cover image
Egyéb

VB 2017, 3. NAP: MINDEN EGY HELYEN - ÉLŐ HÍRFOLYAM!

2017. július 18. 9:00

A 17. FINA Világbajnokság vízilabda küzdelmeinek harmadik napján történtek egy helyen - így semmiről sem maradhatnak le. Ma ismét a hölgyeké volt a főszerep – a mieink 24–5-re győzték le Franciaországot, a meccset 7000 néző tombolta végig. A D-csoport rangadóján Ausztrália 8–5-re legyőzte Oroszországot.

2017. július 18., kedd

8:40
A világbajnokság teljes eredménysorát itt találja: http://waterpolo.hu/hir/7410/vb-2017--az-eredmenyek---elo/hun

09:00
A vb pólótornájának 3. napján ismét a hölgyeké a főszerep, a 2. női fordulót rendezik.
Íme, a program:

Egyesült Államok-Spanyolország (9:30)
Új-Zéland-Dél-Afrika (10:50)
Japán-Hollandia (12:10)
Görögország-Kazahsztán (13:30)
Ausztrália-Oroszország (17:30)
Kína-Kanada (18:50)
Franciaország-MAGYARORSZÁG (20:10)
Olaszország-Brazília (21:30)

10:11
szivosmarci.jpgA 2013-as barcelonai világbajnok kedvenc, Szivós Márton üzent az ausztrálokat 13–3-ra legyőző csapatunknak. Íme: „Gratulálok! Így kell elkezdeni egy Vb-t! Hajrá Magyarok!” (Forrás: Szivós Márton Facebook-oldal)

 
10:18
Kiss Gergely és felesége, Valkai Anna is ott volt Magyarország–Ausztrália mérkőzésen, sőt legkisebb lányuk, Olívia is velük tartott.

10:38
USAESP.jpgVéget ért a nap első mérkőzése, amelyen a két legutóbbi világbajnok csapott össze – ezúttal is dacára a korai időpontnak, hozzávetőleg 1500 néző előtt! A meccsen látszott, brutálisan erős a címvédő amerikai válogatott, amely Európa egyik élcsapatát, Spanyolországot úgy győzte le 12–8-ra, hogy 6–1-gyel kezdte a partit, és onnantól kezdve nem kellett nagyon megerőltetnie magát… Adam Krikorian csapat ezzel bizonyosan megnyerte csoportját (csütörtökön Új-Zéland ellen játszik), és a negyeddöntőben az esélyek alapján az ausztrál vagy a görög együttes következhet számára. Spanyolországra nyolcaddöntő is vár majd minden bizonnyal a Kína, Kanada kettős rosszabbikával (A3), majd az általa remélt negyeddöntőben várhatóan Oroszország (D1) ellen játszhat.

10:55
VB_20170717_AUS_HUN_ffi_Madar_David_026.jpgElkészült az ausztrálok elleni csata képgalériája – itt nézhető meg!

11:16
Miközben zajlik a világbajnokság, Märcz Tamás „másik” csapata, az Universiade-ra készülő együttes is teljes. Korábban már közöltük annak a 11 játékosnak a nevét, akit a szövetségi kapitány megnevezett, hozzájuk csatlakozott az Eger játékosa, Angyal Dániel, illetve a Ferencváros pólósa, Pohl Zoltán. A teljes keret itt nézhető meg.

11:40
Jó hír: a tegnap autóbalesetet szenvedő világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Menczinger Kata azt üzeni, köszöni szépen a sok gyógyulást kívánó üzenetet, jól van. Hála az égnek szerencsésen megúszta tehát ezt a rémisztő balesetet.

11:48
A spanyolok elleni 12–8-as győzelem után a vb nagy esélyesének, az Egyesült Államoknak a szövetségi kapitánya, Adam Krikorian így nyilatkozott: „Egy edző soha nem lehet elégedett. Nagyon sok gólt kaptunk, és úgy gondolom, hogy ennél jobbak tudunk lenni, főképp a védelmet illetően. Először is, nehéz gólt lőni. Másodszor, az ellenfelünk, a spanyol csapat, az egyik legjobb a világon, így nekik mindig nehéz. Őszíntén szólva nem igazán foglalkozunk a pontokkal, sokkal inkább arra koncentrálunk, hogy hogyan játszunk, illetve hogy a képességeinknek megfelelően teljesítünk-e. Remélhetőleg jobban játszanak majd, jobban védekeznek a lányok a folytatásban."

