cover image
Egyéb

VB 2017: Kiszolgálták a 7000 nézőt – 19 gólos diadal!

2017. július 18. 21:15

Női válogatottunk 7–0-s első negyed után 24–5-re győzte le Franciaországot. Csütörtökön a csoportelsőségért játszik Bíró Attila csapata Hollandia ellen!

„Tudtuk, hogy sok a jó csapat.”

A mondat Bíró Attilától származik, és az Ausztrália–Oroszország parti után hangzott el. No, igen, a világliga-szereplés után sokan által lesajnált, görög Athansios Kechagias által irányított tengerentúliak 8–5-re nyertek, borítva ezzel az előzetes várakozásokat a D-csoportban, amely a mi négyesünk ágát is keresztezi. Az oroszok már nem lehetnek elsők, avagy valakire bizonyosan brutális nyolcaddöntő vár majd. Reméljük, nem a mieinkre, amihez a kalkulált, franciák elleni siker mellett Hollandia legyőzése is szükségeltetik. A döntetlen várhatóan nem jó, hiszen amennyiben Japán lesz a harmadik (ehhez Franciaországot kell legyőznie), a szabály szerint az ellenük elért eredmény rangsorolna a két 5 pontos között, és ebben hárommal jobb a rivális. „Ezért volt kár a japánok elleni utolsó negyed, de már túlléptünk ezen, különben sem lehet ikszre játszani. Aztán ha ne adj isten nem nyerünk és iksz lesz, akkor sincs baj, megyünk tovább, bárkit le tudunk győzni” – tette hozzá a szövetségi kapitány optimistán.

Persze aztán gyorsan „visszatértünk” a jelenbe, avagy csapatunk második meccséhez, amelyet még abszolválnia kellett a válogatottnak.

VB_20170718_Madar_David_011.jpgMegtette, méghozzá maximálisan kiszolgálva a hétezres közönséget! Már az első negyedben elhúzott 7–0-ra – szebbnél szebb gólok ugrasztották talpra a lelátót, plusz a kapuban lehetőséget kapó Kasó Orsolya is megtette a magáét. Keszthelyi Rita hármat vágott, de sorra jöttek a többiek is. A nagyszünetben úgy állt 14–2 a táblán, hogy tíz mezőnyjátékosunk is gólt jegyzett. Már akkor gyanítottuk, az „egy szem hiányzó” Szücs Gabriella nevét is kipipálhatjuk majd…

A harmadik negyed végén a 18.-at lőtte az UVSE pólósa, szóval ezt is letudtuk. Mindenki vízben volt, hiszen a meccs második felében Gangl Edina védte a kapunkat (ötöst fogott), Bujka Barbara négyet vágott, ott folytatta, ahol Japán ellen abbahagyta. Klasszikus edzőmeccs jelleget öltött a parti – a 7000 néző élvezte, a csapat élvezte.

VB_20170718_Madar_David_006.jpgEzúttal a negyedik negyedben sem engedett úgy ki a társaság, mint Japán ellen, a végén 24–5-re nyert, joggal szólt a vastaps. Mondhatjuk, eddig volt a felvezetés, mostantól jöhet minden igazán élesben – csütörtökön Hollandia ellen rögvest a csoportelsőség, a relatíve könnyebb ág elérése a tét!

C-csoport, 2. forduló

VB_20170718_Madar_David_009.jpgFRANCIAORSZÁG–MAGYARORSZÁG 5–24 (0–7, 2–7, 3–6, 0–4)
Vezette:
Florestano (brazil), Shiwei (kínai)

FRANCIAORSZÁG: Counil – Millot 2, Bachelier 1, Mahieu, Guillet, Valverde, Daule. Csere: Aurore Sacre 1, Battu, Adeline Sacre 1, Deschampt, Barbieux, Derenty (kapus). Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo

MAGYARORSZÁG: Kasó – Antal D. 4, Szücs G. 1, Takács O. 2, Keszthelyi 4, Tóth I. 2, Szilágyi 2. Csere: Czigány 2, Gurisatti 1, Illés 1, Bujka 4, Csabai 1, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények: itt

A vízilabdatorna 3. napjának minden történése: itt
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
vb
magyarország-franciaország