cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Ők indulnak majd csatába a szerbiai vb-n!

2017. július 23. 13:49

Horkai György az OMV-kupa megnyerése után megnevezte 13 játékosát, akik szerepet kapnak majd Belgrádban, az augusztusi junior világbajnokságon. A csapatban ott lesz Manhercz Krisztián is, aki a vb után csatlakozik.

Mint beszámoltunk róla, Horkai György csapata a belgrádi világbajnokság előtt a BENU-kupa megnyerése után újfent hazai tornával készült. A szombathelyi OMV-kupán legyőzte Ausztráliát és Szerbiát, majd ötméteresekkel Horvátországot is, így Szombathelyen is tornagyőztes lett!
 
Montreali bajnokunk így értékelt: „Nagyon hasznos torna volt ez is, köszönjük szépen az OMV-nek, Szombathelynek, a szervezőknek, a szövetségnek. A szombatot elmosta ugyan az eső, de a helyiek rendkívül rugalmasak voltak, így a fedettben le tudtuk játszani a meccset. Ami a három találkozót illeti: az elsőn, Ausztrália ellen magabiztosan nyertünk. Velük készültünk a héten, azt hiszem, elfáradtak, jobbak annál, mint amit a tornán mutattak. A szerbekkel hatalmas csatát vívtunk, végig vezettünk, így sikerült nyerni. Nem kell mondanom, őket legyőzni bárhol, bármikor nagy fegyvertény, a világbajnokság előtt különösen jó jel. A horvátokat is jól ismerjük, voltunk náluk ugye edzőtáborban - azóta erősödtek, két-három új, jó játékos van a keretükben. Fizikálisan nagyon erősek, öldöklő küzdelem volt ellenük, amelyet megnyerhettünk volna rendes játékidőben, de többször is hibáztunk, így lett döntetlen. Az ötméteres párbajt két éve találtuk ki, ilyenkor izgalmas a közönségnek - így volt ez most is. Vogel Soma megfogott egyet, mi nem hibáztunk, jól zártuk a hetet. Igazság szerint ma már láttam némi fáradtságot a srácokon, ami nem csoda, hiszen szombaton este későn kerültek ágyba, ráadásul a városban Omega-koncert volt, ami miatt amúgy is nagy felbolydult Szombathely. Persze a pénteki mulatós koncert hangjai is beszűrődtek hozzánk, avagy mondhatom, mindenben volt részünk, jól felkészülhettünk bármire, remélem, hogy nem érhet bennünket meglepetés."
 
Horkai György a mérkőzést követően összehívta a csapatot, és kijelölte a vb-re utazó 13-at. Íme, a keret:
A férfi junior-válogatott vb-csapata
Kapusok: Csiszár Boldizsár (Eger), Vogel Soma (Ferencváros)
Mezőnyjátékosok: Burián Gergely (Vasas), Csacsovszky Erik (Pécs), Lukács Dorian (Miskolc), Nagy Ádám (OSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Simon Henrik (Vasas), Sélley-Rauscher Domonkos (UVSE), Szatmári Kristóf (Szolnok), Teleki András (KSI), Vadovics Viktor (Miskolc), Zerinváry Lóránd (KSI)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 
A szakvezető aztán indokolt is: „Azzal kezdeném, hogy szívem szerint mind a tizenöt játékost elvittem volna, mert mindenki becsülettel, jól dolgozott. Végül stratégiai döntést hoztunk, a védelmet erősítettük meg. Baksa Benedek és Sugár Péter maradt ki végül, ami hangsúlyozom, nem azért van, mert nem lennének alkalmasak a vb-szereplésre!"
 
Horkai György köszönetet mondott dr. Szigeti Istvánnak, aki még májusban operálta meg Nagy Ádám vállát - a felnőtt-válogatott pólós már edz és játszik, őt tovább erősítik. A csapat Budapesten készül tovább, 26-án érkezik hozzá az orosz együttes, majd augusztus 3-án utazik Belgrádba, a vb-helyszínére. Kedden este ott lesz a 17. FINA Világbajnokságon a magyar válogatott negyeddöntőjén - drukkol Märcz Tamás együttesének, és Manhercz Krisztiánnak, aki a vb után csatlakozik hozzájuk.

A 19. FINA Férfi Junior Világbajnokság (agusztus 5-13., Belgrád) csoportbeosztása

A-csoport:
Egyesült Államok, Oroszország, Görögország, Puerto Rico, Irán
B-csoport: Hollandia, az amerikai kontinensről érkező csapat, Spanyolország, Horvátország, Japán
C-csoport: Új-Zéland, Ausztrália, Argentína, Szerbia, Kína
D-csoport: Olaszország, Magyarország, Egyiptom, Kanada, Dél-Afrika

Vízilabda hírek
Utánpótlás - Férfi junior válogatott
omv-kupa
szombathely
horkai györgy
junior
junior-válogatott