cover image
Egyéb

VB 2017, 2. NAP: MINDEN EGY HELYEN - ÉLŐ HÍRFOLYAM!

2017. július 17. 7:38

A 17. FINA Világbajnokság vízilabda küzdelmeinek második napján történtek egy helyen - így semmiről sem maradhatnak le. Ma rajtoltak a férfitorna a küzdelmei, a mieink este Ausztrália ellen mutatkoztak be, és nyertek 750 néző előtt 13–3-ra.

2017. július 17., hétfő

7:40
A világbajnokság teljes eredménysorát itt találja: http://waterpolo.hu/hir/7410/vb-2017--az-eredmenyek---elo/hun

7:50
Férfiválogatottunk ma Ausztrália ellen (20.10) kezdi meg a menetelését (remélhetőleg) a 17. FINA világbajnokságon – szubjektív felvezetésünket itt olvashatják.
 
8:10
Az első napról ezen a linken találhat meg mindent.
 
9:40
A Brazília–Kazahsztán mérkőzéssel megkezdődött a férfitorna, amelynek első gólját Gustavo Guimaraes szerezte.

9:50
MVLSZ_Ferfi_valogatott_edzes_Hajos_20170712_Madar_David_022.jpg „Az utóbbi években elég döcögősen ment az éremszerzés, ezért egy ezüst borzasztóan jó lenne, és szépen csillogna de csak két-három héttel a vb után értékelődik fel az elveszett döntő. Nem akarok semmit sem aláírni előre, ha a bronzot érdemeljük meg, akkor legyünk harmadikok, ha az ezüstöt, akkor végezzünk a második helyen, de előre nem fogadok el semmit. Ráadásul ezzel azonnal aláírnám a vereséget. Szóval bármennyire is jó eredmény lenne a második hely, előzetesen semmilyen paktumba nem megyünk bele" – mondta Märcz Tamás, a férfiválogatott szövetségi kapitánya. A vele készült interjúnkat itt olvashatják.

10:04
videosok.jpgA brazil-kazah meccs egyikével az egyenesen kiesés szakaszban akár válogatottunk is összeakadhat, nem véletlenül van jelen a mérkőzést felvevő és elemző két stábtag, Mátéfalvy Csaba és Tóth Szabolcs. A mosolyuk a nagyszünetben érhető…

10:35
VB_20170717_Madar_David_001.jpgNagy lépést tett rögvest az A-csoport 1. fordulójában Brazília, hiszen Kazahsztánt meglehetősen gólszegény meccsen 6–2-re győzte le.

11:09
Gyönyörködjünk egy kicsit: a vb hivatalos televíziója, az MTVA kitette Keszthelyi Rita vasárnapi csodagólját. Nem lehet betelni vele! Íme: itt nézhető meg!

11:22
DSC_0130.JPGNagyszünetben Montenegró 5–3-ra vezet Kanada ellen. Napsütés, 30 fok és két kanadai szurkoló, akiket a hőség nem zavar. Kérdésünkre azt felelték: „Póló nélkül jobb a vízilabdameccs, csak kell egy kis naptej!" Győzelemben nem nagyon reménykednek… (ui: a 8-8-nak aztán nagyon örültek!)

11:30
VB_20170717_Madar_David_009.jpgFérfiválogatottunk a Hajós 33-as medencéjében tart laza edzést, játékosaink – képünkön Erdélyi Balázs – lövöldöznek, tesztelik a kapusokat. Érezhető, az urak már nagyon várják, hogy este elkezdjék a világbajnokságot Ausztrália ellen. Szeretnék emlékezetessé tenni ezt az estét a szurkolóknak és a 43. születésnapját ünneplő Märcz Tamásnak is.

Stab_Ágó_Renáta.jpg 11:41
Most lett vége női csapatunk kondiedzésének. Aki azt hiszi, az esti meccs (20–11 Japán ellen) miatt laza tréning volt, téved. Mint Ágó Renátától, a válogatott erőnléti edzőjétől megtudtuk, a vb-n egy utolsó kemény edzésen van túl a társaság, így számolták ki Bíró Attila kapitánnyal. „Pörgetés, illetve hengerezés volt a programban” – mondta Renáta, akinek a munkáját dicséri a hölgyek remek fizikai állapota, s aki megerősítette nem csak a lányokat, hanem bennünket is: csapatunk a csütörtöki, hollandok elleni csoportrangadóra készül igazán!

