Segítség a háttérből

2017. július 17. 19:12

Budapesten tartotta legutóbbi ülését a vízilabda-játékosok nemzetközi szakszervezete (WPO), amelynek munkáját két magyar magyar, a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely és Kállay Márk segíti.

A Tony Azevedo – ötszörös olimpikon, minden idők egyik legjobb amerikai pólósa – vezette szervezet célja, hogy a profik mellett az amatőr játékosokat is összefogja, s a háttérben dolgozva segítséget nyújtson a pólósoknak. Legyen szó munkajogi kérdésekről, sérülések biztosításáról, külföldi munkavállalásról, de ugyanúgy téma volt a sportág népszerűsítése, illetve az egyelőre elvetett szabálymódosítások kérdése.

„Ha nem lenne más akadálya, a játékosok nagy része a nyári bajnokságok mellett tenné le a voksát, olcsóbb lenne, tengerben, tavakban, nyitott uszodában lehetne játszani, még több nézőt vonzana. De tudjuk, hogy ez üti az olimpiát, s továbbra is szeretnénk, ha a vízilabda, mint a legrégebbi csapatsportág, a játékok műsorán maradna – mondta Kiss Gergely.A szabályokkal kapcsolatban fontos, hogy azok minél egyértelműbbek legyenek és fontosnak tartanánk, hogy legyen egy szpíker, aki folyamatosan tájékoztatja a nézőket, hogy mi és miért történik éppen.”

A háromszoros olimpiai bajnok hozzátette, jó marketinggel még nagyobb népszerűségre tehetne szert a vízilabda, ráadásul amatőr szinten rengeteg országban pólóznak, de emellé az erős és nagy közönséget vonzó profi bajnokságokra is szükség lenne.

A WPO egyelőre egy non profit szervezet, de Kiss Gergely szerint örömteli, hogy a játékosoknak és az edzőnek is van egy érdekvédelmi szervezete, amelynek a jövőben még nagyobb súlya lehet majd.Férfi OB I

PVSK-Mecsek Füszért - PannErgy-MVLC

2017. okt. 04. 18:00

Férfi OB I

VasasPlaket - Kaposvári VK

2017. okt. 12. 20:30

Női OB I

DUE-Maarsk Graphics - FTC

2017. okt. 14. 17:45

Női OB I

FTC - BVSC-Zugló Diapolo

2017. okt. 18. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa, selejtező, Miskolc, 2017.09.24. - Fotók: Fehér Anna
BENU Férfi Magyar Kupa, selejtező, Kőér utca, 2017.09.24. - Fotók: Madar Dávid
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok