cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

VB 2017: „Sokat jelentett"

2017. július 16. 22:38

Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya, azaz a női válogatott két újonca duplázott Japán ellen, s a két első bálozónak Keszthelyi Rita csapatkapitány is sokat segített. Így látta a meccset a két debütáló, Antal Dóra és Bujka Barbara.

20–11-re győzött a magyar válogatot Japán ellen, szóval a támadójátékunkra nem lehetett panasz. Hét mezőnyjátékosunk szerzett gólt, a két újonc, Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya is duplázott, akárcsak Antal Dóra.
 
Gurisatti Gréta: „A rutinosabb játékosok minden találkozó előtt elmondják, mire figyeljünk, de ma este sokat jelentett, hogy a bevonulás előtt Keszthelyi Rita, aki nem arról híres, hogy kimutatja az érzelmeit, odalépett hozzám, illetve a másik újonchoz, Szilágyi Dorottyához, és megölelt minket. Nem vagyok izgulós típus, szerencsére hamar feloldódtam. Az elején remekül kezdtünk, Bujka Barbi hozta a szokásos formáját, így mindenki megnyugodott. Egyedül azt sajnálom, hogy a végére kicsit sok gólt kaptunk. A franciák ellen stabilabb védekezés kell, nagy bravúr lenne, ha kapott gól nélkül lehoznánk a találkozót.”

Szilágyi Dorottya: „Hihetetlen hangulat volt, nem is mertem erre gondolni, hogy ilyen sokan jönnek ki, hatalmas élmény volt az első meccs. Izgultam, persze, hogy izgultam, sőt, amikor megláttam mennyien vannak kint, akkor még jobban. Azért voltak hibák is a játékomban, nem játszottunk tökéletesen, főleg nem én, nagyon sok elkerülhető gólt kaptunk, nagyjából az összes az volt, a támadójátékunkra viszont nem panaszkodhatunk.”

Antal Dóra: „A tizenegy kapott gólt sokallom, de a támadásban mutatott produkciónkra lehet építeni. Az idei felkészülés során találkoztunk a japánokkal, akkor is hasonló meccseket játszottunk ellenük, így tudtuk mire készüljünk. Ennek ellenére többször előfordult, hogy lemaradtunk, és védekezésben nem követtük eléggé a labdákat. Szerencsére elöl sok szép gólt szereztünk, ez hozzátartozik a magyar vízilabdához, remélem, hogy ezen a téren a folytatásban sem lesz probléma. A húsz lőtt góllal érzésem szerint kiszolgáltuk a közönséget, akik fantasztikus hangulatot teremtettek, nagyon jó érzés volt több ezer ember előtt játszani. A franciák ellen folytatjuk, kedden is magabiztos győzelemre készülünk. Teljesen más vízilabdát játszanak, mint a japánok, ott azért több kiállításra számítok. Ma egyetlen fórt kaptunk, ami azért nem volt reális.”
 
Bujka Barbara: „Az első két negyedben támadásban és védekezésben is koncentráltan játszottunk, utána viszont csökkent a koncentráció. Nagyon örültem, hogy ennyi ember volt kint a meccsen, én még nem voltam olyan női vízilabda-mérkőzésen, ahol ennyien lettek volna. Az eredmény azt mutatja, hogy nagyon jók voltunk támadásban, ha így lett volna, akkor negyvenet lövünk, védekezésben pedig egy japán csapat ellen nem szabad ennyi gólt kapni. Bemelegítő mérkőzésnek jó volt."

Vízilabda hírek
Női válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
vb fina 2017 magyarorszag japan antal szilagyi gur