cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

VB 2017: „Önbizalomszerzésnek nagyon jó volt”

2017. július 18. 22:22

Közönségszórakoztató játékkal győzött a magyar válogatott Franciaország ellen, minden mezőnyjátékos gólt szerzett, a játékosok pedig természetesen a pozitívumokról beszéltek a lefújást követően.

Keszthelyi Rita: „Az volt a jó, hogy harminckét percen keresztül figyeltünk, nem engedtük ki, és az utolsó negyedben is mentünk előre, ami Japán ellen nem így volt, amikor butaságokat csináltunk. Ez az egyetlen jó dolog, amit ebből a mérkőzésből tovább tudunk vinni." 

Kasó Orsolya: „Nagyon pörgős volt a meccs, végig mi diktáltuk a tempót, a védekezés nagyon jól működött. Hátrányban becsúszott egy-egy gól, azt még javítani kell, de jól játszott a csapat, egységesebb volt, mint a japánok ellen. Az volt az egyik fő cél, hogy ne kapjunk gólt, ami végül nem jött össze, de kevesebbet kaptunk, mint a japánok ellen, minimalizáltuk az ellenfél előtt adódó lehetőségeket. Nagyon jók voltak a lefordulások, jól működött a szoros védekezés, a blokkból is több volt, mint az előző meccsen.”

Illés Anna: „Nagyon eseménydús meccs volt, remélem, hogy a szurkolók is élvezték, örülök, hogy ismét gólokban gazdag meccsel kedveskedtünk nekik. A hollandok ellen nagyon brusztolós, kemény csatára számítok, de mindent megteszünk majd, hogy mi jöjjünk ki győztesen a nagy küzdelemből. Ehhez viszont végig kiegyensúlyozottan kell játszanunk. Tudatosan készülünk rá, hogy a két viszonylag sima meccs után csütörtökön az első perctől az utolsóig figyelnünk kell majd. Az eddigi két találkozón is láttuk, hogy a védekezés a legfontosabb, a csoportrangadón is ez a faktor dönthet.”

Takács Orsolya: „Az egész felkészülés során sokat dolgoztunk azon, hogy a védelmünket tökéletesítsük. Az első, Japán elleni mérkőzésre nem álltunk össze teljesen, de úgy tűnik, jó úton vagyunk. Még van egy kis időnk, hogy a hollandok elleni, nagyon fontos meccsre tovább csiszoljuk a taktikát, reméljük, akkor nyújtjuk a csoportkör legjobb játékát. Nagyon nehéz lesz, sokkal jobban fel kell pörögni, de a hasznunkra válhat, hogy nem az első fordulóban játszottuk a legnehezebb csoportmeccsünket. Végig koncentrálni kell, nem szabad majd álmosan kezdeni.”

Bujka Barbara: „Önbizalomszerzésnek nagyon jó volt ez a meccs, lazán, könnyedén játszottunk. A japánok elleni mérkőzéssel nem voltunk annyira elégedettek, de ma azt csináltuk, amit megbeszéltünk. Mindenki élvezte a játékot, szerintem kintről is így lehetett érezni. A hollandok ellen kemény lesz a meccs, verekedős, tépős, harapós küzdelem. Nem fogják könnyen adni magukat, de nekünk azt a meccset mindenképpen meg kell nyerni!”
 
FRANCIAORSZÁG-MAGYARORSZÁG 5-24 (0-7, 2-7, 3-6, 0-4) 
Vezette: 
Florestano (brazil), Shiwei (kínai)

FRANCIAORSZÁG: Counil - Millot 2, Bachelier 1, Mahieu, Guillet, Valverde, Daule. Csere: Aurore Sacre 1, Battu, Adeline Sacre 1, Deschampt, Barbieux, Derenty (kapus). Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo

MAGYARORSZÁG: Kasó - Antal D. 4, Szücs G. 1, Takács O. 2, Keszthelyi 4, Tóth I. 2, Szilágyi 2. Csere: Czigány 2, Gurisatti 1, Illés 1, Bujka 4, Csabai 1, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények: itt

A vízilabdatorna 3. napjának minden történése: itt
Vízilabda hírek
Női válogatott
FINA VB 2017 - Hírek