cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

VB 2017: „Ez egy jó nap volt”

2017. július 25. 22:38

A Varga Dénes, Manhercz Krisztián és Hosnyánszky Norbert trió 11 gólt szerzett Oroszország ellen, a találkozót követően pedig a magabiztos győzelemről és a görögökről is beszéltek már.

Varga Dénes: „Az egész csapatra igaz volt, hogy egy sebességi fokozattal az oroszok felett játszunk, nem véletlenül mentünk el hat nullára. Aztán tudtuk is tartani a különbséget, ez egy jó nap volt nekünk, ami a formaidőzítést illeti. Arra számítottam, hogy az oroszok egy kicsit színvonalasabb vízilabdát fognak játszani, és ha mi ezt a játékot hozzuk, akkor is nyerünk három-négy góllal. Ezt reméltem titkon persze, de teljesen mindegy, elég eggyel is nyerni, ennek azonban még jobban örülök. A görögökre jellemző, hogy megpróbálják lelassítani az ellenfelet és ezzel impontenssé teszik a védekezést, a támadást. De mi ennek nem ülünk fel, jól ismerjük őket, biztos vagyok benne, hogy megoldjuk, hogy az oroszokhoz elleni meccshez hasonló iramot erőltessünk rájuk és ezzel megverjük őket.”
 
Manhercz Krisztián: „Jó kezdésre készültünk, egyből a meccs elején tudatosítani akartuk magunkban és az oroszokban, hogy ez egy olyan mérkőzés, amelyen egyértelmű, hogy mi akarunk a győztesek lenni. Ez másfél negyed után nem is volt kérdés, örülök, hogy így alakult, és ezzel a többi csapat felé is nyomatékosítottuk, hogy komoly céljaink vannak. 14–5-re nyertünk azzal az orosz csapattal szemben, amely csak 10–8-ra kapott ki a horvátoktól, ez komoly fegyvertény. Megnéztük az oroszok Spanyol- és Horvátország elleni meccseit, próbáltunk minden lehetséges helyzetre felkészülni. Kijött a két csapat közti különbség.”

Hosnyánszky Norbert: „Az első negyedben mutatott játékunkkal bizonyítottuk, hogy elbírtuk a terhet, és a több ezer néző sem hatott ránk bénítóan. Ép ellenkezőleg, a pozitív oldalát fogtuk meg, élveztük a játékot, ötgólos különbségnél eldőlt a meccs. Az egyenes kieséses szakaszban a negyeddöntő nagyon fontos állomás volt, de nem ez a végcélunk. A görögök elleni elődöntőben támadásban és védekezésben is ugyanilyen magas szinten kell teljesítenünk, de az egy másik meccs lesz.”

Jevgenyij Jevsztignyejev: „Nagy élmény volt hétezer néző előtt játszani, és ilyen parádés hangulatban vízilabdázni. Kedd este nem volt esélyünk a győzelemre, a magyar válogatott a játék minden elemében felülmúlt minket. Az orosz vízilabda ugyanakkor évről-évre fejlődik, a jövőben azért dolgozunk majd, hogy néhány év múlva szoros meccset játszunk a magyarokkal.”
 
17. FINA Világbajnokság, vízilabda, férfiak
Negyeddöntő


MAGYARORSZÁG-OROSZORSZÁG 14-5 (5-0, 3-1, 3-3, 3-1) 
Vezette:
 Severo (olasz), Buch (spanyol)

MAGYARORSZÁG: Nagy V. - Vámos 2, Hosnyánszky 4, Gór-Nagy, Erdélyi, Varga Dénes 4, Hárai 1. Csere: Török, Manhercz 3, Zalánki, Decker Á., Mezei. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

OROSZORSZÁG: Statsenko - Vasilyev, Merkulov, Nagaev 1, Kholod, Lisunov 1, Shepelev. Csere: Lazarev, Dereviankin 1, Bugaychuk 2, Ashaev, Suchkov, Korneev (kapus). Szövetségi kapitány: Sergey Evstigneev

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények: itt nézhetőek meg

A vízilabdatorna 10. napjának minden történése: itt található
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
valogatott ferfiak magyarorszag oroszorszag nyilat