cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

VB 2017: Nem lettek gyengébbek az olaszok

2017. július 18. 13:49

A regenerálódásé volt a főszerep a férfiválogatott kedd délelőtti edzésén, s majd az esti tréningen foglalkozik többet a gárda az olaszválogatottal, amellyel szerda este vív rangadót a csoportelsőségért.

Egyértelmű volt, hogy közvetlenül az Ausztrália elleni mérkőzés után, s másfél nappal az olaszokkal szembeni találkozó előtt, nem éppen kőkemény edzésre van szüksége a férfiválogatottnak. Így aztán a csapat tagjai a Naphegy felé vették az irányt, az Oxygen Wellnessben regenerálódtak.

A játékosokra fakultatív kondiedzés várt, ami azt jelentette, hogy a többség nyújtott, egy-két regenerációt segítő gyakorlatot végzett, aztán a wellness-részlegben gyűjtött erőt, bár Decker Attila például erősebb edzést végzett, sőt Märcz Tamás kapitány is felpattant a biciklire, igaz, Chris Froome sárga trikója talán még nincs veszélyben.

Este aztán vízilabdázik is majd a csapat, hiszen akkor már speciálisan az Olaszország elleni találkozó lesz a téma, hiszen a szerdai meccs a csoportelsőségről dönthet majd. A rivális felkészülésének hajrája kacifántosan alakult, hiszen előbb Valentino Gallo, majd Marco Del Lungo és Alessandro Velotto esett ki vírusfertőzés miatt.

„Biztos vagyok benne, hogy a három bekerülő száztíz százalékot nyújt majd, bizonyítani akarnak – mondta Märcz Tamás szövetségi kapitány az Andrea Fondelli, Cristiano Mirarchi, Stefano Tempesti trióról. – Mirarchi és Fondelli végig ott volt a felkészülés során, meghatározó emberek, játszottak a világligában, szóval akár elsőre is bekerülhettek volna a tizenháromba. Tempestiről meg nem kell sokat beszélni, ismeri mindenki, olvasni fogja a játékot, ráadásul nincs rajta teher, senki sem kérhet rajta számon semmit, hiszen az elmúlt egy hónapban nem a válogatottal készült, nem is tudjuk, milyen munkát végzett, szóval kicsit sem lesznek gyengébbek az olaszok.”

A kapitányhoz hasonlóan Török Béla is nehéz meccsre számít, ráadásul amíg Märcznek edzőként, a védőnek játékosként volt az első vb-mérkőzése a hétfői, amelyen két góllal járult hozzá a 13–3-as sikerhez. A BVSC pólósa tisztában van vele, hogy komolyabb feladat vár a társaságra, de az olaszok ellen is győzni megy a csapat.

„Van másfél napunk felkészülni az olaszokra, több jó játékosuk van, mint az ausztráloknak, de az ő legyőzésük sem megoldhatatlan feladat – mondta Török Béla, aki kitért az első meccsre is. – A legfontosabb, hogy három gólt kaptunk, és pont ezt mondta Varga Dumi a meccs előtt, hogy az első két negyedben a védekezés a lényeg, utána úgyis felőröljük őket. Amikor pedig megjöttek a gólok, akkor örömjátékba fordult át a mérkőzés, s itt jött be a képbe a közönség, hogy ilyen hangulatban nem áll le az ember, miután eldőlt a meccs, hanem végigjátssza ugyanazzal a lendülettel.”
 
A világbajnokság 3. naprájáról ITT találhat meg mindent.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
valogatott marcz torok oxygen