cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

VB 2017: veszélyben az agyaggalambok

2017. július 22. 15:52

A pénteki szabadnap után szombaton két edzés várt már a női válogatott tagjaira a gyakorlások között azonban a csapatépítésre is jutott idő, az együttes Galgamácsán járt, ahol a lányok kipróbálták az agyaggalamb-lövészetet.

Egészen kedvet kap ehhez az ember, először úgy voltam vele, hogy nézzük meg, úgysem találunk el semmit, aztán kiderül, hogy nagyon jó móka, sikerélményünk is volt, és azt éreztem, mint amikor kipróbálok egy másik sportágat, hogy ehhez is kedvet kaptam” – mondta Bujka Barbara a Pilisi Parkerdő Zrt. Gödöllői Erdészetének gondozásában lévő galgamácsai lőtéren, ahol az agyaggalamblövészetet próbálhatták ki a női válogatott tagjai.

A lányok pedig remekül szórakoztak, a vendégváró frissítő után már birtokba is vették a lőteret – két hete itt rendezték a korongvadász-világbajnokságot, ahol az olimpiai bajnok sportlövő Igaly Diána is indult –, s itt is bizonyították, remekül céloznak. Gyakorlatilag nem volt olyan tagja a csapatnak, aki előbb, vagy utóbb ne tudta volna ripityára lőni a repülő korongot, hatalmas tapsot kiváltva ezzel a társak részéről.

Nem maradtak el a viccelődések sem, a katona családból származó Takács Orsolyától, vagy a paralimpikon sportlövész édesapával bíró Gurisatti Grétától szinte elvárták a többiek a pontos célzást, miközben folyamatosan készültek a fotók, videók, amelyeket jó emlék lesz majd visszanézni.

A lövészet után ebéd várta a lányokat, akik a pénteki szabadnap – amit a családjával töltött a többség, de jó páran mentek el moziba is – után szombat reggel és este is edzettek már, közte pedig pont jó volt ez a kis kikapcsolódás.

„A Magyar Vízilabda Szövetséggel voltunk itt tavaly, már akkor terveztem, hogy ha lesz szünnap a világbajnokságon, akkor eljövünk a lányokkal is, úgy egyeztem meg Csontos Dömötör erdésszel, hogy péntek reggel jelentkezem” – mondta Bíró Attila, aki péntek reggel arról számolhatott be, hogy csoportelső a csapata, legközelebb hétfőn játszik meccset, így pont belefér a programba a szombat délelőtti lövészet. Amely kiváló programnak bizonyult, a lányok remekül érezték magukat, nevettek, lazítottak, hogy aztán már készüljenek a Kanada elleni negyeddöntőre. Ott is pontosan kell majd célozni.
csapatlo0722.jpg  

Vízilabda hírek
Női válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
nők noi valogaotott bujka biro agyaggalamb lovesze