cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

VB 2017: fülelni, figyelni

2017. július 24. 15:27

Mindkét centerünk bevethető lesz az oroszok elleni negyeddöntőben, ahol ha koncentráltan, jó tempóban, a saját játékát nyújtva teljesít a magyar válogatott, akkor győztesként szállhat ki a vízből.

Kezdjük a legfontosabbal: a magyar válogatott mindkét középcsatára jobban, sőt jól van, így semmi akadálya nincs annak, hogy a Hárai Balázs, Mezei Tamás centerpáros teljes értékű harcosként legyen ott a vízben kedden az oroszok ellen. Igaz, a hallásuk még nem tökéletes, Hárai Balázs kiemelte, hogy néha kimarad így a poénkodásból, míg Mezei Tamás hozzátette, időnként nagyon kell koncentrálnia, hogy mindent halljon, amit mondanak neki.

„Azért ez egy világbajnokság, még ha kicsit nyűgös is az helyzet, ad annyit a vb, hogy eltörpülnek ezek a dolgok, az orvosnak is mondtam, ha véget ér a torna, bármit csinálhat a fülemmel, addig viszont valahogy oldjuk meg, hogy játszhassak, csak ez számít – hangsúlyozta Mezei Tamás, aki nem lepődött meg azon, hogy a spanyolok helyett az oroszokkal játszik válogatottunk. – Nem akarok orákulum lenni, de éreztem, hogy jók az oroszok. A horvátok ellen is vezettek kettővel, nagy átlövésgólokat szereznek, a spanyoloknak lőttek három centerakciógólt is, egyébként is, a négybe kerülés a tét, itt már nem beszélhetünk könnyű ellenfélről. Itt már az van, hogy győzni kell, hogy folytathasd a menetelést, de elég erősnek érzem a csapatot ahhoz, hogy megugorjuk ezt az akadályt." 

Mezei Tamás és társai hétfő délelőtt szokás szerint az Oxygen Wellnessben készültek, aztán este jöhet majd a vizes edzés, ahol már lehet külön az oroszok ellen gyakorolni. Bár sok különlegességet nem lehet próbálgatni, tekintve, hogy egy medencében edz a két rivális.

„A mérkőzés elejétől fogva domináltak az oroszok a spanyol ellen, magabiztosak voltak, megvannak az erősségeik, mint például a stabil védőfal és a két elég jó center. Merkulov, Nagaev és Kholod, aki több felelősséget vállal a támadásaikban – mondta Märcz Tamás szövetségi kapitány. – Sokat fejlődtek az elmúlt tíz évben, nem véletlen, hogy a mostani nyolc közé jutás az orosz vízilabda elmúlt tíz évének legjobb eredménye. Ezzel együtt jobb csapat vagyunk, erőben felvesszük a versenyt, kezdettől fogva nagy intenzitással kell játszanunk, akár az oroszoknál is nagyobb tempót diktálni, és abban a tudatban vízilabdázni, hogy esélyesként szállunk vízbe. Ha a saját játékunkat tudjuk nyújtani és végig koncentráltan, jó tempóban játszunk, akkor ha nem is könnyedén, de győztesként szállhatunk ki a vízből.”
 
Élő hírfolyam a 9. napról: ITT.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
marcz mezei oxygen edzes magyarorszag ferfiak ferf