11:58
VB_20170717_Madar_David_008.jpgA vb első meglepetése! Montenegró az A-csoportban nem bírt Kanadával, hiába vezetett a harmadik negyed után 6–4-re, Giuseppe Porzio együttese egyenlített, s végül 8–8-as végeredményt jegyezhettünk fel. Rögvest adódik a kérdés: ennyire hiányzik Vlagyimir Gojkovics mester együtteséből a nyáron pihenő Alekszandar Ivovics…?

12:14
Kondiedzés után a szentendrei uszoda medencéjében a női válogatott. Miközben a mezőnyjátékosok kőkemény úszóedzésen vesznek részt, Áts Bertalan a kapusoknak tart teniszlabdás különedzést.

12:42
A francia-olasz nagyszünetében (az állás: 6–8) készen lett a hétfő esti, női válogatottunk japánok elleni 20–11-esmeccsének képgalériája. Nem volt könnyű kiválasztani a képeket a sok száz közül, mert mindegyiken jó őket látni. Íme, itt nézhető meg!

13:11
Montenegró váratlan pontvesztése Kanada ellen magát a kapitányt, Vlagyimir Gojkovicsot is meglepte: „Nem vagyunk elégedettek, győzni szerettünk volna, különösen, hogy 8-4-re vezettünk öt perccel a mérkőzés vége előtt. Ha ez egy erősebb csapat ellen esik meg, elfogadható, de Kanada ellen nem engedhettük volna meg. Csakis a mi hibánk ez az eredmény, elemeznünk kell a hiányosságokat és a holnaputáni mérkőzésre kell figyelnünk.”

13:13
Az OSC montenegrói pólósa, Drasko Brguljan önkritikusan értékelte a Kanada elleni váratlan 8–8-at: „Három negyeden át vezettünk, négy gól előnyünk is volt. Mi, idősebb játékosok rontottuk el a végét, mert azt hittük, hogy már megnyertük a mérkőzést és hátra dőltünk. Kanada három emberelőnyt is kapott a végén, míg mi egyet sem. Megyünk tovább, még csak most kezdődött el a világbajnokság.”

13:16
Giuseppe Porzio, Kanada olasz kapitánya természetesen boldogan, ugyanakkor kellő higgadtsággal értékelt a Montenegró elleni pontszerzést: „Örülök az egy pontnak, hiszen Montenegró a világ egyik legjobb csapata, a torna egyik favoritja. Mi egy fiatal csapat vagyunk, tele huszonéves játékosokkal. Számukra ez egy kiváló lehetőség, egy jó tapasztalat volt. Kevés ilyen hangulatú és téttel bíró meccset játszottak korábban a fiúk, éppen ezért örülök, hogy tiszta volt a fej az utolsó percben. A legfontosabb dolog, hogy van 1 pontunk, és azt a legjobb csapat ellen szereztük meg. Megtettük az első lépést a céljaink felé."

13:20
Szerdai ellenfelünk, Olaszország 18–9-ra győzte le Franciaországot. Francesco di Fulvio öt gólt jegyzett, de az egész csapatuk erősnek mondható, látszik, jó formában van. Nem vár majd ellen könnyű csata Märcz Tamás együttesére, ez egyértelmű.
 
13:55
fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

Bíró Attila alaposan megdolgoztatta a lányokat, aki a kondiedzés után még egy órát úsztak. A csapat már a franciák ellen készül, a kapitány pedig szeretné, ha mindenki gólt lőne, aki eddig nem talált be.

14:38
A C-csoportban a spanyolok 4–7-ről ugyan egyenlítettek az utolsó negyedben, ám Georgios Dervisis emberelőnyből szerzett góljával végül 8–7-re Görögország diadalmaskodott. A mérkőzés egyik játékvezetője Molnár Péter volt. Az úgynevezett délelőtti program a vb-n ezzel ért véget 17.30-tól Szerbia–Dél-Afrika parti következik. A mieink 20:10-től játszanak majd Ausztrália ellen.

14:47
Szomorú hír érkezett Dunaújvárosból, a duol.hu szerkesztőségéből: Menczinger Kata, válogatottunk 18-as vb-kertének tagja (aki az Universiade-ra készülő csapatnak lett meghatározó pólósa), Perkáta társégében autóbalesetet szenvedett. Az ijesztőnek tűnő baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezett, de mentő szállította kórházba a játékost, akin elvégezték a szükséges röntgen és CT-vizsgálatot, szerencsére ezek mindegyike negatív lett. Állapota kielégítő, tudatánál van, folyamatosan figyelik a Szent Pantaleon Kórház orvosai, feltehetően ezt az éjszakát még a kórházban kell töltenie. Ezúton is jobbulást kívánunk világbajnoki- és Európa-bajnoki bronzérmesünknek!
 
