cover image
Egyéb

VB 2017: Francialecke felmondva

2017. július 21. 21:20

Férfiválogatottunk kiszolgálta a 7500-as közönséget, odatette magát, 13–7-re legyőzte francia ellenfelét. Azok után, hogy az Olaszország "csak" 13-5-re győzte le Ausztráliát, megvan a csoportelsőség. Kedden 20:30-tól az orosz-spanyol nyolcaddöntő győztesével játszik csapatunk.

Tekintettel arra, hogy tétje nem volt a franciák elleni csatának – azt azért joggal feltételeztük, hogy behúzza a két pontot a csapat –, afféle örömjáték/gyakorlás fázisában állhatott oda Märcz Tamás együttese a partihoz, feltett szándéka volt a szórakoztatás, a nézők kiszolgálása.

Az olaszok elleni kemény 9–9 után rá is fért a mieinkre egy lazább összecsapás, lesz még elég dolga ezen a világbajnokságon. Naumov sporttársat régi ismerősként köszönthettük a bemutatáskor – ő volt ugyanis a két nappal ezelőtti, szakértők szerint minimum meglehetősen nagy hibaszázalékkal fújók egyike. Azt orosz nem is kapott nagy tapsot a közönségtől…

Nem úgy Nagy Viktortól Decker Attiláig bezáróan a játékosok – ezúttal is előbbi kezdett a kapunkban. Sok dolga nem volt eleinte, amit kellett, rutinból leszedett – és többnyire tapsolhatott a többieknek. Vámos Márton kezdte a gólgyártást, majd Erdélyi Balázs pattintott be egy fórt, amelyet Decker Ádám harcol ki középen, lévén Hárai Balázst is pihentette a kapitány. Következett Varga Dénes találata, majd ismét Vámos bombája. Ezt látva aztán nekiindult másik balkezesünk, Zalánki Gergő is, két akciógólja után már 6–0 állt a táblán. A gólkülönbség hiába volt mindegy, csapatunk odatette magát, igyekezett szórakoztatni közönségét.

VB_20170720_Madar_David_074.jpgA 6–1-es első menet után ugyan kicsit megállt a gépezet, ami annyit tette, hogy a mindegy-mindegy alapon játszó franciák Camarasa vezérletével szereztek három gólt, miközben nálunk „csak” Manhercz Kriszitán és Vámos volt eredményes. De baj nem volt, kézben tartotta a partit a csapat.

Nagyszünetben mindkét oldalon kapust cseréltek a mestere, azaz bemutatkozott a világbajnokságon Decker Attila is, aki emberhátrányban, majd hat a hat ellen védett – tette ezt azok után, hogy Hosnyánszky Norbert és Gór-Nagy Miklós 11–4-re növelte a különbséget. Voltaképpen ebben a mederben haladt tovább a mérkőzős, azt történt a medencében, amit a mieink akartak. Vámos és Varga varázsolt, látszik, pazar formában vannak, de Mezei Tamással az élen a többiekre sem lehet panasz.

A vége 13–7 lett, ami azt jeleni, hogy öt ponttal zártunk. Azok után, hogy aztán Olaszország "csak" 13-5-re győzte le Ausztráliát, megvan a csoportelsőség. Kedden 20:30-tól az orosz-spanyol nyolcaddöntő győztesével játszik csapatunk.


17. FINA Világbajnokság, vízilabda, férfiak
VB_20170720_Madar_David_067.jpgB-csoport, 3. forduló

FRANCIAORSZÁG–MAGYARORSZÁG 7–13 (1–6, 3–2, 1–3, 2–2)
Vezette:
Korzyna (lengyel), Naumov (orosz)

FRANCIAORSZÁG: Fontani – Saudadier, Kovacevic, Piot, Simon, Crousillat, Marzouki 4. Csere: Dino, Izdinsky 1, Laversanne, Peisson, Camarasa 2, Garsau (kapus). Szövetségi kapitány: Hrestak Hrvoje

MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Török, Vámos 4, Hosnyánszky 1, Erdélyi 1, Varga Dénes 3, Mezei. Csere: Manhercz 1, Zalánki 2, Decker Á., Gór-Nagy 1, Decker A. (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények: itt nézhetőek meg

A vízilabdatorna 6. napjának minden történései: itt találhatóak
Vízilabda hírek
vb
märcz tamás
Férfi válogatott
magyarország-franciaország
franciaország