cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

VB 2017: „Pontatlanság miatt veszítettünk”

2017. július 24. 22:30

6–4-re kapott ki Kanadától a magyar válogatott, amely vereség után Bíró Attila szövetségi kapitány elsősorban a pontosságot hiányolta a játékunkból.

Meglepte a csapatot a kanadai válogatott játéka?
Nem csinált semmi olyat az ellenfél, amire nem készültünk volna – kezdte Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya. – A saját pontatlanságunk miatt veszítettünk, gyatra lövőszázalékkal fejeztük be a helyzeteinket, ami eddig nem volt ránk jellemző, remélem, nem is lesz a közeljövőben.

Miért voltunk pontatlanok?
Nem tudom, hogy mennyire izgulták túl a lányok a meccset, de a találkozó előtt nem láttam izgatottnak a csapatot. Kellően fel voltak tüzelve, volt egy olyan védekezés, amely ellen néha nem találtuk az ellenszert. Ugyanakkor rengeteg lövőhelyzetet kidolgoztunk, de a pontatlanság miatt hiába. Hogy mi az oka? Lehet, hogy megremegett egyszer-kétszer a lányok keze.
 
Bujka Barbara miért játszott keveset?
Már az első félidőben két kiállítása volt, tartalékolni kellett a végére. Illetve nehezen jutott be centerbe és nem is tudtuk beadni a labdát, így nem volt indokolt. Játszott annyit, amennyivel lehetett volna többet mutatnia, de sajnos így is majdnem kipontozták.
 
Mennyire ment el a csapat önbizalma a sorozatos sikertelen próbálkozások után?
Ennyire. Ahogy látszott is.
 
Mert kívülről úgy tűnt, hogy egy idő után nem mertek lőni a lányok, rendre még tovább passzoltuk a labdát, hátha adódik egy jobb lehetőség.
Megvolt a taktika, hogy játsszuk végig a helyzeteket az M-zóna ellen. Ugyanakkor az utolsó lövés pont nem sikerült, vagy az, akire kijátszottuk, annak pont nem sikerült, nem úgy jött össze, ahogy elterveztük, begyakoroltuk. Ez függ az ellenféltől, a kapustól, sok összetevője van. Pontatlanság miatt vesztettünk.
 
Élő hírfolyam a 9. napról: ITT.
 
17. FINA Világbajnokság, vízilabda, nők
Negyeddöntő

MAGYARORSZÁG-KANADA 4-6 (0-1, 4-3, 0-1, 0-1) 
Vezette: 
Severo (olasz), Rotsart (amerikai)

MAGYARORSZÁG: Gangl - Antal D., Szücs G., Keszthelyi, Bujka, Csabai, Szilágyi 1. Csere: Czigány 1, Gurisatti, Takács O. 1, Illés 1, Tóth I. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

HOLLANDIA: Gaudreault - Wright 1, Eggens 5, Bekhazi, McKelvey, Robinson, Fournier. Csere: Alogbo, Crevier, Christmas, Lemay-Lavoie, McKee. Szövetségi kapitány: Theocharis Pavlidis

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények: itt

A vízilabdatorna 9. napjának minden történése: itt
Vízilabda hírek
Női válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
magyarorszag kanada nok noi valogatott biro