16:05
fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

Megkezdte a felkészülést a masters világbajnokságra a Millenium, Kemény Dénes vezetésével újra vízbe csobbantak a legendák!

17:27
Tonibacsiautoja.jpgAutót csodált a csapat. Dr. Gábor Antal, alias „Tóni bácsi” új járgányát állták körbe a fiúk – volt mit nézni rajta.

17:46
„Rendkívül nehéz is lehet egy ilyen eseményen a hazai csapatnak az első mérkőzés, hiszen meg kell szokni a hatalmas tömeget, és azt a szeretetet, amely árad a lelátóról – és itt nem csupán a fiatal játékosokra, hanem a teljes válogatottra vonatkozik. Nem számítok könnyű mérkőzésre az ausztrálok ellen, érzésem szerint sokáig szoros lehet a csata, amelyet persze aztán magabiztosan nyerünk meg” – foglalta össze gondolatait Varga Dániel, olimpiai- és világbajnok, válogatottságtól visszavonult játékosunk.

18:33
Az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok könnyed bemelegítése: Szerbia–Dél-Afrika 21–5
 
19:18
Budapesten ülésezett a játékosszaszervezett, amelynek Kiss Gergely és Kállay Márk is a tagja.

19:19
VB_20170717_Madar_David_100.jpgHáromszoros olimpiai bajnok kapusunk, Szécsi Zoltán is megérkezett a helyszínre, a lelátón drukkol majd a csapatnak! Mellett Fekete Szilveszter szorít majd.

20:02
VB_20170717_Madar_David_106.jpgA D-csoportban Horvátország sem hibázott: a vártnál talán könnyebben győzte le 12–7-re az Egyesült Államok együttesét. Jelentjük, nagy klasszisuk, Sandro Sukno ujjtörése után itt van, játszott, igaz, gólt nem jegyzett.

20:07
… és bevonulás! A magyar és az ausztrál válogatott tagjai fergeteges hangulatban, telt ház, 7500 néző előtt álltak a pódiumra! Bemutatás, himnuszok, és kezdés.

20:29
VB_20170717_Madar_David_110.jpgAz 1. negyed után 1–1, a gólunkat Vámos Márton szerezte. Egyelőre talán feszültnek tűnnek a játékosok.

20:46
Beindult a csapat: a nagyszünetben 5–2 ide, Varga Dénes hármat is lőtt.

21:05
Szép lassan haladunk a cél felé: a 3. negyed után 7–3 ide az ausztrálok ellen, a negyedben Török Béla és Varga Dénes lőtt gólt, utóbbi már négynél jár. Nagy Viktor továbbra is remek.

21:23
VB_20170717_Madar_David_116.jpgIgazi fieszta lett a vége, 13–3-ra győztük le Ausztráliát. A meccs után a 7500-as publikum egy emberként énekelte el a 43. születésnapját ünneplő Märcz Tamásnak a „Boldog születésnapot!” slágert. Tudósításunkat itt olvashatja el.

22:11
„Nagyszerű érzés volt ebben az uszodában játszani, mint mindig az. Most is azt gondolom, hogy csak akkor juthatunk sokáig, ha végig koncentrálunk, és minden ellenféllel szemben 100 százalékot nyújtunk. A védekezésünknek kell rendben lennie, és ma nem panaszkodhatunk. Jó volt, megyünk tovább hasonló lelkesedéssel” – fogalmazott az interjúzónában a parádésan védő Nagy Viktor.

22:21
fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

A 13–3-as győzelemmel után a születésnapos Märcz Tamás így értékelt honlapunknak.

22:41
A nap utolsó mérkőzése is véget ért: Oroszország 15–8-ra győzte le Japánt a D-csoportban.
 
22:50
fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

Hosszú percekig állták a sarat a férfiválogatott játékosai az interjúzónában, hat magyar pólós véleményét olvashatják a cikkben, de Elvis Fatovic ausztrál kapitány is beszél a meccsről.

22:55
Az uszoda szép lassan kiürül, véget ért a vb-n a 2. nap a pólótornán. A férfiaknak kedden szünnap lesz, és színre lépnek újra a hölgyek. Íme, a keddi női program:
Egyesült Államok-Spanyolország (9:30)
Új-Zéland-Dél-Afrika (10:50)
Japán-Hollandia (12:10)
Görögország-Kazahsztán (13:30)
Ausztrália-Oroszország (17:30)
Kína-Kanada (18:50)
Franciaország-MAGYARORSZÁG (20:10)
Olaszország-Brazília (21:30)

Vízilabda hírek
FINA VB 2017 - Hírek
vb 2017 fina vb 2017 vilagbajnoksag hirfolyam hajo