11:55
NZLRSA.jpgAz utolsó csoportmeccsétől függetlenül Új-Zéland továbbjutott a csoportjából, miután ki-ki meccsen 8–6-ra legyőzte Dél-Afrikát. Nekik ez is nagy öröm.
 

12:41
tempesti.JPGKészül nagyon az olaszok férficsapata a szerdai, mieink elleni csoportrangadóra. Alessandro Campagna szövetségi kapitány a Hajós fedett medencéjében rengeteg úszó gyakorlatot végeztetett, miközben a veterán, del Lungo betegsége miatt visszahívott kapus, Stefano Tempesti inkább a lábtempós gyakorlatokkal volt elfoglalva. A tréning után Tempesti a mieink elleni mérkőzéssel kapcsolatban így fogalmazott: „Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű mérkőzést játszanunk majd. Az eredményről nem tudok nyilatkozni, de rengeteg ember látogat majd ki és a hangulat is jó lesz, ez biztos. Aki megnyeri a meccset, valószínűleg az nyeri a csoportot is, tehát nagy a tét.” A „kötelező” mondatokon kívül sem ő, sem a többek nem mondtak mást, ami érthető, igyekeznek ők is nem hagyni elterelni a figyelmüket a feladatról. Nagy meccs lesz, az biztos!

13:15
NEDJPN.jpgIsmét megbizonyosodhattunk, hogy Hollandia ellen csütörtökön kemény csata vár majd a ma este Franciaország ellen fellépő női válogatottunkra. Az Eb-ezüstérmes is 20 gót lőtt Japánnak, de hárommal kevesebbet, kapott, mint a mi csapatunk, így 20–8-ra nyert. A hollandok legjobba jó ismerősünk, a Szentessel és az UVSE-vel is bajnoki címet szerző, hat gólig jutó Sabrina van der Sloot volt. Az eredmény azt jelenti, hogy amennyiben Japán lesz a csoportban a harmadik, a FINA szabályai szerint az első kettő közötti esetleges pontegyenlőség esetén Hollandia megelőzne bennünket, ergo nem lenne kedvező számunkra ellenük a döntetlen.

13:18
buzabalazs.jpgA Hollandia–Japán meccsen természetesen mindent rögzített Buza Balázs, női válogatottunk videoelemzője! A felvételeknek Bíró Attila értelemszerűen az esti meccs után esik neki, hiszen előtte még a franciák vannak műsoron.

14:24
Mert a fényfestés (is) örök emlék! A Duna Aréna fényfestése a Bajnokok Ligája Final Sixen még mindig téma – a pazarul sikerült rendezvény egyik kiemelt fénypontja volt. Íme, egy kis emlék!
 
14:28
nagyviktorcsapatoxygen0718.jpg „Ma délelött fakultatív konditerem és egy óvatos wellnessünk volt a naphegyen! Este viszont kemény edzésre számíthatunk" – írta Nagy Viktor a facebook-oldalán. Az Oxygen Wellnessben tartott edzésen mi is ott voltunk, itt található a beszámoló, itt pedig képgalária.

14:33
Hoppá! A hétfőn esti magyar-ausztrál mérkőzés élő közvetítését 518 ezren követték figyelemmel az M4 Sporton, ami 13.7 százalékos közönségaránynak felelt meg. A 13–3-as magyar diadallal végződő összecsapást követő stúdióbeszélgetést 419 ezren nézték, amely 11.1 százalékos közönségarányt jelentett.

14:36
A D-csoport 2. fordulójában javítottak a görögök: Kazahsztánt 19–5-re győzték le. Az úgynevezett délelőtti program ezzel ért véget, a következő meccset (Ausztrália–Oroszország) 17:30-kor kezdik. És ne feledjük, 20:10-től magyar-francia derbi!

15:52
VB_20170716_Madar_David_048.jpgTúlságosan nem izgulnak – miért is tennék? Avagy a kommentátorállásban is jó a hangulat, Petrovics Mátyás és Hajdú B. István (is) várja a folytatást.
 
16:27
Ugyan nem kapcsolódik közvetlenül a világbajnoksághoz, mégis magyar sikerről számolhatunk be. A férfiválogatott második, a női pedig a harmadik helyen végzett az Izraelben rendezett Maccabi Játékokon. A 2019-es megméretésnek Budapest ad majd otthont.

