cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

VB 2017: „Fantasztikus játék”

2017. július 25. 22:26

Remekül játszott a magyar válogatott az oroszok ellen, s fölényes győzelemmel jutott be a négy közé, amely után Märcz Tamás elégedetten értékelhetett.

A horvátok nagyon megszenvedtek az oroszokkal, akik a spanyolokat búcsúztatták is, míg mi simán győztünk. Ennyire jól felkészültünk a riválisból?
Egyrészt igen, jól felkészültünk – válaszolta Märcz Tamás. – Kielemeztük az összes olyan játékosukat, akik veszélyt jelentenek. Talán egy kicsit el is fáradtak, mire ideérkeztek a negyeddöntőre, vagy megzavarodtak a közönségtől, ami itt volt. De én azért had nézzem azt az oldalát a meccsnek, hogy nagyon jól játszottunk, ki tudtuk kapcsolni azt a két-három jó lövőjátékost, akik a góljaik nagy százalékát szerzik. A bekkjeink nagyon jól megfogták a centereiket, így nem okoztak gondot a kapunk előtt. Mindenki tette a kötelességét, csak ezt valami egészen magas szinten. Valószínűleg ezért adódott ez a fantasztikus játék.

A lányoknál több csapaton látszott és téma is volt, hogy nehezen vették fel újra a ritmust a csoportgyőztesek a rendkívül kiegyenlített mezőnyben. Nekünk ezzel nem volt gondunk?
Egyáltalán nem, ez inkább utólagos gondolkodás lehet, ha nem sikerül valami. Mi úgy vettük, hogy a szünnap jó, nekünk jót tesz. És tényleg úgy éreztem, hogy jót tett, át tudtuk hidalni ezt a három napot edzésekkel és egyéb foglalkozásokkal, pihenőkkel. Erre volt szükségünk, és ez látszott az eredményen is.

Az oroszok ellen mutatott teljesítmény mire lehet elég a görögökkel szemben?
Ez a játék az oroszok ellen volt jó, az elődöntőre olyan játék kell, ami Görögország ellen lesz ideális. Az biztos, hogy a ritmust mi szeretnénk diktálni, akik azért bírják a tempót, és megvannak az erősségeik. Megérdemelték, hogy a négy közé kerültek, szeretem, ahogy a görögök játszanak, de még jobban szeretem, ahogy az én játékosaim vízilabdáznak.
 
17. FINA Világbajnokság, vízilabda, férfiak
Negyeddöntő


MAGYARORSZÁG-OROSZORSZÁG 14-5 (5-0, 3-1, 3-3, 3-1) 
Vezette:
 Severo (olasz), Buch (spanyol)

MAGYARORSZÁG: Nagy V. - Vámos 2, Hosnyánszky 4, Gór-Nagy, Erdélyi, Varga Dénes 4, Hárai 1. Csere: Török, Manhercz 3, Zalánki, Decker Á., Mezei. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

OROSZORSZÁG: Statsenko - Vasilyev, Merkulov, Nagaev 1, Kholod, Lisunov 1, Shepelev. Csere: Lazarev, Dereviankin 1, Bugaychuk 2, Ashaev, Suchkov, Korneev (kapus). Szövetségi kapitány: Sergey Evstigneev

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények: itt nézhetőek meg

A vízilabdatorna 10. napjának minden történése: itt található
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
ferfiak valogatott ferfivalogatot magyarország oro