cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

VB 2017: egyben van a csapat

2017. július 24. 18:10

Remekül teljesít eddig a női válogatott a világbajnokságon, hiszen Bíró Attila együttese gólzáporos győzelemmel hozta a kötelezőt Japán és Franciaország ellen, majd a csoportdöntőn hatalmas csatában győzte le Hollandiát, s került be közvetlenül a legjobb nyolc közé.

Eddig abszolút kielégítő a lányok szereplése, jól játszanak és jó hangulat van a mérkőzéseiken – mondta dr. Beck György, a Magyar Vízilada-szövetség társelnöke. – Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ott voltam, amikor Faragó Tamással és Petrovics Mátyással világbajnok lett a csapat 2005-ben, és sok hasonlóságot látok. Jöttek a fiatalok, akkor Tomaskovics Eszter és Takács Orsolya volt a két újonc, akik meglepték a világot, most Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya. Azt látom, hogy nagyon egyben van a csapat, ebből még bármi kijöhet. A dobogóra reális esélyük van a lányoknak, bármelyik fokára, bár az amerikai csapatot nagyon húzós lesz legyőzni, ha úgy alakul majd.”

A Vodafone Magyarország elnöke kitért a lányok felszerelésére is, hiszen a telekommunkációs cég a szövetséggel karöltve írt ki pályázatot a ruhákra. A zsűri tagjai között a játékosok is helyet kaptak, s dr. Beck György úgy véli, a lányok és a felszerelésük nemcsak nagyon szép, hanem egyedi is. És bizony az ilyen apróságok is számítanak, tovább javíthatják a lányok hangulatát.

„A Magyarország–Franciaország mérkőzésen kint volt a teljes Vodafone-vezérkar, érdekesség, a mostani vezérigazgatónk francia, egy picit elszomorítottuk, de egy idő után már ő is tapsolt, hiszen szép meccset látott – árult el egy kulisszatitkot dr. Beck György, aki a Vodafone élén tíz, különböző cégein keresztül pedig több, mint húsz éve támogatja a magyar vízilabdát. – Nagyon jó reklámhordozó a magyar vízilabda és azon belül a női válogatott is. Mindkét fél számára hasznos az együttműködés, figyelünk egymásra, hogy kinek és mire van szüksége. A magyar vízilabda értéket közvetít, nekünk pedig ilyen partnerre van szükségünk, szép eredményeket érnek el a csapatok, jó választás volt a vízilabda.”
 
A lányok ma este 20:30-tól Kanadával játszanak a nyolc közé jutásért, élő hírfolyam a 9. napról: ITT.
Vízilabda hírek
Női válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
nok noi valogatott beck