cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

VB 2017: „Mindenki lőjön gólt"

2017. július 17. 13:43

Már a franciák és közvetve a hollandok ellen készül a női válogatott, amelyre hétfő délelőtt kemény úszóprogram várt

Még nézni is fárasztó volt, hogy mennyit úsztak a női válogatott tagjai a hétfő délelőtti edzésen, és ha ehhez még hozzávesszük, a nap egy kemény kondiedzéssel indult, akkor végképp nem irigyeljük a lányokat. Persze az is igaz, hogy a Japán elleni meccs után és a Franciaországgal szembeni találkozó előtt még bőven belefér egy erősebb edzés – így is vannak felépítve a tréningek –, ezeket a riválisokat ezzel együtt is le kell győznie a magyar csapatnak.

Így aztán Ágó Renáta másfél órán keresztül a konditeremben, míg Bíró Attila az uszodában dolgoztatta meg alaposan a csapatot, amelynek 90 perces vízi edzéséből bő egy órát tett ki az eredetileg tervezett úszóprogram, illetve az ahhoz hozzácsapott plusz ötszáz méter. Utóbbi azért csúszott még be, mert a kapitány azzal engedte vissza a lányokat a Japán elleni meccs záró negyede előtt, hogy minden kapott gól plusz száz méter úszást ér. Öt lett, így jött össze a plusz ötszáz. 

csajokedzesvb0717.jpg„Ettől függetlenül is úszóprogram lett volna, ez kicsit megnyomta az adagot, gondolom, a lányok szerettek volna minél jobban, minél több úszással felkészülni a hollandok elleni csütörtöki meccsre, biztosan ezért engedtek be még öt gólt a japánok ellen” – jegyezte meg mosolyogva Bíró Attila, hozzátéve, hogy az esti és a kedd délelőtti edzésen a labda és a taktika is nagyobb szerepet kap majd. Kedden pedig jöhet a francia válogatott, amely ellen ugyanúgy győzni kell, mint Japánnal szemben.

birgeportre0717.jpg„Bárhogy is ragozhatjuk, a franciák elleni meccsen kötelező a győzelem, ugyanakkor le kell játszani a meccset és meg kell tisztelni a franciákat azzal, hogy jól megverjük őket – mondta Bíró Attila. – Nem lehet egy lapon említeni a francia és a holland válogatottat, így az önbizalom-növelés lesz a fontos meg az, hogy kevesebb gólt kapjunk, mint Japán ellen. Szeretném, ha azok a játékosok is gólt lőnének, akik nem lőttek eddig, minden világversenyen fontos, hogy meglegyen az önbizalom, hogy a játékos poszttól függetlenül érezze, hogy tud gólt lőni, ez is egy cél lesz kedden.”
 
A világbajnokság első napjáról itt, a másodikról pedig itt talál meg minden információt.
Vízilabda hírek
Női válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
nők noi valogatott edzes biro attila