cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

VB 2017: Csak A-terv volt

2017. július 22. 17:49

A női után a férfiválogatott is megtartotta a csoportkört lezáró sajtótájékoztatóját, s külön öröm, hogy a fiúk is első helyezettként, s egyben negyeddöntősként értékelhettek.

Remek érzés mostanság a magyar vízilabdázókkal beszélgetni, hogy jókedvű, laza, mosolygós játékosokkal találkozhatunk napról napról – bár erről az ellenfelek bizonyára másként vélekednek. Ehhez nyilván vastagon hozzájárul az eddigi jó szereplés, a női után a férficsapat is csoportelsőként tarthatta meg az első fázis utáni sajtótájékoztatóját. Az eseményen elsőként Märcz Tamás kapitány megköszönte azt a támogatást, amit a csapat kap a szurkolóktól, mondván nagyon jó érzés így játszani.

„Nagyra értékelem, hogy a csapat kiharcolta a csoportelsőséget, jogosan és megérdemelten lettünk elsők – mondta Märcz Tamás.Ez fontos a negyeddöntő szempontjából, de még véletlenül se gondoljuk azt, hogy csak azért, mert elkerültük a nehezebbnek mondott ágat, akkor nekünk már könnyű utunk lesz. Egyelőre nem tudjuk, hogy a spanyolokkal, vagy az oroszokkal játszunk-e, mindkét riválisban megvan a veszély, de győzelmi eséllyel szállunk vízbe. Ha véletlenül valaki aggódna a sérült, illetve beteg játékosok miatt, akkor ne tegye, a negyeddöntőben mindenki bevethető lesz.”

A szövetségi kapitány elmondta, a Franciaország elleni mérkőzést követően a megszokott regeneráló edzés volt napirenden, de mivel csak kedden lesz legközelebb meccse a csapatnak, belefért egy keményebb vízi edzés is. Szombat délutánra pihenőt kapott a társaság, aztán vasárnaptól folytatja a felkészülést.

„Megerőltető kétnaponta játszani, és a franciák ellen komoly energiát mozgosítottak a srácok, és amikor ilyen magas szinten van a koncentráció, akkor kell utána a pihenés. Megvolt előre a tervem, de csak A-tervet készítettem – tette hozzá Märcz Tamás, aki arra készült, hogy csoportgyőztes lesz a gárda. – B-terv nem is volt, de amikor kétnaponta vannak a meccsek, az nem is ad lehetőséget a tervezésre. A meccs utáni reggel regeneráció, este edzés, aztán a meccs délelőttjén még egy vízi edzés és ennyi.”

Märcz Tamás kapitány mellett Nagy Viktor, Manhercz Krisztián és Zalánki Gergő vett részt a sajtótájékoztatón, s ők is értékelték a csoportkört, illetve kitértek a folytatásra.

Manhercz Krisztián: „Elértük azt a célt, amit a vb előtt kitűztünk magunknak, hogy szerezzük meg a csoportelsőséget. Lehetett ez kicsit nyugodtabb is, és akkor nem kell az ausztrál–olaszon végig izgulni. De ez legyen a legkisebb problémánk. Van még hová fejlődnünk, a következő napokban a támadójátékon és a védekezésen is javítani kell. Nem szeretnék választani az ellenfelek közül, mindegy, kit kapunk, bízom a csapatban.”

Zalánki Gergő: „Örülök az elsőségnek, annak meg külön, hogy a magyar szurkolók kint maradtak az ausztrálok meccsére, mindig mosolyt csal az arcomra, ha eszembe jut, hogy ahogy a magyar drukkerek énekelték az ausztrálokat biztató rigmust. Nem is tudom mikor néztem kívül meccset, amin ennyire izgultam, még a körmömet is lerágtam. Rossz volt, hogy nem tehettem semmit. A franciák ellen azt éreztem magamon, hogy kicsit elfáradtam, de megoldottuk, jól jön most a pihenő. Ezzel együtt várom a következő meccset, készen állok. Akár az oroszokat, akár a spanyolokat kapjuk, ötből négyszer biztosan legyőzzük őket, csak az a baj, hogy a negyeddöntőben egy meccset kell játszani. De nem kapunk ki, mindegy, ki lesz a rivális, nyerünk.”

Nagy Viktor: „Úgy futottunk neki a világbajnokságnak, hogy lesz két könnyeb és egy brutális kemény meccsünk. Az ausztrálok ellen úgy mentünk vízbe, hogy tudtuk, jobban vagyunk, de a vb első mérkőzése lelkileg mindig nyomja a hazai csapatot. Számomra meglepő volt, hogy ennyire nyugodtan tudtuk játszani a saját játékunkat, és azt sem gondoltam volna, hogy a végén annak a meccsnek a különbsége számít. Furcsa volt az ausztrál–olasz, hogy a végén szurkolnunk kell azért, hogy igazság történjen, minden magyar érzi, így van rendjén, hogy mi lettünk a csoportelsők. A lényeg, hogy mindhárom meccsen koncentráltan játszottunk, személy szerint nagyon érzem a csapaton az erőt és az egységet.”
 
Élő hírfolyam a 7. napról: ITT.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
ferfiak valogatott ferfivalogatot sajtaj marcz zal