cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

VB 2017: „Nagyon jó érzés volt”

2017. július 17. 22:41

Varga Dénes csapatkapitány négy góllal kezdte a vb-t, Nagy Viktor remekelt, az újoncok közül pedig Manhercz Krisztián, Török Béla és Mezei Tamás is megszerezte első világbajnoki gólját. Így látták a meccset a játékosok.

Varga Dénes: „Tíz azért lett a végére, mert tudtuk azt a tempót diktálni végig, amivel elkezdtük a meccset, illetve úgy mondanám, hogy az elején azt kértem a csapattól, hogy a védekezésre fektessük a hangsúlyt, mert fel tudjuk őket őrölni, bármilyen furcsa is ez az ausztrál csapat ellen. Nekünk az a lényeg, hogy a játékképünk egységes legyen és harmonikusan mozogjuk a vízben, mert ez eredményezheti a negyedik negyed végére a győzelmünket.”

Manhercz Krisztián: „Bevallom őszintén, kicsit izgultam, ami engem is meglepett. Amikor először körbenéztem, újdonságként hatott rám a több mint hétezer ember. De azt gondolom, hogy a csapatra is, ezért az első negyed elején kerestük a ritmust, de szerencsére hamar túllendültünk ezen a perióduson, ez a végeredményen is megmutatkozott. Bízom benne, hogy a következő két hétben sok szép emlékem lesz, de abban biztos vagyok, hogy erre a találkozóra még nagyon sokáig emlékszem majd. Nem számítottam tízgólos különbségre, de magabiztos győzelmet vártam. Gondoltuk, hogy az elején nekünk esnek majd az ausztrálok, így is történt, de utána fizikailag is felőrültük őket. Nagy Viktor remekül védett, a védekezésünk végig stabil volt, három kapott gól minden csapat ellen remek teljesítmény. Továbbra is így kell rombolnunk a saját kapunk előtt, és akkor nem lesz baj. Az első gólom? Nagyon jó érzés volt, kicsit meg is illetődtem, el is érzékenyültem, de az ilyen pillanatokért érdemes sportolni. Az előttünk álló másfél napon felkészülünk az olaszokból, de ugyanezt a kemény, agresszív játékot és zárt védekezést kell nyújtanunk szerdán is.”

Török Béla: „Nagyon magabiztosak voltunk, az első pillanattól kezdve uraltuk a meccset, nagy különbségű győzelmet arattunk. Nagyon élveztem, a Hajós uszodában még sosem vízilabdáztam ennyi ember előtt. A góljaim? A válogatottban nem ez a feladatom, arra figyeltem, hogy védekezésben ne hibázzak, és némi pluszt hozzátegyek a csapat teljesítményéhez. Nekem persze világbajnoki újoncként fontos volt a két gól, de tudom, hogy erre két nap múlva senki nem emlékszik majd. A következő, Olaszország elleni találkozó nehéz lesz, nem biztos, hogy szép vízilabdát látunk majd, de a győzelemért szállunk vízbe.”

Nagy Viktor: „Nagyszerű érzés volt ebben az uszodában játszani, mint mindig az. Most is azt gondolom, hogy csak akkor juthatunk sokáig, ha végig koncentrálunk, és minden ellenféllel szemben 100 százalékot nyújtunk. A védekezésünknek kell rendben lennie, és ma nem panaszkodhatunk. Jó volt, megyünk tovább hasonló lelkesedéssel”

Vámos Márton: „Tényleg kellett egy kis akklimatizálódás a meccs elején, egy kis emlékeztető a 2014-es EB-ről azoknak, akik akkor játszottak itt. Nekem is kellett. Elmentek 1-0-ra, de nem ijedtünk meg ettől, magabiztosan haladtunk előre. Az ausztráloknak két erős játékosa van, Younger és Kayes, őket sikerült semlegesíteni. Ha a következő mérkőzéseinken is így teszünk, akkor eredményesek lehetünk. Az biztos, hogy az olaszoknak nem két jó játékosuk van, hanem tizenhárom. Nagyon várom a meccset, felkészültünk az olaszokból, és szeretnénk bizonyítani a nagyszerű közönségünknek.”

Mezei Tamás: „Jól éreztem magam, remek élmény volt a meccs, a csapat is jó volt, a határ most már a csillagos ég. Jöhet a folytatás az olaszok ellen. A társak nevében is mondhatom, ezek a meccsek azok, amiért vízbe ugrik az ember, szeretünk játszani, de azért mégiscsak jó dolog, amikor ennyi ember szurkol nekünk és érzi jól magát. Ráadásul győztünk is.”

Elvis Fatovic: „Magyarország ellen nem szabad ennyire könnyelműen eladni és ellőni a labdákat, mert akkor tíz gólos vereség lesz a vége. Támadásban sokat hibáztunk, rossz passzokat adtunk, a magyarok pedig ezekből lefordultak, és gyors gólokat szereztek, ebben a riválisunk az egyik legjobb a világon. Ahogy nőtt a hátrányunk, egyre fegyelmezetlenebbek lettünk.”

Lachlan Edwards: „Megtanultuk, hogy jobban kell vigyáznunk a labdára, hiszen kihasználták a hibáinkat. Ettől függetlenül egy lenyűgöző élmény volt ez előtt a közönség előtt játszani, akik nagyban támogatták a magyarokat. Le a kalappal a magyarok előtt, nagyon veszélyesek voltak és nagy nyomást helyeztek ránk. A második félidőben intenzívebben játszottak és ez meglátszott az eredményjelzőn is.”

17. FINA Világbajnokság, vízilabda, férfiak
B-csoport, 1. forduló

AUSZTRÁLIA-MAGYARORSZÁG 3-13 (1-1, 1-4, 1-2, 0-6) 
Vezette: 
Franulovic (horvát), Rotsart (amerikai)

AUSZTRÁLIA: Hrysanthos - G. Ford, Edwards 1, Gilchrist, Younger 1, A. Ford, Hollis. Csere: Putt, Kayes 1, Power, Fannon, Brooks. Szövetségi kapitány: Elvis Fatovic

MAGYARORSZÁG: Nagy V. - Vámos 2, Hosnyánszky 1, Gór-Nagy, Erdélyi, Varga Dénes 4, Hárai 1. Csere: Török 2, Manhercz 2, Zalánki, Decker Á., Mezei 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények: itt nézhetőek meg

A vízilabdatorna 2. napjának minden történéseitt találhatóak

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
magyarorszag ausztralia nyilatkozat