18:32
Ennyit arról, aki esetleg elégedetlen volt a miskolctapolcai 9–9-cel: Ausztrália 8–5-re legyőzte az olimpiai bronzérmes Oroszországot a D-csoportban, így 4 pontjával az élen áll! A meccset megtekintő Bíró Attila ennyit fűzött hozzá a partihoz: „A világligán szereplő ausztrál válogatotthoz képest tudtuk, hogy ez jóval erősebb, hiszen meghatározó játékosok tértek vissza. Az oroszok a görögök legyőzése után lehet, hogy azt hitték, megvan a csoportelsőség, és tessék, ugrott nekik. Sok a jó csapat, tudtuk ezt.”

19:06
nokedzes.jpgAz edzésen elvben nem labdázhattak volna… „Szerinted?” – kérdezték. Megoldották persze. Igaz, az egy óra múlva kezdődő franciák elleni meccsre azért tartalékoltak valamit…

19:54
VB_20170718_Madar_David_003.jpgA csoport második helyére hajtott Kína és Kanada is, kettejük meccse nagy fordulatokat, hatalmas izgalmakat hozott. Nyolc másodperccel a vége előtt 8–8-ra egyenlített az ázsiai csapat, ám Christine Robinson eggyel a vége előtt megnyerte a meccset 9-8-ra a kanadaiaknak, akik így majd szinte bizonyosan Új-Zéland ellen játszanak a nyolc közé jutásért, míg Kína küzdhet Spanyolországgal. Közel sem mindegy…

20:01
Bevonulás – jönnek a magyar-francia parti résztvevői. A lelátók megint megteltek, a hangulat ismét csodás. Kilenc perc múlva kezdés, a mieink ismét kék sapkában. Himnuszok csak az első napon voltak, egyszer játszották le mindenkinek, már csak a világbajnokság győzteseinek játsszák le a jövő héten. A célt tudjuk…

20:25
VB_20170718_Madar_David_006.jpgParádé az első negyedben: 7–0 ide. Keszthelyi Rita három gólt szerzett, de betalált Szilágyi Dorottya, Antal Dóra, Takács Orsolya és Tóth Ildikó is. Kasó Orsolya pedig védte, amit kellett.

20:41
A nagyszünetben úgy vezet 14–2-re női válogatottunk, hogy már tíz játékosa is szerzett gólt. Gyanítjuk, a következő két negyedben Szücs Gabriella nevét is kipipálhatjuk…

21:00
… és Szücs Gabriella lőtte a 18. gólunkat, avagy minden mezőnyjátékosunk betalált. Három negyed után 20–5 – edzőmeccs jelleget ölt a parti.

21:15
FRA-HUN-FB-END24.jpgFantasztikus hangulat, joggal szólt a „Szép volt, lányok!” Csapatunk 24–5-re győzte le Franciaországot! Tudósításunkat itt olvashatja!

21:51
Bujka Barbara mosolyogva értékelt az interjúzónában: „Önbizalomszerzésnek nagyon jó volt ez a meccs, lazán, könnyedén játszottunk. A japánok elleni mérkőzéssel nem voltunk annyira elégedettek, de ma azt csináltuk, amit megbeszéltünk. Mindenki élvezte a játékot, szerintem kintről is így lehetett érezni. A hollandok ellen kemény lesz a meccs, verekedős, tépős, harapós küzdelem. Nem fogják könnyen adni magukat, de nekünk azt a meccset mindenképpen meg kell nyerni!”
 
22:15
birgehunfra20170718.jpgNekünk csütörtökön kezdődik a világbajnokság" – mondta Bíró Attila, akinek értékelését itt olvashatják.
 
22:30
fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

Elégedetten nyilatkoztak a játékosok a Franciaország elleni 24–5-ös győzelmet követően, amely a magyar válogatott második fölényes sikere volt a hazai világbajnokságon.

22:34
A nap záró meccsén az olimpiai ezüstérmes olaszok is megszerezték második győzelmüket: lazán 18–4-re verték Brazíliát.

22:40
Az uszoda szép lassan kiürül, véget ért a vb-n a 3. nap a pólótornán. A hölgyeknek szerdán szünnap lesz, és színre lépnek újra a férfiak. Íme, a szerdai férfiprogram, benne a magyar-olasz rangadóval:
Franciaország-Ausztrália (9:30)
Dél-Afrika-Görögország (10:50)
Spanyolország-Szerbia (12:10)
Oroszország-Horvátország (13:30)
Egyesült Államok-Japán (17:30)
Kanada-Kazahsztán (18:50)
MAGYARORSZÁG-Olaszország (20:10)
Brazília-Montenegró (21:30)
Vízilabda hírek
FINA VB 2017 - Hírek
vb
hírfolyam
3. nap
Női válogatott