó: MTI/Czagány Balázs

Fotó: MTI/Czagány Balázs

Miképpen 2013-ban, úgy most is Spanyolország lesz a pénteki fináléban az Egyesült Államok ellenfele. Az ötgólos Anna Rovirosa és a három jutó Beatriz Ortiz (a képen) vezérletével voltaképpen végig kézben tartotta a partit Kanada ellen, a nagyszünetben 7–4-re vezetett, és egyszer sem adta el előnyét, nyert 12–10-re Volt a meccsnek ugyan olyan szakasza is, amikor felcsillant a kanadaiak reménye, de a spanyoloknál mindig akadt valaki, aki megtolta volna csapatát.

23:15
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Miguel Oca Gaia
, spanyol szövetségi kapitány értékelése: „Nagyon elégedettek vagyunk, mert a lányok ma szép munkát végeztek. Szerencsénk volt a kezdetektől, sikerült egy gólkülönbséget kialakítani Kanadával szemben, és ezt a különbséget meg is tartottuk a mérkőzés végéig.”

23:17
Haris Palvidis,
Kanada szövetségi kapitánya így fogalmazott: „Egy kicsit csalódott vagyok, mert azt reméltem, más lesz majd a mai meccs menete. Nem tudtuk azt a védekező játékot játszani, ami más mérkőzéseken jól működött. Túl sok hibát követtünk el egy remek csapat ellen, ezért vesztettünk. Most nincs más dolgunk, tanulnunk kell a hibáinkból.”

23:30
Az uszoda szép lassan kiürül, véget ért a vb-n az 11. nap a pólótornán. A hölgyeknek csütörtökön szünnap lesz, és színre lépnek újra a férfiak, köztük a mieink is az elődöntőben. Íme, a program:
A 11. helyért:
10:30: Brazília-Kazahsztán
A 9. helyért
12:00: Japán-Spanyolország
Az 5-8. helyért:
13:30: Montenegró-Oroszország
15:00: Ausztrália-Olaszország
Elődöntő:
20:30: Görögország-Magyarország

22:00: Szerbia-Horvátország

Vízilabda hírek
FINA VB 2017 - Hírek
vb
hírfolyam
11. nap